חתיכת עוגה? 4 מתכוני מאפים משובחים

מי יסרב למאפים חמימים שיסגרו את פינת הניחוחות המשגעים בבית? הקונדיטור המוכשר משה אהובי, בעליה של Piece of Cake, ששמעה יצא למרחוק, מציע 4 מתכונים משובחים

ירדן לוי | 7/10/2009 13:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בתי מאפה מפיצים את ריחם לכל עבר. למעשה, ההיכרות הראשונה איתם נעשית לפני שרואים אותם, או קוראים עליהם, או שומעים. היא מתחילה בקצה הרחוב, כשניחוח בצק חמאתי בתהליך השחמה מתקדם, מתגנב לנחיריים, כשהוא מתובל בשוקולד או קינמון.

את "פיס אוף קייק" פתח משה אהובי במקום שהיה אז פחות מתקבל על הדעת בהקשר של מאפים מתוחכמים. היום נהנה רחוב יהודה הימית ביפו מהילת המתחם הקולינרי של שוק הפשפשים. הריח כנראה עשה את שלו.

את דרכו כאופה החל עם ציוד ביתי, מכירה בשוק האוכל של דיזנגוף סנטר ועבודה כקונדיטור במאפיית צמרת הגדולה. מאז נפתחה הקונדיטוריה ביפו, היא צוברת קהל לקוחות נאמן שהביא את אהובי לפתוח השבוע בית קפה חדש, ממש ממול.

לכבוד האירוע הגדול והריחני, הוא הואיל להעניק לכם ארבעה ממתכוניו המשובחים. ראו זאת כהמלצת כיבוד לאושפיזין, או כהתחלת ההכנות לשבת - אל תהססו לנסות:
עוגת פרג

עוגת הפרג
עוגת הפרג צילום: יהונתן שאול
חומרים ל-3 עוגות:

הבצק:
660 ג' קמח (4.5 כוסות)
2 ביצים
200 ג' חמאה רכה
כף שמרים יבשים
170 סמ"ק מים
100 ג' סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
קורט מלח

המילוי:
פרג (הכי חשוב שהפרג יהיה איכותי. כדאי לטעום לפני הטחינה ולוודא כי הפרג מתקתק ואינו משאיר טעם מריר או מעופש. מומלץ מאוד למצוא מקום טוב שטוחן פרג איכותי וטרי. הטחינה של זרעוני הפרג מתבצעת ע"י פיצוח ומעיכת הגרעין בין גלילים ממתכת או גרניט, חשוב מאד בשלב זה הוא הכיוון של המכונה. המטרה היא לשחרר את הארומה מתוך הפרג מבלי להוציא את השומן הטבעי שלו. אצלנו טוחנים את הפרג פעמיים. מרגע זה כדאי לבשל אותו בהקדם כדי למנוע חמצון של השומן והפיכתו למריר.

800 ג' סוכר
800 סמ"ק חלב
1 ק"ג פרג טחון
200 ג' חמאה
מיץ מ-1 לימון (ניתן גם להוסיף גרידת לימון)
2 כפות ריבת משמש חלקה או דבש

עוגת פרג
עוגת פרג צילום: יהונתן שאול

ההכנה :
1. הכנת הבצק – ללוש היטב את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך מספר דקות, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה למספר שעות.

2. הכנת המילוי – בסיר רחב להרתיח את החלב עם הסוכר, תוך כדי בחישה מדי פעם. כאשר החלב רותח (זהירות, זה גולש פתאום ונורא מלכלך...) יש לכבות את האש, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב. לצנן היטב לפני הרכבת העוגה. ניתן לזרז את הצינון
ע"י פיזור על מגש והכנסה לקירור.

3. הרכבת העוגה – לחלק הבצק ל-3 חלקים שווים, לרדד כל חלק בנפרד לעלה מלבני בגודל של 30 על 20 ס"מ, למרוח כל עלה בשליש מהמילוי ולגלגל לרולדה.

4. להעביר את העוגות לתבניות מאורכות או לתבנית אפיה רחבה. להתפיח במקום חמים כשעה לערך ולמרוח בביצה טרופה.

5. לחמם תנור לחום בינוני של 170 מעלות ולאפות כ-30-40 דקות.

שושני בקלוואה

בקלווה
בקלווה צילום: יהונתן שאול
החומרים :

למילוי:
300 גר' פיסטוק או פקאן
600 גר סוכר
100 גר' חמאה מומסת

למעטפת:
1 חבילה עלי פילו
חמאה מומסת

לציפוי:
2 כוסות סוכר
כוס מים
מיץ מלימון אחד

ההכנה:
1. לטחון את חומרי המילוי ביחד במעבד מזון לתערובת גסה.

2. פותחים עלה פילו ומורחים אותו בעדינות בחמאה מומסת, לוקחים מהמילוי, מפזרים לאורך קצה העלה מעט מהמילוי ומגלגלים צמוד, חותכים לסיגרים קטנים וקצרים ומסדרים על מגש אפיה.

3. אופים בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דק' עד שהסיגרים משחימים מעט.

4. בסיר קטן מרתיחים 2 כוסות סוכר, כוס מים, מיץ מלימון אחד ומעט מי ורדים, לסירופ סמיך.
5. מיד כאשר הבקלוואה יוצאת מהתנור יש למרוח עליה את הסירופ החם בעזרת מברשת.

בורקיטס חצילים ובולגרית

בורקיטס חצילים ובולגרית
בורקיטס חצילים ובולגרית צילום: יהונתן שאול
החומרים :

הבצק:
200 גר חמאה רכה
450 ג' קמח
1 ביצה
200 גר' גבינה 9%
75 גר שמנת מתוקה
50 גר' שמן זית
10 גר מלח
חצי כפית אבקת אפיה
כפית סוכר

המילוי:
חציל מקולף ופרוס לפרוסות
גבינה בולגרית/פטה חתוכה לקוביות
גבינה צהובה מגוררת
ביצה
רסק עגבניות
שמן זית
מלח ופלפל
אבקת שום
סוכר
אורגנו

ההכנה:
1. לשים בקערה את חומרי הבצק עד שהוא מתאחד (לא מומלץ ללוש יתר על המידה). מכניסים למקרר למנוחה.

2. מורחים את פרוסות החציל המקולף בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור עד להזהבה.

3. מכינים רוטב עגבניות – מערבבים בקערה רסק עגבניות, תוך כדי הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת רוטב נוזלי. מוסיפים לקערה גם אבקת שום, סוכר, מלח, פלפל ואורגנו, לפי הטעם.

4. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, יוצרים עיגולים בקוטר כוס בערך. במרכז כל עיגול מניחים מעט גבינה, חציל קלוי ורוטב עגבניות. מקפלים את העיגולים לחצי, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט גבינה צהובה מעל.

5. אופים בחום גבוה (220 מעלות) במשך כ-15-20 דקות, עד להשחמה.

מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט.

מעדן תמרים ופיסטוק

פיס אוף קייק
פיס אוף קייק אוכל
החומרים :
100 ג' פקאן קלוי בתנור
100 ג' פיסטוק קלוי בתנור
90 ג' דבש
60 ג' סוכר
125 ג' תמרים מגולענים ומרוסקים
קורט קינמון
גרידת לימון
שומשום קלוי לציפוי

ההכנה:
1. מביאים את הסוכר והדבש לרתיחה בסיר קטן, מכבים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השומשום. מערבבים היטב.

2. מצננים ומגלגלים לגלילים על מצע השומשום הקלוי.

3. מצננים במקרר למשך מספר שעות.

4. פורסים לפרוסות ומגישים.


באדיבות קונדיטוריה Piece of Cake, יהודה הימית 17 יפו, 03-6822163.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים