לילה בפריז: איפה כדאי ללון בעיר האורות
בחירת האיזור בו תלונו בעת ביקור בעיר האורות חשובה לא פחות מטיב המלון עצמו. אז איפה כדאי ללון? ברובע היהודי או אולי דווקא ברובע הבסטיליה? הנה ההמלצות
עבורנו, התיירים מישראל, ייחודו של הרובע הרביעי הוא במורשת היהודית שלו. רחוב רוזיה היה במרכזו של הרובע היהודי, ובו וברחובות הסמוכים היו פרוסים המבנים הציבוריים של הקהילה. שלטים על הבניינים מציינים זאת ומספרים את הסיפור. גם כיום נותרו שרידים פעילים מימי עבר, ולצידם נפתחו מסעדות כשרות ודוכני פלאפל - יבוא עדכני מהמזרח התיכון. המוזיאון היהודי ברחוב דה טמפל שווה ביקור, ולו בזכות החלקים העוסקים במשפט דרייפוס ובמלחמת העולם השנייה.
הרובע הרביעי התחדש בשלהי המאה הקודמת, ובין סמטאותיו התמסדו בתי קפה, גלריות, מעצבי אופנה וגם הקהילה הגאה. רחוב סנט אנטואן הוא המוליך ממרכז הרובע לכיוון כיכר הבסטיליה. בדרככם, במספר ,62 נמצא הוטל דה סולי - מבנה מרשים עם חצר פנימית בסגנון לואי ה-13, המשמש כיום את הנהלת המרכז הלאומי של צרפת למבנים היסטוריים.

ברובע הרביעי מצויים אתרים מוכרים. קתדרלת נוטרדאם
cc ו-by באדיבות imperatricek :צילום
לא רחוק משם תבחינו בשלט המורה על פלאס דה ווז'. זהו אתר חובה. מדובר בכיכר המרובעת הראשונה של פריז, המוקפת מבנים מעוצבים ובעלי ארקדה. היא עוצבה בתחילת המאה ה-17 ובנייתה הושלמה בשנת .1825 במרכזה גן ומזרקות, ואחד מדייריה המפורסמים היה ויקטור הוגו.
מכיכר הבסטיליה רחבת הממדים נמתח צפונה ומזרחה הרובע ה-11. נקודת הציון שלו, לפחות בכל הנוגע לחיי לילה, הוא רחוב
אוברקמפ (Rue Oberkampf) והרחובות הסמוכים לו. בימי הקיץ החגיגה נשפכת למדרכות (שולחנות המסעדות ורעש המוזיקה).
במהלך סיור יומי תחלפו דרך החלק הסיני של הרובע (יותר חנויות בגדים סיטוניות ממסעדות), ותגיעו לבית הקברות פרלאשז ברובע ה-20 השכן. לא רק ג'ים מוריסון קבור שם אלא גם מרסל פרוסט ואדית פיאף. יש שלטים ומפות שיסייעו לחפש את מצבתו של מי שקרוב ללבכם.