לחבוש את הטארט: 2 מתכונים טעימים מחבושים

הם לא יפים וקשים אבל את עונת החבושים הקצרה אסור לבזבז על התנגדויות, צריך להתחיל. עמיר לולויאן מלילית בייקרי הכין טארט טאטן ונועם דקרס מתקין מרמלדה משובחת

nrg מעריב | 2/10/2009 9:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טארט טאטן עם חבושים
 
טארט טאטן מחבושים
טארט טאטן מחבושים צילום: יחסי ציבור
באדיבות עמיר לולויאן, קונדיטור לילית BAKERY

חומרים לבצק:
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה רכה
150 גרם קמח
1 ביצה

למילוי:
5 חבושים קלופים ומנוקים מהליבה

לסירופ סוכר:
1 ליטר מים
500 גרם סוכר
מקל וניל

אופן ההכנה:
חותכים את החבושים לשמיניות. שמים בסיר את חומרי סירופ הסוכר ומבשלים בתערובת את פלחי החבושים, עד שהם רכים למחצה. 

2) מורחים כמות נדיבה של חמאה בתחתית התבנית ובוזקים מעל סוכר עד כדי כיסוייה. מסדרים את החבושים על תחתית התבנית בספירלה המתחילה מהדפנות ומסתיימת במרכז. אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות.

3) מכינים את הבצק: מערבבים את הסוכר והחמאה במעבד מזון ומוסיפים את הביצה. מוסיפים את הקמח עד לקבלת מרקם אחיד. מכניסים את הבצק לנוח כחצי שעה במקרר.

4) (ניתן להשתמש גם בבצק עלים מוכן) מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של 2.5 מ"מ. קורצים עיגול גדול יותר בכ-2 ס"מ מגודל התבנית ואופים למשך של כ-8 דקות. מניחים בצד להצטנן.

5) כשהחבושים אפויים, הופכים אותם על מצע הבצק הפריך שאפינו. מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם. 
מרמלדת חבושים

מצטיינים במרמלדה. חבושים
מצטיינים במרמלדה. חבושים ברקאי וולפסון
באדיבות השף נעם דקרס ממסעדת לילית

החומרים:
1 ק"ג חבושים יפים וגדולים
סוכר (כמות בהמשך)
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1. לקלף את החבושים, לחתוך לפלחים ולהוציא את ליבת הפרי והגרעינים.

2. להעביר את הפלחים לסיר ולכסות במים. להביא לרתיחה ולבשל עד שהפלחים רכים, אך לא מתפוררים (מספר דקות מהרתיחה).

3. להניח על המסננת ולהשאיר, כדי להרחיק שאריות מים ככל האפשר.

4. את הפרי שסונן והתייבש, יש לטחון (מומלץ במטחנת בשר עם רשת 6 או 4 מ"מ).

5. כמות הסוכר בה נשתמש היא ביחס של 1:1 לכמות הפרי. אם לאחר הטחינה התקבלו 3 כוסות פרי, יש להוסיף 3 כוסות סוכר.

6. יש להניח את הסוכר, הפרי הטחון ומיץ הלימון בסיר ולהביא לרתיחה על אש נמוכה.
יש לערבב בתדירות גבוהה כדי שהנוזל הסמיך לא יתיז. כדי לבדוק אם המרמלדה סמיכה מספיק, יש לקחת כמות קטנה עם כפית ולטפטף על צלוחית. אם המרמלדה לא משחררת נוזלים עודפים על הצלחת, יש להסיר מהאש.

7. את המרמלדה יש להעביר לתבנית ולשטח לעובי של כשני ס"מ. לצנן היטב.

8. רצוי ומומלץ לכסות את  התבנית בבד גבינה או גאזה צפופה ולהניח באוויר הפתוח מספר ימים כדי לייבש ולייצב את המרמלדה.

9. אפשר לחתוך לכל צורה רצוייה (המהדרין חותכים למעויינים) ולאחסן במקרר בכלי סגור. המרמלדה מחזיקה מעמד למשך כמה חודשים.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים