קנלוני במילוי תפוחים וקרמל
תפוחים מקורמלים בקינמון נכנסים לגליל הפסטה וטובלים בתערובת אגוזים קצוצים. תמיר יהודה, שף מלון כנען ספא, מכין קנלוני מתוקים שיכולים להיות קינוח מושלם בסוכה

קנלוני במילוי תפוחים וקינמון צילום: עידוא דגן
1 יחידת עלה פסטה 10X30 ס"מ
4 תפוחי עץ גרנד מקטיף הגליל העליון
2 כפות סוכר חום
50 גרם חמוציות
75 גרם אגוזי מלך קצוצים
75 גרם אגוזי לוז קצוצים
קינמון
ביצה טרופה
שמן קנולה
גלידת וניל איכותית (לא פרווה )
אופן ההכנה:
1) מבשלים את עלי הפסטה במשך 5 דקות ומקררים. מקלפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות קטנות.
2) במחבת חם מכינם קרמל מהסוכר וממעט מים, עד שמזהיב, מוסיפים את תפוחי העץ והקינמון ומערבבים על אש קטנה עד להשחמת התפוחים. מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומניחים להתקרר.
3) חותכים את
עלה הפסטה לשלושה חלקיםמ בגודל 10X 30 כל עלה. שמים במרכזו את המילוי, מגלגלים ומכניסים להקפאה למשך שעה.
4) מוציאים מהמקפיא, טובלים בביצה ובתערובת האגוזים הקצוצים. מניחים בצד עד להפשרה ומטגנים בשמן עמוק וחם
הגשה: מומלץ בליווי גלידת וניל איכותית ורוטב מייפל מזולף מעל.