שנים טובות: לני רקנטי מרוצה מהתבגרות היקב

תשע שנים לאחר הקמתו, יכול לני רקנאטי לחייך בסיפוק לנוכח הצלחת היקב ההייטקי שהקים ולהרים כוס של יין שזכה זו השנה השנייה ברציפות בתואר היין הישראלי הטוב ביותר

מני פאר | 27/9/2009 8:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
לני רקנאטי. חגיגות להקמת היקב
לני רקנאטי. חגיגות להקמת היקב צילום: אורנה בן חיים
יקב רקנאטי מסמל את הגל החדש של היקבים שצמחו כאן בשנות הבום הכלכלי. בין רכבי השטח למחשבים הנישאים ניצבו בקבוקי היין הטובים כסמל נוסף של דור חדש שלמד לשדרג את רמת חייו.

עשרות היקבים, שצצו בישראל בעשור שסבב את חילוף המילניום, נולדו מתוך צדק היסטורי וצורך כלכלי. אקלימה של ארץ ישראל, שהעניק תהילה לענביה וליינותיה בימי קדם, חיכה להזדמנות הנאותה כדי להחזיר עטרה ליושנה.

הישראלים שהסתערו במיטב כספם על היינות המיובאים ציפו ליינות ישראליים שיטפחו בהם גאווה מקומית. יקב רקנאטי נולד במקום ובזמן הנכונים.
כל המשפחה תאהב

בסוף שנות התשעים תססה בחבית השמועות של היין המקומי השמועה שבאזור התעשייה של עמק חפר מוקם יקב מודרני שיאפיל בחידושיו על היקבים הוותיקים בארץ. גבות רבות הורמו כאן. לא עוד כורם ותיק שהחליט להפיק מענביו את היינות בעצמו, לא יינן שפרש מיקב ותיק ומצא משקיעים שיגשימו לו חלום של יקב פרטי ולא עוד רופא או עורך דין משועממים שפתחו יקב בוטיק בחצר ביתם.

הספיישל רזרב שזכה כבר שנה שנייה ברציפות בתואר היין הישראלי הטוב ביותר
הספיישל רזרב שזכה כבר שנה שנייה ברציפות בתואר היין הישראלי הטוב ביותר צילום: יחסי ציבור
איש העסקים לני רקנאטי החליט בשנת 2000 שיין זה תעשייה רצינית ויקב מודרני זה מפעל שנאה לו להיות באזור תעשייה במרכז הארץ. "לא שמענו על כרמי עמק חפר", אמרו הציניקנים, שלא ידעו שרקנאטי חתם חוזים ארוכי טווח עם הכרמים הטובים ביותר בכרם בן זמרה וגם נטע חדשים ברכס מנרה.

היום הוא יכול לחייך בסיפוק. הספיישל רזרב שלו זוכה כבר שנה שנייה ברציפות בתואר היין הישראלי הטוב ביותר בתחרות סיטאדל היוקרתית שנערכת בצרפת. יינות 2008 הם כבר הבציר התשיעי של היקב, שנמנה עם היקבים
הגדולים ביותר בישראל. לאמתו של דבר, יש רק 11 יקבים בארץ שמפיקים יותר מ-600 אלף בקבוקים בשנה. הבאים אחריהם ברשימה מפיקים רק כ-100 אלף, וגם הרבה פחות, אם מונים גם את יקבי הבוטיק המשפחתיים שלא עוברים 10,000 בקבוקים בתפוקתם השנתית.

לצד ארבע הסדרות הרגילות של יקב רקנאטי - יסמין, רקנאטי, רזרב וספיישל רזרב, שבכל אחת מהן תמצאו את היינות האדומים והלבנים הקלאסיים - יש כמה יינות מאוד מעניינים ומקוריים. זו השנה השלישית שהיקב מפיק את יין הרוזה הנהדר שלו.

רקנאטי רוזה 2008
רקנאטי רוזה 2008 צילום: יחסי ציבור
היין הוורוד הזה מבוסס בעיקרו על ענבי הברברה שהגיעו אלינו מצפון איטליה ונקלטו באופן נפלא בכרמי הגליל. הבקבוק האגסי משווה לו מראה חגיגי מהודר, ואין יין מתאים ממנו לערב חג בסוכה. רוזה כמעט יבש, שילווה בעונג כמעט כל מנה וישכיח מכם ברעננותו הצוננת את העובדה שאין מזגן בסוכה. לערב החג הביתי חפשו את הספיישל אדישן של רקנאטי. כמו הרוזה, גם הוא כבר בן 3.

מדי שנה מפיק היקב גרסה קלה ונעימה של בלנד פירותי אדום ששוהה רק חצי שנה בחביות עץ. הקברנה סוביניון, המרלו והשיראז חוברים ליין שכל המשפחה תאהב. זה יין אדום מכובד שלא דורש מכם חדרור, חליצת פקק מוקדמת או התנצלויות בפני הדודה שטנינים עושים לה כאב ראש. הספיישל אדישן 2008 הופק בסדרה מצומצמת של כמה אלפי בקבוקים במיוחד עבור רשת דרך היין שמשווקת את יינות רקנאטי.

והנה עוד כמה המלצות למי שמחפש משהו מקורי לשנה החדשה: משהו שהוא יותר משרדונה הגלילי הנינוח שקיבל ניחוח תפוחי בחבית האלון, משהו שהוא יותר ממרלו הפירותי ומקברנה סוביניון רב הגוף של כרם מנרה.

חפשו את הסוביניון בלאן רזרב 2007. בכמה חנויות יין הוא עוד נח על המדפים. הוא היה משכמו ומעלה לעומת חבריו הלבנים והוא ישתדך באופן נפלא לכל הדגים שישוטו על שולחן החג שלכם.

חפשו גם את הקברנה פרנק רזרב 2006 מכרם בן זמרה. השמש הגלילית הפכה את הזן הירוק והסגור הזה ליין רב טעמים ודשן כאילו היה בלנד עמוס זנים. בלנד מקורי של רקנאטי הוא החיבור בין פטיט סירה וזינפנדל. שני זנים אדומים שמצליחים באקלימים שטופי שמש.

הראשון מגיע מדרום צרפת והשני מכונה המלך של כרמי קליפורניה. קחו אותו איתכם לכל מנגל או גריל שתדליקו בחגים. טעמי הפרי המתובלים של היין הזה יסתגלו לכל מצב ולכל מנה. כדאי לצנן מעט את האדום הזה כדי להפוך אותו לידידו של השולחן המזרח תיכוני.

הגל החדש של היקבים. רקנאטי
הגל החדש של היקבים. רקנאטי צילום: יחסי ציבור

חושב רק על ענבים

גיל שצברג, היינן הראשי של רקנאטי, נולד בקיבוץ צרעה, ואהבת היין משכה אותו מכרמי המשק לאוניברסיטת דיוויס בקליפורניה. בוויכוח על אזורי גידול בארץ שצברג התלוצץ פעם: "ביחידה שבה שירתי הכרתי ברגליי את כל הטרוארים באזור. יש כמה מקומות שסימנתי לי במסעות הניווט כאזורים שעוד אחזור אליהם דרך היין".

הוא לא תיאר לעצמו שיהיה היינן הראשי של יקב באזור תעשייה במרכז הארץ. הוא קיבל את המינוי בראשית 2008 והחליף את לואיס פסקו, שהיה היינן של רקנאטי מאז הקמת היקב. "אני מאוד נהנה כאן", אומר שצברג, "פתאום יש לי חופש כלכלי לעסוק רק ביין. לחשוב רק על הענבים, על החביות, על המכלים ועל כל מה שבדרך - עד הבקבוק. במקומות אחרים הורגלתי לדאוג גם לנושאים מנהלתיים, שיווקיים או כלכליים. ברקנאטי הורידו לי את הדאגות האלה מהכתפיים. זה אני, הענבים והיין".

האנשים שמאפשרים לשצברג לעסוק במה שהוא אוהב הם בעל היקב לני רקנאטי והמנכ"ל נועם יעקובי, איש שיווק שהגיע ליין מהעיתונות ומהתקשורת. לני רקנאטי יודע להבדיל בין אהבתו ליין לידע העסקי שלו. הוא משקיע ומפקח מרחוק, למרות שכל חייו היה קרוב ליין. אביו, יעקב רקנאטי, אחיהם הצעיר של רפאל והארי, פנה לעסקי ספנות.

בבית משפחת רקנאטי בחיפה לני שתה כבר בילדותו יינות צרפתיים גדולים. הוא מחבר בפיו היום את גאוות הטעם של היין שנושא את שמו ואת הסקרנות של מי שיכול להרשות לעצמו לטעום גם משהו אחר. פעם סיפר לי כמה זה מסובך להיות בעל יקב מוכר. "הזמנתי יין ישראלי של יקב שאני מכבד מאוד. המלצר העיר לי שזה לא נאה שיראו את רקנאטי שותה יין ישראלי שלא נושא את שמו".

אבל בראש השנה הבעיה נעלמת. "בערב החג", מחייך לני רקנאטי, "לא היו התלבטויות. הצבתי על השולחן רקנאטי ספיישל רזרב 2005. זה מגיע לו ולנו - הוא קיבל מדליה פעמיים ברצף". אם תתקשרו ליקב (04-6222288) תוכלו לתאם ביקור רצוף טעימות משגעות כדי שתחליטו בעצמכם למי אתם נותנים את המדליה.




כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים