כוכבי השולחן: שלושה יינות מומלצים לארוחות חגיגיות

נכון שראש השנה כבר עבר, אבל תקופת החגים הפותחת את אותה שנה עדיין כאן ויש מקום להרים כוסית גם במפגשים שעוד צפויים בסוכה. מני פאר ממליץ על יינות עם טעם חדש

מני פאר | 25/9/2009 8:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ויתקין פטיט סירה 2006
ויתקין פטיט סירה 2006 צילום: יחסי ציבור
 
ויתקין, פטיט סירה 2006
פעם ראיתי מבשם ריח למכונית שכותרתו הבטיחה ניחוח של רכב חדש. נזכרתי בו כשחלצתי את הפקק של הפטיט סירה החדש של ויתקין. היה לו ניחוח נעים של מעיל עור חדש. אל תצחקו. כבר פגשתי יינות גדולים - בעיקר אדומים ישנים מבורגוןׂ- שהתגאו בניחוח של חגורת עור ישנה. יש משהו בארומה של יינות אדומים עמוסי טעם פרי שמתחבר לעור טוב.

כזה הוא הפטיט סירה של ויתקין. זן ותיק בכרמינו שביחס טוב ומוקפד מפיק יינות מעולים. הכרם שממנו הופק היין הזה הוא כבן 30 וענביו אינם מושקים. הם כמעט ענבי בר פראיים. טעמיו יהיו נושא לשיחה על שולחן המשפחה. מומלץ למי ששתו כבר הכל ורוצים לפתוח את השנה החדשה במשהו אחר. 105 שקל.

 
דלתון עלמה 2007
דלתון עלמה 2007 צילום: יחסי ציבור
דלתון, עלמה 2007
הבלנד הבורדולזי של יקב דלתון הוא יין קלאסי שכמו נולד במיוחד לארוחות חגיגיות. יש בו קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק בעירוב מדויק כמו בספרים. גם בני המשפחה שלא נגועים בנושא היין ולא נוגעים בו ברוב ימות השנה ישמחו לשמוע שהם שותים, או טועמים, יין גלילי מהאזור הטוב ביותר בישראל שהוכן באופן מסורתי.

התיישנות
של 14 חודשים בחביות עץ אלון העניקה לו בגרות ורצינות שלא פגמו ברעננות הפרי שלו. הוא אפילו מתובל מעט וטעמו מזכיר קצת תה ירוק ואפילו רימונים. ב-84 שקל אתם מציבים על השולחן שלכם יין שנותן כבוד גדול למגדליו, טעם מעולה לשותיו ושם טוב למי שהביא אותו לארוחה. אתם מכירים דרך טובה יותר להתחיל שנה חדשה?

צ'ילאג, קברנה סוביניון
צ'ילאג, קברנה סוביניון צילום: יחסי ציבור
 
צ'ילאג, קברנה סוביניון פרימו 2004
כשחלצתי את פקק הפרימו 2004 החלטתי לחדררו בדקנטר. כעבור שעה השתחררו ניחוחותיו וטעמיו. המון קברנה סוביניון עם שלד ברזל שעוטר בניחוחות פרי של מעט מרלו. יש בו ניחוחות קפה קלוי מבושמים ברמזים של עוגת שזיפים. אורנה צ'ילאג למדה לעשות יינות טובים באיטליה. הפרימו שלה טעים לי קומה פרימה, כמו פעם, כששתיתי את הסופר-טוסקנים הראשונים שלי. יין מודרני בטעם של פעם.

צ'ילאג אומרת שהיין שלה הוא במיטבו כשהוא לוקח את הזמן. לכו איתה על זה. כל כד זכוכית נקי יוכל לשמש לגין חגיגי לפרימו הזה. חדררו אותו בראשית הערב לכד והוא יקשט לכם את השולחן כמגדלור שמסמן את הדרך למנות העיקריות. 169 שקל.


כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת יין

בכל שבוע מספר מבקר היין על התרשמויותיו מבקבוק אחד, איך היה טעמו ומה היה טיבו

לכל הכתבות של ביקורת יין

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים