שאני אבשל? 10 מסעדות שישמחו להכין עבורכם ארוחת חג
נפלה עליכם הזכות לארח אצלכם את כל המשפחה? תנחומינו. מצד שני, קחו נשימה, יש לנו פתרון: אפשר להתרכז בקישוט השולחן ולהזמין את כל האוכל (או את המנה העיקרית בלבד) ממסעדה וכך גם לארח וגם ליהנות. הנה עשר מסעדות שישמחו לעבוד בשבילכם
השוקה

השוקה צילום:יחסי ציבור
בגלל החריימה
השוקה היא מסעדת שוק שנמצאת בתוך שוק הכרמל בתל אביב ומתהדרת בפרודוקטים טריים ויפים, כיאה למסעדה ששוכנת במקום ששוכנים חומרי הגלם שלהם היא זקוקה. בני הזוג אושי ויואב ויטריאול מבשלים כאן אוכל מקומי ופשוט באהבה ובשמחה, ומציעים לכם לקחת את כל זה הביתה לחגים.
הדגש הוא מזרחי, אבל אושי טוענת שהגפילטע
פיש שלה מוצלח לא פחות מהחריימה. החריימה בורי אכן טעים וחריף כנדרש, ויש גם כבד קצוץ (9 שקלים ל-100 גר), סלק ממולא בכבש ואורז (22 שקל ליחידה), קציצות בקר ומנגולד ברוטב פירות יבשים, אוסובוקו טלה ועוד הרבה דברים טובים. להזמין מראש ולבוא לקחת.
השוקה, שוק הכרמל, תל אביב, טל' 074-7016895
דיה

דיה צילום: רענן כהן
בגלל תבשיל העוף
בלב מעוז הצפונבוניות, בין קפה קפה לבוטיקים היקרים של אוסישקין שברמת השרון, שוכן הכוך הזה, שבמרכזו דיה - מאמא טריפוליטאית שמבשלת מדי בוקר בסירי אלומיניום גדולים אוכל לתושבי העיר החדשה.
בצהריים תראו שם המון אמהות מטופחות וילדים ממותגים שבאים לאכול אוכל חם, וגם נשים הריוניות שיושבות על הדלפק וזוללות ממולאים כאילו אין מחר. כשארבעת הסירים מתרוקנים, המסעדה נסגרת. לחג תוכלו להזמין הביתה תבשיל עוף בחיטה, בקר עם מנגולד ושעועית, מפרום, קציצות בקר עם אפונה וגזר וגם את הבירה הביתית, שחיים, הבן של דיה, מכין בעצמו.
מנה לאדם עולה 38 שקל וכוללת בשר ותוספת, חמוצים, לחם ומטבל דלעת. להזמין שלושה ימים מראש ולבוא לקחת. כשר.
דיה, אוסישקין 63, רמת השרון טל' 050-7373109
טנדורי

טנדורי צילום: יחסי ציבור
בגלל הטוויסט
לאמיצים שבינינו, שבטוחים שסבתא וסבא לא יקבלו שבץ אם לא יוגשו קרפלעך במרק, כדאי לנסות השנה משהו אחר.
מדי שנה מכינה רינה פושקרנה האגדית מנה מיוחדת לראש השנה: עוף קשמירי ביריאני עם אורז בתפוחים בדבש. מדובר בסיר גדול שנושא בו ניחוחות משכרים של תפוחים בדבש, והוא מורכב משכבות-שכבות של אורז ועוף עם שלל תבלינים ארומטיים הודיים, אבל גם מהמאכלים המסורתיים של החג.
אפשר להזמין סיר כזה לארבעה סועדים ויותר (מ-120 שקל) ולצרף לזה מגוון תוספות שישדרגו את שולחן החג שלכם ויוסיפו לכם מוזמנים חדשים שישמעו וירצו לבוא לעשות אצלכם חג בשנה הבאה. להזמין טלפונית שבוע מראש ולבוא לקחת (לא כשר, אבל בירושלים יש את קוהינור של פושקרנה, שהיא גלאט כושר וגם ממנה ניתן להזמין).
טנדורי, טל' 09-9546702 (רינה מזמינה אתכם לבקש אותה כדי שתוכל לייעץ לכם מה להזמין)
ארמנדו

ארמנדו צילום: יחסי ציבור
בארמנדו, מסעדת דגים חדשה בטיילת תל אביב, תוכלו להזמין לשולחן החג שלכם תפוחי אדמה ובטטות בתנור או אורז טעים בעשבי תיבול, אבל את כל אלה תוכלו גם להכין בקלות בבית.
גולת הכותרת כאן היא סיר דגים מרוקאיים בטעם ביתי, שנעשה לפי מתכון של אמא של עמי קדוש (ארמנדו), בעל המסעדה. התבשיל מגיע בסיר אלומיניום אותנטי, וכמיטב המסורת המרוקאית, מלווה ברוטב עשיר על בסיס עגבניות, שום, פלפלים, לימון ותבלינים
הסיר, שמוגש למרכז השולחן, מיועד לעשרה סועדים (בין 500 ל-800 שקל, תלוי בסוג הדגים המבוקשים) ויש להזמינו מראש. מי שיתחיל לטבול את החלה ברוטב לא יוכל להפסיק, באחריות. אנחנו היינו מזמינים את הסיר דווקא לשולחן אשכנזי, ב"הפוך על הפוך". גם הם ישאירו צלחות צחורות מניגובים.
ארמנדו, טל' 03-5101601
רוטיסרי

רוסטרי מרקט צילום: יחסי ציבור
רוטיסרי מרקט קיבלה ביקורות מצוינות מאז נפתחה, וכבר עשתה לה שם בקרב חובבי בשרים. במטבח שני תנורי רוטיסרי מיוחדים שהובאו מצרפת, שם יכינו לכם נתחי בשר שונים לאחר שהושרו במרינדות מתוצרת המקום, ותוכלו להגיש לאורחיכם מפולניה "טעמי רוטיסרי מפרובנס".
עוף שלם ממולא חיטה ירוקה, צימוקים וגזר יעלה לכם 68 שקל לקילו, בעוד שכתף טלה עם תפוחים מקורמלים תעלה הרבה יותר (250 שקל לקילו!). יש גם ספריבס במרינדת דבש וברביקיו (110 שקל), רוסטביף קר וירקות שורש ברוטיסרי, שמקבלים המון טעמים מהשומן שמטפטף מהבשר שמעליהם. להזמין יומיים מראש לפחות.
רוטיסרי מרקט, טל' 03-5171333
מעיין הבירה

מעיין הבירה צילום: יחסי ציבור
שנים קיים מעיין הבירה, בית מרזח בעיר התחתית, שאליו באים לשתות בירה צוננת (גולדסטאר מהחבית) ולאכול אוכל מזרח אירופאי טעים ונוסטלגי. לקראת החג מוציא שלומי מאיר, דור שלישי במעיין הבירה, את רשימת הלקוחות הקבועים ודרישותיהם לחג ומתחיל לארוז.
"שום דבר לא משתנה", הוא אומר, "בחג כולם רוצים לאכול אותו דבר, זו מסורת". המבחר כאן מתמקד באוכל יהודי מזרח אירופאי בלבד: קציצות גפילטע פיש (18 שקל לקציצה גדולה), רגל קרושה, כבד קצוץ (18 שקל ל-250 גר'), איקרה, קרפלעך עם בשר או תפוחי אדמה, חזרת נהדרת, קישקע ומיני בשרים מעושנים שמעשנים במקום, כמו שוקי אווז מעושנים, ספריבס ופסטרמה ביתית. להזמין ארבעה ימים מראש ולבוא לקחת.
מעיין הבירה, נתנזון 4, חיפה, טל' 04-862319
בית האוכל של קיבוץ עינת

בית האוכל צילום: רענן כהן
בית האוכל בקיבוץ עינת הוא מוסד קולינרי בן 10 ששייך לשני זוגות קיבוצניקים שהחליטו לבשל לא רק בשביל חברי הקיבוץ.
התפריט שלהם עצום ממדים ובטוח שתמצאו כאן את הדברים שאליהם הורגלתם בחג, לא משנה מאיזו עדה אתם. לא הכל טוב ועל הגפילטע פיש הייתי ממליצה לפסוח, אבל הכבד הקצוץ מצוין, החזרת החריפה טובה, העופות ולביבות הפרסה טובים והכל בטעם של בית.
המחירים נוחים במיוחד: 5.90 שקלים לשוק עוף ויש גם מבצע לארוחה שלמה לחמישה. האוכל נשלח בכלים מתכלים ובצידנית חביבה ביותר שתשמש אתכם לפיקניקים הבאים. המקום כשר.
בית האוכל של קיבוץ עינת, טל' 03-9385122, או באתר www.betaochel.com
שטיסל

שטיסל צילום: יחסי ציבור
בתקופת החגים בני ברק נראית כמו השאנז אליזה בתקופת הסיילים: המסעדות והמעדניות עמוסות בלקוחות, שרבים מהם חילונים גמורים שפושטים על הגפילטע פיש, הקציצות והחלות. שטיסל הוותיקה היא אחד מארמונות האוכל האלה: קציצות דג, גפילטע פיש וגם המצאה מקורית - רולדת גפילטע פיש, שממנה חותכים פרוסה לכל אורח, לביבות תפוחי אדמה, צלי בקר ברוטב אדום, לפתן פולני וסלטים.
המחירים זולים: עוף אפוי (18 שקל ליחידה), לטקעס (5 שקלים ליחידה), רגל קרושה (14 שקל ליחידה) ודג כבוש (14 שקל ל־250 גר'). אם בא לכם ארוחת חג כהלכתה, עם המון אוכל במחיר מצחיק ובלי להתאמץ, זה המקום בשבילכם. כשר, בטח כשר. לא צריך להזמין מראש, אבל כן לבוא בלבוש צנוע.
שטיסל, הרב בר יוחאי 4, בני ברק, טל' 03-6777990