הכל דבש: מתכוני חג מתוקים בגיליון "גורמה"
השף והקונדיטור בוגר הקורדון בלו אבנר לסקין מכין מטעמים עם דבש בגיליון "גורמה" שיצא היום. הנה המתכון שלו ללחם שיפון ודבש ממולא גבינת עזים וחמוציות

לחם שיפון צילום: שי בן אפריים
כן כן, עוד פעם דבש. בשאיפה לשנה מתוקה קבלו מתכון של אבנר לסקין, שף וקונדיטור, בוגר המגמה המשולבת לבישול ואפייה בקורדון בלו פריז, מחבר ספרי בישול לשוק האמריקאי, שחמישה מהם תורגמו לעברית (בהוצאת Sterling Publishing).
לחם שיפון ודבש ממולא גבינת עזים וחמוציות
דרגת קושי: קשה
חלבי
זמן הכנה: 40 דקות
עד שהמנה מוכנה: שלוש שעות
החומרים לשש מנות:
1/2 1 כוסות מים קרים
2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס דבש
1/2 2 כוסות קמח לחם
1 כוס קמח שיפון
1 כף מלח דק
1/2 כוס חמוציות מיובשות
1 גליל גבינת עזים חתוך לאורך
ההכנה:
1. שמים את המים, השמרים, הדבש, הקמח וקמח השיפון בקערת המיקסר, ומערבבים את התערובת במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 3 דקות. מוסיפים מלח וחמוציות, מגבירים למהירות בינונית וממשיכים ללוש במשך 6 דקות נוספות.
2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את גודלו.
3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ובמערוך מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ.
4. מניחים במרכז הבצק את הגבינה כך ששני החצאים נמצאים לאורך כל עלה הבצק ומגלגלים לרולדה.
5. מניחים את הרולדה על גבי תבנית אפייה שטוחה שבה נייר אפייה ומתפיחים במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. מחממים תנור ל-250 מעלות, וכשהבצק תפוח מכניסים את התבנית לתנור ל-35–40 דקות.
7. מגישים חמים וטרי. מומלץ לא לשמור.
מתכונים נוספים תמצאו בגיליון "גורמה", שמצורף למגזין "את"