הצבע ארגמן: השפית אושי ויטריאול מבשלת ארוחת חג עם רימונים
קצת מסובך לחלץ את הגרעינים, אבל אם לוקחים בחשבון גם סגולות כמו שפע, פריון ומשל לאדם הגדוש בכל טוב – הרי שיהיה זה בגדר פשע לא לרקוח השנה לפחות מנה רימונית אחת. 3 מתכונים וקינוח

כדי לסייע במשימה פנינו לשפית של ביסטרו השוקה בשוק הכרמל בתל אביב, אושי ויטריאול, שרקחה תפריט חג שכולו על טהרת הגרגירים האדומים: סביצ'ה דג ים עם סלרי, עשבי תיבול ורימונים למנה הראשונה. לצידו סלט ירוק עם גבינה כחולה, קרוטונים, אגוזים ורימונים. לעיקרית: צלעות טלה ברוטב רימונים על רושטי בטטה וקינוח של סלסלות קדאיף ממולאות קרם פטיסייר ברוטב רימונים. המתכונים לפניכם.

החומרים:
תערובת של חסה ערבית, חסה עגולה, חסה מסולסלת, עלי ריג'לה ורוקט
150 גר' גבינה כחולה, חתוכה למשולשים
1 כוס גרגירי רימון
חופן
1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
2-3 משמשים מיובשים פרוסים לרצועות דקות
1/2 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
לרוטב
1 כף חרדל
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
1/3 כוס רכז רימונים
1 כף חומץ בן יין אדום
1 כף סילאן
ההכנה:
1. מערבלים את כל חומרי הרוטב בבלנדר.
הסלט:
2. מערבבים חסות, רימונים, בצל, משמשים וגבינה כחולה.
3. מוסיפים רוטב לפי הטעם ולערבב בעדינות עד שהעלים מצופים ברוטב.
4. מוסיפים מעל את הקרוטונים והקשיו ומגישים.
החומרים ל- 5 מנות:
300 גר' דג ים – (אינטיאס, פלמידה לבנה וכו') מפולט, ללא עור, חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.
3 כפות שמן זית משובח
מיץ מ-2 לימונים
1 כף גרידת תפוז
1 כף כוסברה עלים (חתוך גס)
1 כף נענע קצוצה
1 אבוקדו חתוך לקוביות
1 כוס גרגרי רימון
1 כף פלפל אדום חריף קצוץ דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח גס ופלפל שחור
בצל סגול קצוץ
1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה וממתינים כ- 15 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יספגו.
החומרים ל-4 מנות:
8-12 צלעות טלה (2-3 צלעות לסועד)
לרוטב רימונים:
1.5 כוס מיץ רימונים סחוט
3 שיני שום פרוסות
מלח
1 כף עלי טימין טריים
1 כף ברנדי
3 כפות דבש
1 כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט מגורר
לרושטי בטטה:
3 בטטות בינוניות קלופות
1 תפו"א גדול – קלוף
מלח פלפל
100 גר' חמאה
ההכנה:
הצלעות:
1. מורחים את הצלעות בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס.
2. צולים אותן על הגריל בחום גבוה עד להשחמה בערך כ-2-3 דק' מכל צד.
הרוטב:
מבשלים בסיר בעל תחתית עבה את כל מרכיבי הרוטב תוך כדי ערבוב ומצמצמים הרוטב לחצי.
הרושטי בטטה:
1. מבשלים את הבטטות ותפוח האדמה במים רותחים למשך 10 דק'.
2. מוצאים מהמים, מקררים ולמגרדים בפומפיה.
3. מתבלים במלח ופלפל
4. מחממים מחבת טפלון קטנה (22 ס"מ)
5. ממיסים חמאה במחבת ולהניח כ- 1/4 מכמות התערובת ומהדקים למחבת.
6. מטגנים כ- 5 דקות מכל צד עד שהלביבה זהובה.
ההרכבה:
מניחים במרכז הצלחת את הרושטי, מעליו את הצלעות, יוצקים מעל מהרוטב החם ומקשטים בצנוברים וגרגירי רימון.

החומרים:
1/2 כוס גרגירי רימון
לסלסלות:
200 גרם אטריות קדאריף
100 גרם חמאה מומסת
50 גרם אבקת סוכר
.
לקרם פטיסייר:
2 כוסות חלב
5 כפות קורנפלור
4 חלמונים
1/2 מקל וניל חצוי
1/2 כוס סוכר
לרוטב:
1/2 כוס גרנדין
2 טיפות תמצית מי ורדים
1 כפית רכז רימונים
ההכנה:
הסלסלות:
1. מניחים בתבנית שקעים את האיטריות ומוסיפים בהדרגה חמאה ואבקת סוכר. מהדקים את האיטריות לשקעים ואופים ב- 200 מעלות עד להזהבה, בערך 10 דק'.
קרם פטיסייר:
טורפים בקערה 1/2 כוס חלב + קורנפלור עד להמסת האבקה.
2. מוסיפים את החלמונים לקערה וטורפים.
3. מרתיחים את יתרת החלב עם הוניל והסוכר.
4. לאחר הרתיחה יוצקים 1/3 מכמות החלב החם לקערה עם החלב הקר לשם השוואת טמפ'.
מערבבים היטב.
5. מחזירים את כל התערובת לסיר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד להסמכה.
6. מצננים 1/2 שעה בטמפ' החדר, לכסות בניילון נצמד ומכניסים לקירו.
הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב
המנה:
למלא את סלסלות הקדאיף בקרם פטיסייר, לפזר גרגירי רימון ולזלף מעט מהסירופ מעל.