קשקושי ביצים: לא רק בארוחת הבוקר
אם גם אצלכם אוהבים רק את החלבון או רק את החלמון, ואתם מנסים למצוא שלל תירוצים כדי שיאכלו הכל, נסו כמה מהמתכונים שיצר השף אבי ביטון ממסעדת אדורה בתל אביב. מאכלי ביצים שקשה לסרב להם

אבי ביטון וירדן צילום\: יחסי ציבור
החלום של השף אבי ביטון הוא ביצה רק עם חלמון, בעבודתו הוא נוהג להתעלם מהחלבון. אחד המאכלים האהובים עליו הוא ביצה קשה חומה עם המון פלפל שחור, וגם ביצה רכה בכוס עם חתיכות לחם.
את ביסטרו אדורה בתל אביב הוא פתח כשהיה רק בן 23. כיום הביסטרו, וגם הוא עצמו, גדלו בארבע שנים ובאינספור פעילויות ומנות יצירתיות.
הילדה החמודה היא האחיינית ירדן, בת 8, והיא אוכלת רק, אבל רק, מה שאבי מכין לה. לפעמים כדי שתאכל אומרים לה בני משפחתה, "אבי הכין את זה", ורק אז היא מוכנה לאכול. חוץ מזה, שלא כמו רוב הילדים, היא אוהבת דווקא את החלמון ולא משתגעת על החלבון.
ביצה בקן

ביצה בקן צילום: מיכל לנרט
דרגת קושי: בינונית
חלבי
זמן הכנה: 7 דקות
עד שהמנה מוכנה: 12 דקות
החומרים לשתי מנות:
2 פרוסות לחם
1 כף חמאה
2 ביצים
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. בעזרת כוס קורצים חור במרכז כל פרוסת לחם.
2. מחממים במחבת כבדה את החמאה על אש בינונית ומטגנים קלות את פרוסות הלחם.
3. שוברים ביצה אחת
בתוך כל חור לחם, כך שהחלמון יהיה במרכז החור. מכסים ומטגנים כחמש דקות על אש בינונית.
4. מניחים על צלחת הגשה חמה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
ביצים קשות ממולאות במיונז ובעשבי תיבול

ביצים קשות ממולאות במיונז ובעשבי תיבול צילום: מיכל לנרט
דרגת קושי: קלה
חלבי
זמן הכנה: 5 דקות
עד שהמנה מוכנה: 15 דקות
החומרים לארבע מנות:
4 ביצים
1 בצל קטן קצוץ
1/2 אבוקדו
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
לקישוט:
עירית קצוצה, לפי הטעם
ההכנה:
1. מבשלים את הביצים עד שהן קשות (כ-7 דקות מרגע הרתיחה).
2. לאחר הקילוף, חוצים אותן, מוציאים את החלמונים ומניחים בקערית נפרדת.
3. מוסיפים לקערית החלמונים את הבצל הקצוץ ומערבבים.
4. בקערית נוספת מועכים את האבוקדו, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
5. מאחדים את תערובת האבוקדו ותערובת החלמונים והבצל למסה אחת.
6. ממלאים את שקעי הביצים המרוקנות בתערובת, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.
סלט ביצים וחזה עוף

סלט ביצים וחזה עוף צילום: מיכל לנרט
דרגת קושי: קלה
בשרי
זמן הכנה: 10 דקות
עד שהמנה מוכנה: 10 דקות
החומרים לארבע מנות:
4 ביצים קשות
1 כוס מיונז
1 כפית חרדל שטוחה
3 כפות שמן זית
1 בצל ירוק קצוץ
150 גר' חזה עוף צלוי וחתוך לרצועות דקות
מלח ופלפל
ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ לאכול עם בגט טרי.
לביבות ירקות

לביבות ירקות צילום: מיכל לנרט
דרגת קושי: בינונית
חלבי
זמן הכנה: רבע שעה
עד שהמנה מוכנה: שעה ורבע
החומרים לארבע מנות:
1 גזר מגורר
1 תפוח אדמה קטן מגורר
1 קישוא מגורר
1 שן שום כתושה
1 גבעול תימין קצוץ
3 ביצים
4 כפות קמח
ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומקררים את התערובת במשך שעה לפחות במקרר.
2. לאחר הקירור קורצים מהתערובת לביבות בגודל הרצוי ומטגנים במחבת במעט שמן עד השחמה משני הצדדים.
פרנץ' טוסט עם בננות מקורמלות וגנאש שוקולד חם

פרנץ' טוסט עם בננות מקורמלות וגנאש שוקולד חם צילום: מיכל לנרט
חלבי
זמן הכנה: 9 דקות
עד שהמנה מוכנה: 12 דקות
החומרים לארבע מנות:
2 ביצים
3 כפות שמנת מתוקה או חלב
2 כפיות גדושות סוכר
50 גר' חמאה
4 פרוסות לחם לבן/חלה (רצוי מיום האתמול)
לגנאש השוקולד:
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות
2 בננות חתוכות לפרוסות דקות
לקישוט:
פתיתי קוקוס
עלי נענע
ההכנה:
1. טורפים היטב בקערה את הביצים, השמנת המתוקה או החלב וכפית סוכר אחת.
2. מחממים במחבת כבדה על אש בינונית חצי מכמות החמאה.
3. טובלים את פרוסת הלחם בבלילת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד השחמה. מספיגים קלות בנייר סופג ושומרים במקום חם.
הגנאש:
1. מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן. מוסיפים את קוביות השוקולד ומורידים מהאש. מחכים שלוש דקות עד שהשוקולד יימס ומערבבים היטב במטרפה.
2. לאותה מחבת מוסיפים את שארית החמאה, מחממים ומטגנים את פרוסות הבננה.
3. מוסיפים את שאר הסוכר ומטגנים על אש בינונית עד שהבננות מזהיבות.
להגשה:
על צלחת הגשה מניחים פרוסת פרנץ' טוסט ועליה מניחים כרבע מכמות הבננות. יוצקים מעט מגנאש השוקולד, מעטרים בפתיתי קוקוס ועלי נענע ומגישים.