משופדים: 5 מנות הקבב והשיפודים הטובות בעיר
מנות קטנות עם נוכחות גדולה, זה קונספט שעובד תמיד ושיפודים היא אחת מצורות הביטוי הטובות שלו. רוי רגב יצא לדוג עבורכם את חמשת מנות המשופדות הטובות בעיר

מדונה בסטאפן בראון צילום: אמיר מאירי
מזג האוויר הולך ומשתפר לו, המסעדות מטפחות את השולחנות מחוץ לספירת המיזוג ואנחנו חושבים שזו בדיוק התקופה לחזור לאכול בשר, אבל במנות קצובות, לא במשקלים של חצי קילו סטייק.
לצורך השלמת התמונה, אנחנו מפנקים אתכם ברשימה של חמש מנות שיפודים וקבבים, שעונות על הגדרת הגודל ושאתם פשוט חייבים לנסות. בכולן הבשר איכותי ואלמנט הנשנוש הקיים בחתיכות הקטנות והמשופדות, רק הופך אותן לטעימות יותר בחברת איזו כוס בירה צוננת.
סטפן בראון: שיפודי פרגית במרינדה
את הרשימה אנחנו פותחים עם שיפודי הפרגית המצוינים של מסעדת סטפן בראון המצוינת. אם אתם לא ממש חפצים בארוחה גדולה וכבדה, בסטפן בראון תוכלו תמיד למצוא מבחר מנות קטנות וממזריות.
השבוע נועדו להן
שם לפגישת פסגה הזויה - מלכת הפופ מדונה והלוזרית הגדולה של עולם הפוליטיקה הישראלי השנה ציפי לבני. אנחנו רק מקווים שהן ניסו את מנת שיפודי הפרגית במרינדה חריפה המוגשת במקום.

סטפן בראון רובי קסטרו
כמה: מנה קטנה של שיפודי הפרגיות החריפות תעלה לכם 37 שקל ומנה מכופלת 63 שקל.
איפה: אלנבי 99, תל אביב. טל: 03-5604725
קבביס: הקבבים המפתיעים מרחוב סלמה

קבביס צילום: יחסי ציבור
את קציצות הקבב הטובות בתל-אביב תקבלו דווקא ברחוב צדדי היוצא מסלמה בדרום העיר. הקציצות של קבביס הן עסיסיות כמו שאף קציצה לא הייתה לפניהן. המקום פתוח כבר שש שנים ומתמקד בקציצת הבקר/ טלה המבורכת בלבד. דודו, הבעלים, הגיע מתחום הסאונד לעולם הקבבים, כי הרגיש שזוהי דרכו הטובה ביותר לגרום לעולם קצת אושר, ואוי, כמה שהוא צדק.
לצד הקבבים מבשר טלה, בקר או מעורב, תקבלו גם סלט מצוין וסטנדרטי עם טחינה. אנחנו אוהבים בתי מאכל עממיים שמתמחים באלמנט אחד מוצלח ולמעט סטייק אנטריקוט טוב, קבבים הם כנראה מנת הבשר האהובה עלינו ביותר. בקבביס יודעים להכין אותה בצורה הטובה ביותר.
את המתכון קיבל הבעלים מהסבתא והבשר מגיע מהצפון הרחוק, מתובל כמיטב המסורת, בפטרוזיליה ובאלמנטים נוספים ומפתיעים. אפשרויות תיבול נוספות כוללות גם צנובר-נענע וקינמון-רוזמרין.
כמה: מחירי המנות, כולל סלט, עומדים סביב ה-30 שקל בלבד. מה שהופך את הארוחה במקום לסעודת גורמה זולה במיוחד.
איפה: אברבנאל 84 (פינת סלמה 42) תל-אביב. טל: 03-6827838.
טרקלין: איך גילינו בהפתעה את מנת שיפודי האנטריקוט

הטרקלין יחסי ציבור
שיפודי האנטרקוט של טרקלין היא מנה לא זולה (96 שקל) אבל נתחי הבשר הגדולים המגיעים בקערה עמוקה השאירו לנו טעם של עוד גם באמצע הביס. נתחי האנטרקוט השומניים מטופלים במקום כמו שאנחנו אוהבים ונשארים עסיסיים מבפנים עם פריכות מתבקשת מבחוץ. לו הייתה המנה זולה ב-20 שקל היינו הופכים אותה לאופציה בשרית קבועה.
כמה: 96 שקל.
איפה: נחלת בנימין 41, תל-אביב. טל: 03-5660013.
השקד: הקבב שבא מן הים

חיים שלו מהשקד צילום: יחסי ציבור
מחיר המנה, העומד על 98 שקל, נראה אומנם יקר, אבל יש לקחת בחשבון את מחיר חומר הגלם הלא זול ואת העובדה שהסלטים המשביעים במקום והתוספות החמות מגיעים כחלק ממחיר המנה העיקרית. תאמינו לנו, רעבים אתם לא תצאו מהמסעדה הנ"ל בשום מקרה.
הימצאותו של הקבב בתפריט תלויה כמובן באופן ישיר במה שהים מספק באותו היום – כמו מנות רבות אחרות בתפריט המסעדה המפתיע. אם הלוקוס אינו נשלק מהים ביום בו פקדתם את המקום, קבב "מוסר ים" יהווה תחליף ראוי. ללא ספק, ככל שהשנים חולפות אנחנו עדיין מוצאים בשקד פרטנרית שמעולם אינה מאכזבת, גם בתחום הקבבים.
כמה: 98 שקל, כולל תוספות חמות וסלטים.
איפה: חשמונאים 90, תל אביב. טל: 03-5610546.
דיטה: הקבבון המושלם, עדיין

קבבונים בדיטה צילום: יחסי ציבור
בשר הטלה של הקציצות מתובל במידה, ועיקר טעמו העסיסי נובע מהבשר האיכותי בו משתמשים אנשי המטבח.
מנה מצוינת לליווי ערב שתייה כבד. וגם מחיר המנה, העומד על 59 שקל, הוא סביר לחלוטין. במיוחד לאור העובדה שהמנה מגיעה עם תפוחי אדמה נהדרים, טחינה, רוטב גמבות ובצל על האש, שהופכים את החוויה לחגיגת בשרים אמיתית.
כמה: 59 שקל, כולל תפוחי אדמה ובצל על האש.
איפה: רוטשילד 45, תל אביב. טל: 03-5604222