מניגריה בטעימה: פסטיבל האוכל הניגרי בתל אביב
הטעמים של ניגריה יכולים להמשיך להתהדר באדרת של מיסתורין, לפחות עד שפסטיבל האוכל הניגרי שנפתח השבוע בתל אביב יחשוף לקהל הרחב את הצבעים והריחות שהוא מביא מאפריקה. ויש גם מתכונים בלעדיים

סלט ניגריה צילום: יחסי ציבור
השבוע נפרץ המחבוא הזה בגדול, עם פסטיבל "קסם ניגריה" שחוגג את התרבות הניגרית בכללותה - מוזיקה, קולנוע, פולקלור ואוכל. לצורך האירוע הקולינרי המרכזי חברה מסעדת Olive Leaf שבמלון שרתון תל אביב לשגרירות ניגריה. אל שף המסעדה צ'רלי פדידה הצטרף צוות טבחים מניגריה ויחד הם הרכיבו תפריט חגיגי שיוגש בתאריכים 24-27/8 וילווה במוזיקה ניגרית.
התיבול הייחודי והבישול בחומרי גלם מקומיים ובשיטות מסורתיות הציב את המטבח הניגרי במקום טוב בסצינת הקולינריה הבינלאומית שמעלה בשנים האחרונות על נס בדיוק את האלמנטים האלה. בין המנות שזכו למוניטין בינלאומי אפשר למצוא את Pepper Soup Obe Ata - מרק פלפלים ירוקים עם עגבניות, בשר, שמן דקלים וצ'ילי חריף, את Jollof Rice - מנת אורז מסורתית עם עגבניות, פלפל ירוק, בצל, צ'ילי וחתיכות בשר, ושימוש נרחב בשורשים דוגמת ה- Kasava ושבבי Yam.
הארוחה תוגש במחיר אחיד של 35 שקל (מנות מרק) ו-60 שקל (מנות עיקריות), אותן יקדימו משקה הבית ומנות פתיחה על חשבון הבית. את הארוחה ילווה השף הניגרי הראשי שיספר למי שירצה לשמוע על המנות המיוחדות של המטבח הצבעוני הזה. בערב הפתיחה יתארחו גם שגריר ניגריה ואשתו, שתספר קצת על הפולקלור בארצה.
לפני כן, הנה שלושה מתכונים בלתי רגילים. את חלק מהחומרים, כפי שמצויין, אפשר להשיג בחנויות המתמחות באוכל אפריקאי בתחנה המרכזית בתל-אביב ובמרכזים אחרים של הקהילה. שווה להכיר.
לפרטים נוספים אפשר להיכנס לאתר הפסטיבל.

מוי שעועית. פשטידת מוי מוי צילום: יחסי ציבור
מוי מוי
מאפה שעועית black eye beans. מאפה חגיגי ומיוחד, מזכיר מעט פשטידה ועשוי על בסיס של מחית שעועית.
מצרכים לתבנית גדולה 20 על 20
2 כוסות שעועית (שעועית לבנה יבשה עם נקודה שחורה -שהושרתה לילה במים)
4 ביצים
100 גר' קורנדביף קצוץ (חזה בקר כבוש)
בצל
3 פלפלים אדומים
כוס שמן
2 אגוזי מוסקט שלמים גרוסים
כפית מלח
אופן ההכנה:
לשטוף את השעועית ממי ההשרייה. לבשל עד לריכוך מלא. לשטוף במים קרים, להסיר את הקליפות שצפות מעלה. לטחון במעבד מזון עם שאר המרכיבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. לתבל במלח.
להניח בתבנית ולכסות בניילון נצמד ונייר כסף מעל. את
התבנית להניח בבאן מרי - כלומר בתוך תבנית יותר גדולה ובה מים בגובה של 2 סנטימטר על מנת שייווצרו אדים. להכניס לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 130 מעלות למשך 45 דקות בחום בינוני.
לחתוך לריבועים ולהגיש חם או קר.
אידיקאי קון

תיבול מעולם אחר. מרק בשר וירקות צילום: יחסי ציבור
מצרכים ל-10-12 סועדים לסיר גדול של מרק:
5 צרורות של עלי תרד טריים
5 עלי מנגולד ירוקים
3 יחידות באק צ'וי
2 יחידות פילה דג מעושן
חצי כוס שמן דקלים
כפית פלפל
כפית מלח
2 יחידות אגוז מוסקט גרוס - מאגי
3 פרוסות נקיות של חלק תחתון של רגל פרה
1 קג' בשר בקר חתוך לקוביות קטנות- שריר מס' 2
4 כפיות קארי דגים
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם שמן דקלים ומתחילים בטיגון בשר הבקר ואז מוסיפים את רגלי הפרה. לאחר מספר דקות של טיגון עדין מוסיפים את העלים הירוקים ומאדים עוד מספר דקות. מוסיפים מלח, פלפל, מאגי – אגוז מוסקט וקארי. ממשיכים באידוי של עוד מספר דקות ומוסיפים מים לכיסוי. מבשלים עד לריכוך הבשר (כשעה וחצי). כאשר הבשר רך, מוסיפים את הדג המעושן - חתוך לקוביות ומגישים.
סלט ניגריה

הסלט הלאומי. סלט ניגריה צילום: יחסי ציבור
המצרכים:
2 יחידות קאסאבה (ירק אפריקאי), אפשר להשיג בתחנה המרכזית בתל אביב בחנויות אפריקאיות
2 יחידות פילה דג מעושן
2 כפות שמן דקלים
כפית פלפל
יחידת פוסטסיום (אבן מלח), להשיג באותן חנויות
קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
קולפים וחותכים את הקאסאבה לרצועות, מערבבים את השמן עם הפוסטסיום, מוסיפים את הדג המעושן חתוך ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.