בקלאווה חלבית
אנחנו רגילים לקבל אותה במילוי בוטנים, פיסטוק ושאר אגוזים, כממתק עשיר וכבד. השף ברק חורש מטרה מציע גירסה קיצית וקלה יותר לבאקלווה המסורתית, עם גבינה במקום אגוזים

בקלאווה גבינה צילום: יחסי ציבור
10 עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת (למריחה בין העלים)
2 יח' גבינת טוב טעם
1 כף קורנפלור
חצי כוס תערובת פירות מיובשים קצוצים
רבע כוס שקדים מולבנים פרוסים
תבלינים: כפית קינמון, מעט אגוז מוסקט, קורט מלח
חצי כוס סירופ סוכר (מתכון בהמשך)
אופן הכנה:
1) מורחים את עלי הפילו בחמאה המומסת, מניחים אותם אחד זה על זה וחוצים אותם לרוחב.
2) מערבבים בקערה את שאר החומרים (פרט לסירופ הסוכר) עד לקבלת תערובת אחידה.
3) מניחים בתחתית תבנית משומנת מחצית מעלי הפילו (ערמה אחת), משטחים את תערובת הגבינה על עלי הפילו לשכבה אחידה
4) חותכים את השכבה העליונה לש עלי הפילו למעוינים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-210 מעלות למשך כ-40 דקות או עד להזהבת החלק העליון. מוציאים מהתנור את הבקלאווה ומוזגים עליה (בעודה חמה) את סירופ הסוכר.
סירופ סוכר:
חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, רבע כוס חלב 3%, 2 פקקים תמצית ווניל. מרתיחים בסיר קטן את כל החומרים למשך כ-3 דקות .
המלצת השף:
1. ניתן להוסיף לבקלאווה הל וציפורן טחונים.
2. ניתן להוסיף לתערובת הגבינה גרדה מלימון אחד.