אורז עם תבלינים וגזר של כרמלה
אורז שחום, צבעוני, עשיר ומתקתק שלא דורש הרבה עבודה. במתכון הזה של כרמלה פנחס, נעשה שימוש בתערובת תבלינים של חברת פרג, אבל בחנויות התבלינים יש גם תערובות של חברות אחרות

אורז פרסי עם גזר, צימוקים ושקדים צילום: רובי קסטרו
2 כוסות אורז
3 כוסות ציר עוף (או מים חמים)
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
5 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
בגודל 1/2-1 סנטימטר
1 כוס תערובת תבלינים מוכנה לאורז של שקדים, צימוקים, בצל מטוגן
1 כפית מלח
4 כפות שמן קנולה
ההכנה:
1. מחממים כף אחת של שמן במחבת ומטגנים את הגזר עד להזהבה. מוציאים אותו מהמחבת ושמים בצד.
2. מחממים את יתר השמן בסיר איכותי (עדיף בעל תחתית טפלון) ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך ומזהיב. שוטפים היטב את האורז ומסננים מעודפי המים. מוסיפים את האורז לבצל המטוגן ומבשלים
תוך כדי ערבוב במשך 3-4 דקות.
3. מוסיפים את ציר העוף או המים הרותחים ואת המלח, מנמיכים את האש ומבשלים עד שנגמרים המים (15-12 דקות ).
4. מוסיפים את הגזר המטוגן ואת תערובת התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה עוד 50-40 דקות. מערבבים מדי פעם.