אל המעיין: מסע בעקבות מקורות המים בגולן
בריכה קסומה שחזרה לשימוש בזכות רצון טוב של איש אחד, מעיין קטן שהרווה יישוב שלם ובריכה שבה השתכשכו גם הקצינים הסורים. השרב הכבד הזניק את דובי זכאי לשכיות החמדה ברמת הגולן

מדי קיץ, כמעט לפני סוף החופש, ג'ימי - תושב הרמה - מזמן אותי לטיול מצנן גוף. "אתה מגיע השנה לטבול קצת בבריכות?", שואל אותי הגבר החסון. הוא לא מספיק לסיים את המשפט ואני כבר בדרך אליו. התחנה הראשונה שלנו היא עין עקוב (עין תאופיק). עצירת הגשמים בחורף והקיץ הלוהט פגעו במעיין, ועדיין אפשר לראות זרימה קטנה לכיוון הבריכה, אך אין ביכולתה למלא אותה.
עין תאופיק נמצא ליד שרידי הכפר הסורי תאופיק שהשקיף על דרום הכנרת, ובמלחמת ששת הימים המקום נכבש ובתי הכפר פוצצו. המעיין הקטן שהרווה את תושבי הכפר נובע כל השנה. אנשי קק"ל הפכו את המקום לחניון מקסים, וסביב דקל קשיש נבנתה בריכת אגירה ומעליה נמתח גשר קשתי.
בין עצי האורן, האקליפטוס והברוש הוצבו שולחנות פיקניק.
חובבי ההליכה והרכיבה על אופניים יכולים לצאת מכאן לטיול ב-1,250 הדונם של יער מבוא חמה, במסלול שנמתח עד קיבוץ כפר חרוב. המסלול מרתק ביופיו, ומתחת למצוק משתרע הנוף המשכר של הכנרת, הירמוך והשדות החלקאיים. בדרך ניתן לראות את שרידי "חאן אל עקבה", ככל הנראה שרידי מבנים מהתקופה הרומית, קשתות וחדרים שנותרו בשלמותם. בקצה, בעמדת הירי על תל קציר, ניצב טנק סורי ישן וחלוד.
איך מגיעים: צומת צמח לכיוון חמת גדר (כביש 98). לפני חמת גדר פונים שמאלה ומטפסים בכביש תלול לכיוון מבוא חמה (כביש 98). ארבעה קילומטרים במעלה שלט לחניון עין עקוב. מתאים לכל סוגי כלי הרכב. מגיעים בסמוך לעץ הדקל ומחנים שם.
אם הגעתם עד הלום, כדאי שתקפצו גם לבריכה היפה בעין אי"ה (לזכרו של סמ"ר אילון יעקב הורוביץ ז"ל).
איך מגיעים: מכביש 98 חולפים על פני קיבוץ מיצר. לאחר 200 מטרים מגיעים לצומת, פונים ימינה, נוסעים כקילומטר, פונים שמאלה לכביש משובש ואחרי
בשנת 2000 על מדרון הר שריר מצא איש קיבוץ האון, ירח פארן, בריכה סתומה וסדוקה. הבריכה נבנתה בסביבות שנת 1940 על ידי המתיישבים הבאהיים של הכפר סמרה, ושימשה לאגירת מי מעיין להשקיית השדות החקלאיים הגולשים לכנרת. במשך השנים ננטש היישוב והבריכה נסתמה. ירח ניקה ושיפץ, הוסיף קיר מגן מפני הסחף שגורם לסתימה ושתל עצי פרי שמושקים בעודפי המים מהבריכה.

רגע לפני שמסר את הבריכה הסודית לידי המטיילים, קבע שלט שמספר על המקום והוסיף גם בקשה למבקרים: "אנא עזור לשמור על המקום! בבקשה אל תשאיר שאריות בשטח וגם לא מסביב, קח איתך בחזרה את כל מה שהבאת", ובהמשך כתוב: "הפרי למאכל, ובכליך אל תיקח". וכך , בפינה נסתרת מעל הכנרת נמצא מקום קסום שבו מפכים מים צלולים אל בריכה גדולה. בימי החורף היא עולה על גדותיה והמים זורמים בערוץ ירוק. בקיץ פוחת הזרם.
איך מגיעים: יש שתי אפשרויות - האחת מכביש 90 צפונה מקיבוץ האון. מימין שילוט המורה על אנדרטת הטייסים הטורקיים, ודרך כורכר מוליכה בין מטעי הבננות לאנדרטה עצמה. מכאן ממשיכה דרך של חמישה קילומטרים דרומה, ואחרי גבעת השולחן היא מטפסת אל עין שריר. רכבי שטח ואופניים יכולים להמשיך בשביל. באחד העיקולים סלעים גדולים חוסמים את הכניסה לכלי הרכב, ושביל קטן מוליך למקום. הדרך השנייה עוברת בשביל היורד מעין תאופיק (מפת טיולים וסימון שבילים מס' 1, הוצאת החברה להגנת הטבע).
מסלול ההליכה מעט קשה, אבל גם מתגמל: אל בריכת הקצינים של הג'ילבון מובילה מנהרת פטל סבוכה ועצי תאנה שופעי פרי. המים הנוטפים מלווים את המטייל המטפס לאורך צינור עבה. לאחר רבע שעה של טיפוס מתגבר רחש המים, ומתגלה עץ תאנה ענק מידות המסתיר בין ענפיו הסבוכים אמת מים עתיקה שממנה גולשים מפלים קטנים.

המקום שימש כטחנת קמח ונותרו בו שרידים של מבנה גדול ואבן ריחיים גדולה. עוד רבע שעה של הליכה מובילים אל המבנים הנטושים ששימשו פעם את הקצינים הסורים. בין עצי אקליפטוס כבירים נמצאת הבריכה, שבעונה זו אינה מלאה עד הסוף.
איך מגיעים: על כביש 918, מצומת גדות צפונה. מיד אחרי שחוצים את הירדן על גשר הפקק, מסתעף שביל ימינה (סימון שבילים אדום, מפת סימון שבילים מס' 1). אפשר להגיע בכלי רכב פרטי רק עד הסיבוב ימינה, ליד טנק דלק גדול. מכאן צריך להמשיך ברגל מזרחה, כקילומטר הליכה. זהירות, לא לסטות מהשביל - יש חשד כי באיזור מוטמנים מוקשים.