עוגת פרג עם רוטב שוקולד וגלידה
אולי זה האופיום והקודאין שמאכלסים את זרעוני הפרג, אולי זה הפצפוץ שנשמע כשנוגסים בהם - עוגת הפרג העשירה ממטבחן של אורנה ואלה, עסיסית ומצופה בקרם שוקולד

עוגת פרג מיכל רביבו
125 ג' פרג טחון
2 כפות גדושות קמח
8 כפות פירורי לחם
100 גרם חמאה רכה
1/3 כוס (70 ג') סוכר
4 חלמונים מביצים מספר 2
4 חלבונים מביצים מספר 2
2 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קרם טרטר (לא הכרחי)
לרוטב השוקולד:
1/2 כוס (120 מ "ל) חלב
2 כפות שמנת מתוקה
1/2 כפית סוכר
140 גרם שוקולד מריר (לפחות 42 אחוז מוצקי קקאו)
1 כף חמאה
להגשה:
גלידת וניל
ההכנה:
הכנת העוגה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).
2. משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים ומנערים מקמח עודף.
3. מניחים בתנור תבנית גדולה שתכיל בתוכה את העוגה, וממלאים בתוכה מים בגובה שני ס"מ.
4. מערבבים בקערה את הפרג הקמח ופירורי הלחם ומניחים בצד.
5. שמים את החמאה ושליש כוס סוכר בקערת המיקסר, ומקציפים היטב במהירות בינונית - גבוהה עד שהחמאה הופכת קלה ואוורירית.
6. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה תוך כדי הקצפה.
7. מוסיפים חלמון נוסף רק אחרי שקודמו
נבלע בבלילה, מנמיכים את מהירות ההקצפה לאטית, מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים עד שהתערובת כמעט אחידה.
8. מסיימים את הערבוב בעזרת מרית.
9. מקציפים את החלבונים בקערה נקייה במהירות גבוהה עם שתי כפות הסוכר הנותרות, המלח וקרם הטרטר (אם משתמשים), עד שנוצר קצף יציב וגמיש.
10. מקפלים את הקצף לתוך החלמונים והפרג. מעבירים את העיסה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות , עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים מהתנור ומצננים.
רוטב השוקולד:
1. מביאים לרתיחה את החלב, השמנת והסוכר, ומסירים מהאש.
2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב בכף עץ או במטרפה, עד שהשוקולד נמס והבלילה חלקה.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים שוב עד שהיא נמסה והרוטב אחיד וחלק. אפשר לשמור את הרוטב במקרר ולחמם או על להבה נמוכה או במיקרוגל לפני ההגשה.
ההגשה:
1. פורסים את העוגה לפרוסות דקות.
2. יוצקים רוטב שוקולד חמים על צד אחד של צלחות ההגשה, מסדרים בכל צלחת מצידה האחר כמה פרוסות עוגה בצורת מניפה.
3. מוסיפים כדור גלידה ומגישים.