גבר, אישה, מסעדה: 5 זוגות שעשו את זה
אוכל, כך אומרים, עושים באהבה או לא עושים בכלל. חמישה זוגות אופטימיים במיוחד נכנסו יחד למטבח והקימו מסעדות מצליחות, שמעבירות הלאה את טעם האהבה
כולם בחרו לציין כי העסק עובד נפלא ושכן, הם נהנים לדבר על ענייני עבודה גם בבית. האוכל, אגב, נעשה בהרבה אהבה, אם שאלתם את עצמכם.
זוגיות מושלמת באמצע השוק: "השוקה" בשוק הכרמל
בני הזוג אושי ויואב ויטריאול הכירו כאשר אושי עבדה כמנהלת משמרת בקפה הבימה ויואב כברמן של אותו מוסד. מאז השניים נפרדו לעבודות שונות, בעוד יואב מתרכז בכתיבה ואושי בחברת קייטרינג מצליחה שהקימה.
לפני כשנה השניים החליטו לפתוח מסעדה בה אושי תוכל לבנות תפריט משלה על בסיס אוכל ביתי משודרג. הבחירה בשוק לא הייתה מקרית, שכן השניים רצו ליצור תפריט משתנה המבוסס על חומרי הגלם הטריים שלו.

השוקה בשוק הכרמל צילום: אנטולי מיכאלו
לדברי
השניים, בהתחלה הם חשבו שיהיה קשה לעבוד ביחד, אך אחרי שהם הצליחו לייצר חלוקת עבודה בריאה הם מצאו עצמם מאוד מרוצים. "השקענו הרבה כסף וזמן בעסק ואנחנו מאוד מחויבים אליו. אנחנו מתכננים להרחיב את המשפחה עם עוד ילד ואלי אפילו להתרחב עם מקום גדול יותר, למרות שאנחנו מאוד אוהבים את האינטימיות של המסעדה היום", מספרת אושי.

עלי גפן ממולאים של ביסטרו השוקה צילום: אנטולי מיכאלו
בימים אלה הם מקדמים את ארוחות הערב במקום ומי שיגיע הערב, בחג האהבה, ימצא ארוחת טעימות רבת מנות ב-180 שקל לזוג. בין המנות, גם: פטה כבד וצ'אטני, סלט עם גבינה כחולה, מולים בשמנת, ניוקי טלה וכמובן אלכוהול.
הזוג שעשה הסבת מקצוע: מסעדת אדמה בזיכרון יעקב

דגנית ורפי אזולאי צילום: יחסי ציבור
דגנית ורפי אזולאי פתחו את מסעדת אדמה הרומנטית רק לפני חצי שנה. הסיפור המעניין של אדמה הוא ההסבה המקצועית שעשו השניים בצורה מפתיעה באמצע החיים. רפי היה מנהל בחברת היי-טק שמאס בחיי הבורגנות והחליט להגשים חלום ישן ולפתוח מסעדה. לצערו, הוא החליט על הצעד בדיוק עם תחילתו של גל המיתון.
בעודו מחפש אנשי כספים לחברה הוא הגיע למסקנה כי אשתו דגנית היא האדם המתאים ביותר לתפקיד. דגנית, שעבדה גם היא בחברת היי-טק, עזבה את עבודתה והגיעה לעזור לבעלה להגשים חלום. את המסעדה הם בחרו לפתוח בסמוך לביתם בזיכרון יעקב.

סביצ'ה דג ים באדמה צילום:
"זהו למעשה עסק משפחתי, אני מנהל את כל העסק מלמעלה, ואשתי במשרד סמוך אלי. את ה'פלור' מנהלת הבת הגדולה שלנו ועל פילוש הכוסות אחראית בתנו בת השש", מסביר רפי. השניים, שלא מפסיקים לצחקק כמו שני בני עשרה מאוהבים במהלך השיחה, מודים כי מדי פעם ישנם ריבים על בסיס מקצועי אך במהרה הם נשכחים.
"אני מבינה שזה לא פשוט לנהל עובדים מהמשפחה, אבל בכל מקרה אני לא מוכנה לקבל לא, אני פשוט עושה ושואלת אחר כך", מוסיפה דגנית.
לכבוד יום האהבה מציעים בני הזוג ארוחת טעימות זוגית עם פרחים ושוקולד.
מעלה הראשונים 8, גבעת זמרון, זיכרון יעקב. טל: 04-6290896
בעקבות הפיטורים: בית מאפה נגיעא בתל-אביב

נגיאע צילום: יחסי ציבור
הזוג נשוי כבר 25 שנה ולאחר ששניהם פוטרו במקביל מעבודותיהם לפני כשלוש שנים הם החליטו לפתוח יחד עסק. "צביקה עבד כמנהל תפעול במפעל בשר וידענו שנלך על משהו שקשור באוכל, אני הסכמתי אך התעקשתי שהמקום יתמקד במאפים", מדווחת אוסי.
השניים, שהגיעו מקיבוץ גבעת השלושה וחיים שם גם היום, חיפשו במשך כשנה את החנות המתאימה ולבסוף גם מצאו. למרות שאוסי רצתה שהחנות תהיה באזור הקיבוץ היא נאלצה להתגמש ולפתוח את המקום בת"א. את העבודה הם מחלקים כך שאוסי נמצאת רוב היום בחנות ואחראית על טיפול בלקוחות בחמימות ראויה לציון, בעוד צביקה עובד מול הספקים.

נגיאע צילום: יחסי ציבור
את בחירת המוצרים הם עושים יחד עם כל המשפחה. "מדובר בעבודה בלתי פוסקת וכל המשפחה מגיעה גם לטעימות אחרי שהחנות נסגרת, לשנינו יש ילדים מנישואים קודמים, כך שמדובר במשפחה גדולה ותומכת".
במקום תוכלו למצוא את הלחמים של "לחם קמה" המיוצרים בשיטות המסורתיות עם דגש על קו בריא, כמו לחמי שיפון, כוסמין, פשתן וסובין וכל מה שתל-אביבי מעודכן אוהב בלחם שלו. בנוסף, מוגשים במקום סנדוויצ'ים בעבודת יד וקפה "מאורו" איטלקי, כמובן.
יהודה המכבי 37, תל-אביב. טל: 03-5464094
העבודה הזמנית שהפכה למקצוע: מסעדת לה גוטה בירושלים

מסעדת לה גוטה צילום: יחסי ציבור
חלוקת העבודה בין בני הזוג במסעדה הירושלמית המתבססת על מטבח צרפתי, עובדת כך שגיא אחראי על המטבח והבישולים יחד עם צוות העובדים, בעוד ורד אחראית על שיווק ואירועים.
לדברי הזוג, הם נהנים מכל רגע משותף במהלך היום וגם מלשוחח על בעיות בעבודה (אבל עם חיוך) בארוחת הערב הביתית. על הבישול בבית אחראית ורד, כך שגיא יוכל לנוח קצת מטרדות המטבח והתפריט מתבסס בעיקר על פסטה וסלט, כדי להתרחק קצת מסגנון הבישול במסעדה.
תפריט חג האהבה של המסעדה כולל הערב פלטת מנות ראשונות ועיקריות וכן קינוח זוגי בליווי קוקטייל או יין במחיר של 320 שקל לארוחה.
דרך בית לחם 35, ירושלים. טל: 02-6232322
שני זוגות מטבח אחד: בית האוכל בקיבוץ עינת

בית האוכל צילום: יחסי ציבור
מסעדת בית האוכל הוותיקה בקיבוץ עינת הייתה גם אחד מבתי העסק הראשונים שהופרטו על ידי קיבוץ בארץ ונוהלו באופן עצמאי על ידי חברי קיבוץ.
היום מנוהלת המסעדה החמימה והביתית על ידי שני זוגות – דור המייסדים יונה ומשה ארגוב שפתחו את המקום לפני יותר מעשור והזוג הצעיר יותר אורי סנדנר ועינת רייך שהצטרפו לפני שלוש שנים.
לדברי סנדנר העסק עובד נפלא, כאשר לכל צלע יש את התפקיד שלה. "משה אחראי על הכספים, יונה על המטבח ואנחנו על תפעול המסעדה", מסביר סנדנר.
סנדנר מסביר כי בהחלט חשש בהתחלה לעבוד יחד עם בת הזוג, אך מצא כי מספיק שהם נפרדים לכמה דקות והגעגועים כבר חוזרים. "ההרמוניה בין הזוגות ובתוך הזוגות היא פשוט נפלאה, אנחנו חוזרים הביתה ועדיין מדברים על לקוחות שהיו במסעדה, גם במיטה. אני מרגיש שאני בהחלט חי את החלום שלי", הוא מוסיף.
לכבוד החג מציעים הערב אנשי המסעדה מנות זוגיות כגון פסטיה זוגית, מקלובה ו"סלט אהבה".
קיבוץ עינת. טל: 03-9385122