על הנהר ישבתי ואכלתי: ביקור במסעדת ריבר

על חורבות מסעדת מינה טומיי, שהגישה פרשנות קולינרית מרעננת למנות אסייתיות, קם סניף חדש של ריבר, שמגישה בדיוק את אותו הסגנון. אלון צרפתי יצא מרוצה מהסידור

אלון צרפתי | 26/7/2009 13:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ריבר
ריבר צילום: עןדד מרום
על חורבות "מינה טומיי" המשובחת, שעיקר התמחותה היה פרשנות מקורית ומרעננת לאוכל אסייתי, הוקם סניף שישי של רשת "ריבר", שמנות הדגל שלו הן, ובכן, פרשנות מקורית ומרעננת לאוכל אסייתי.

האם תצלח "ריבר" להפיק את לקחי "מינה טומיי" ולשרוד במאבק המסעדות המטורף נגד המשבר הכלכלי? התשובה ניתנה לנו ביום חמישי שעבר, בשעת ערב מוקדמת למדי: המסעדה מלאה עד אפס מקום.

עיצוב המקום נשאר כשהיה: חלל מלבני - בקצהו האחד מטבח שקוף לעיני הסועדים, בקצה האחר מפלס נוסף של שולחנות קטנים ומרפסת זעירה ומלאכותית על אבן גבירול. התאורה בלילה מתחלפת, לנו היא הזכירה אווירה של ספק מועדון לילה (אסייתי) ספק בית בושת (ניו-יורקי).

התפריט בריבר נפתח במגוון מיצי בריאות מעוררי סקרנות. אנחנו בחרנו מיץ מלון, ג'ינג'ר וקוקוס (16 שקלים) ומיץ גזר וג'ינג'ר, שהיו תאילנדיים למדיי, וטעם הג'ינג'ר שבהם השתלט והאפיל על שאר הטעמים. מרענן ומחיה נפשות - זה בדיוק מה שהיינו צריכים בחום הזה, נשמח לקבל את המתכון.

ריבר
ריבר צילום: עודד מרום

מרעננת לא פחות הייתה מנת הסיגרים הממולאים (28 שקלים ), שמצאנו בתוכם עוף וערמוני מים ברוטב צ'ילי מתקתק. מאז הביקור בחדר האוכל של עומר מילר לא נהנינו כל כך ממנה ראשונה.

לעומתה, התאכזבנו משיפודי הפרגית ברוטב טריאקי (23 שקלים) - מנה סתמית ומשעממת. על זה בדיוק נאמר: מנת עוף חסרת מעוף. למיטב זיכרוננו, ב"מינה טומיי" הצליחו לשדרג את המנה הזו בעזרת חמאת בוטנים נימוחה, שהפכה את טעם העוף המשעמם לעשיר ומרגש בפה.

קומבינציה גדולה (75 שקלים ) - זה שמה של אחת המנות העיקריות בתפריט. לצדה מצאנו את האחות הבכורה - קומבינציה מפוארת (130 שקלים ). הסתפקנו באופציה הקטנה יותר, לא בגלל צניעותנו (שאיננה), אלא בזכות המנה השנייה שהוזמנה והבטיחה גדולות: טייפון (69 שקלים ) - אנטרקוט על מצע בטטות.

 

test
test test

"אלה בדיוק שתי המנות שהייתי מזמין לעצמי, אני מבטיח לכם שתיהנו", שח לנו המלצר בעת ההזמנה, והאמת היא שלהבדיל ממחמאות השיווק של המוכרים/ המלצרים ("זה בדיוק יושב עליך מצוין", אמר לי פעם מוכר כשניסה למכור לי מכנסיים גדולים עליי בשלוש מידות), דווקא האמנו לו. נכון יותר יהיה לומר שרצינו להאמין לו.

בסופו של דבר אכן ענו המנות על הציפיות
שלנו (ושל המלצר): הקומבינציה הייתה גדולה כמובטח, והיו בה שמונה אין-אאוט, שלושה מאקי טמפורה, שלושה ניגירי ושלושה סאשימי. מנת האנטרקוט כללה 50( גרם בשר עסיסי על האש, וביחד הן היו מנות מכובדות ודשנות. עד כדי כך שלא הצלחנו - שני גברים שמנמנים - לסיים אותן. גם לקינוח כבר לא נותר מקום. מקווים שלכם יהיה. תשמרו מקום בבטן.

"ריבר", אבן גבירול 30 (לונדון מיניסטור), טלפון 03-6091414

לכו לזינק

כבר כתבנו פה בעבר ביקורת אוהדת על מסעדת זינק, ומאז אנחנו לא מפסיקים לאכול שם, אחת לשבוע לפחות. האווירה מכובדת, אך לא מעונבת, השירות ידידותי, המחירים נמוכים והאוכל פשוט טעים.

המנות שאנו ממליצים עליהן: שניצל עוף (שמגיע בגודל צלחת שלמה במחיר של 35 שקלים בלבד), כבדי עוף ברוטב טריאקי עם פירה או אורז (45 שקלים ) ופנה ברוטב שום ושמן זית עם רצועות אנטרקוט (45 שקלים). למתמידים מובטח פרס: מדי פעם אוכלת שם גם בר רפאלי ונותנת נשיקה לאחיה ניל, שהוא במקרה גם הבעלים. אין מה לומר, יש תמורה לכל אגורה.

זינק, קרליבך 29, טלפון 03-5615282

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים