המלמדת: דנה מלמד עושה פסטה

את דרכה אל הרביולי המושלם עשתה דנה מלמד במטבח של מסעדת מסה, שם היא מתפקדת כאשת הפסטה. בסדנה אצל מאיר השמן, היא חיברה את הרביולי לתאנים ולפונדו גבינה כחולה

ירדן לוי | 21/7/2009 8:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הרביולי של דנה מלמד
הרביולי של דנה מלמד צילום: ענת סקילי
בשבוע שעבר התארחה במטבח של מאיר השמן השפית דנה מלמד, שמכינה את הפסטה במסעדת MESSA. התפריט בסדנה היה אכן מושחת וכלל שלל גרסאות של פסטה ממולאת. דנה הזמינה את המשתתפים לסייע ברידוד, מילוי והכנת רביולי וטורטליני. גם המשתתף הצעיר ביותר בסדנה, רועי בן התשע, אימץ בחדווה את המשחק החדש והגיע לתוצאות מרשימות.

התפריט כלל את המנות הבאות:
* רביולי ממולא בשלושה סוגי פטריות ברוטב פטריות ושמנת
* טורטליני תרד ברוטב כרישה ועגבניות שרי
* סלט רביולי קממבר עם אנדיב ותאנים – מנה מנצחת ומרעננת, המתכון מצורף
* לקינוח – רביולי גבינה מתוקה ונקטרינות מקורמלות

דנה מלמד שופעת עצות מעשיות ומועילות. לא ניכר היה שזו הסדנה הראשונה שהיא מעבירה. יש לה נסיון של 15 שנה במטבח ולפסטה הגיעה במקרה, דרך עבודתה במסעדה. בנוסף, היא מציעה שירות בישול בבית לפי תפריט שהיא בונה עם הלקוח.

משתתפי הסדנה צפו במיומנותה בעבודה עם הבצק  – כשהוא יוצא בסרטים ארוכים ומושלמים ממכונת הפסטה הביתית ועד שהכיסונים היו מוכנים, דאג מאיר השמן לארוחת בוקר טוניסאית מושחתת עם פריקסה משובח.

נזכיר שהסדנאות במטבח של מאיר ניתנות כולן בהתנדבות על ידי השפים מהמובילים בישראל. כל ההכנסות מן הסדנאות ממנות את המטבח שמאכיל עשרות ילדים נזקקים מדי יום.

הסדנאות הבאות:
ביום ששי הקרוב, 24 ביולי, יגיע למטבח זוכה תכנית הטלויזיה "קרב סכינים", השף יואב בר ממסעדת מאראבו. ב-31 ביולי, תתקיים סדנה של השפית מיקה שרון בנושא שילוב של פיוז'ן ומסורת באוכל.

ניתן להרשם לסדנאות דרך האתר של מאיר השמן .
סלט רביולי קממבר עם אנדיב ותאנים

חומרים לבצק הרביולי:
550

הרביולי של דנה מלמד
הרביולי של דנה מלמד צילום: ענת סקילי
גרם קמח (רצוי קמח פסטה, למשל שטיבל מספר 9)
4 ביצים
10 גרם מלח
כחצי כוס מים פושרים

לשים את חמרי הבצק, כשאת הביצים מוסיפים אחת אחת ואת המים מוסיפים
בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. מניחים במקרר לשעה. משתמשים ברבע מכמות הבצק למתכון זה. מרדדים באמצעות מכונת פסטה לעובי בינוני (מספר 6 במכונה).

מילוי הרביולי: 200 גרם גבינת קממבר בשלה חתוכה לקוביות. מושחים את הבצק המרודד בביצה,
מניחים לאורך מחצית ממנו את קוביות הקממבר וסוגרים עם המחצית השניה ומהדקים.
קורצים מן הבצק רביולים ומבשלים בסיר עם הרבה מים למשך כשתי דקות, עד שיצופו.

לסלט (מצוין בפני עצמו – גם ללא הרביולי):
עשר תאנים, חתוכות לרבעים
סוכר חום לקרמול התאנים
2 ראשי אנדיב מפורקים לעלים
5 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
250 גרם עלי בייבי
חופן אגוזי פקאן קלויים

הרביולי של דנה מלמד
הרביולי של דנה מלמד צילום: ענת סקילי
מפזרים סוכר חום על רבעי התאנים ומקרמלים באמצעות מבער או תחת הגריל בתנור. מערבבים את התאנים המקורמלות עם שאר חומרי הסלט ומערבבים עם רוטב ויניגרט (המכיל דבש, חרדל, שמן זית ומעט מאד חומץ בלסאמי)

לפונדו: ממיסים בשמנת מתוקה גבינה כחולה על אש קטנה תוך כדי ערבוב.

להרכבת המנה: יוצקים מעט פונדו לכלי הגשה. מניחים את הסלט מעל ומפזרים עליו את הרביולים. יוצקים עוד מהפונדו על הסלט.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים