פילה בקר על ריזוטו

הריזוטו הוא אמנם רק התוספת כאן, אבל במקרה הזאת תרומתו חשובה עד מאוד לעמוד התווך של המנה - פילה הבקר. רבע שעה של ערבוב והוא מוכן. מתכון של השף יניב לוזון ממרכז קסיופיאה

nrg מעריב | 20/7/2009 13:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פילה בקר על ריזוטו ירוק ברוטב פורט עם צ'יפס בשלושה צבעים

פילה בקר על ריזוטו ירוק ברוטב פורט עם צ'יפס ב-3 צבעים
פילה בקר על ריזוטו ירוק ברוטב פורט עם צ'יפס ב-3 צבעים צילום: יחסי ציבור
החומרים ל 4 מנות:
בשר 800 גר' פילה בקר

ריזוטו ירוק :
100 גר' מחמאה
4 כפות שמן זית
1 כרישה קצוץ דק
500 גר' אספרגוס
כוס יין לבן
ליטר ציר ירקות
200 גר' שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לרצועות של 2 ס"מ
פלפל שחור ומלח טרי
3 כפות עלי בזיליקום
גר' אספרגוס
כוס יין לבן
ליטר ציר ירקות
200 גר' שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לרצועות של 2 ס"מ
פלפל שחור ומלח טרי
3 כפות עלי בזיליקום

רוטב יין:
2 כוסות יין אדם יבש
כוס יין פורט
כוס ציר בקר מצומצם היטב
1 עלה דפנה
 ענף טימין קטן

צ'יפס:
1 תפוח אדמה
1 בטטה
3 יחידות תפוח אדמה סגול

ההכנה:
ריזוטו ירוק:
1. מחממים מחבת עם חמאה ושמן זית, מטגנים את הכרישה כ-5 דקות עד להזהבה.

2. מוסיפים אורז ומטגנים דקה-שתיים עד שהוא חם, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים יין ומבשלים עד שהיין נספג.

3. מביאים לרתיחה את ציר
הירקות ומוסיפים ממנו בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהציר נספג לגמרי באורז. חוזרים על הפעולה עד שהאורז מוכן.

4. לקראת סוף התהליך מוסיפים שעועית חלוטה, אספרגוס ועלי בזיליקום, מערבבים ומגישים מיד.

הבשר:
5. צורבים את הבשר על הגריל מכל הכיוונים, מפלפלים וצולים בתנור כ-6 דקות בחום של 180 מעלות.

רוטב היין:
6. מכניסים את כל המרכיבים לסיר מלבד הציר ומצמצמים את הנוזלים במחצית.
7. מוסיפים את הציר ומצמצמים שנית עד לקבלת מרקם סמיך.

צ'יפס בשלושה צבעים:
8. פורסים דק בעזרת מנדולינה את תפוח האדמה ואת הבטטה ומטגנים מספר שניות תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם קריספי.

הרכבת המנה:
9. מניחים מעט מהריזוטו במרכז הצלחת, מעליו את נתח הפילה ויוצקים מעט מהרוטב. מקשטים עם מעט צ'יפס מעל הכול.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים