השף טארק שאהוואן אצל מאיר השמן
בפרוייקט ההזנה המופלא של מאיר השמן, התארח השבוע השף שאהוואן עם מטעמים בסגנון צרפתי-מזרח תיכוני, שהכין בזריזות וביעילות. יש מתכון לסלמון כבוש שמומלץ מאוד בחום הקיץ

טארק ומאיר צילום: יחסי ציבור
השם טארק שאהוואן אינו מוכר במחוזותינו עדיין, שכן המדובר בשף צעיר יחסית עם הסטוריית לימודים במקומות שונים בארץ - סדנת הדסה, תדמור, והשתלמויות נוספות בהן גם אחת בקונדיטוריה אצל אסטלה. הוא הגיע חמוש בכלי נשקו - מגבות, סכינים וכמובן חומרי בישול כמו בשר יען - שנדרשו למאכלים שהכין.
שאהוואן התחיל מהתחלה, כלומר שום דבר לא הוכן מראש, בשעה 10:00 ובשעה 12:10 היינו כבר לאחר הכל, עם כמות אוכל שהספיקה ל-18 איש. אצלו בבית רק אמא מבשלת, וכשהביא לה פעם במתנה סכין שף, הו מספר, היא הודיעה לו (לאחר שנחתכה כמובן) "או שתקח את זה חזרה או שאני זורקת, כי בשביל לקצוץ את כל הירקות והתבלינים להכנת אוכל ערבי מסורתי מספיק סכין קטן פשוט".
אז מה היה לנו? התפריט כלל מרק חצילים עם נגיעת רוקפור, פילה יען על בסיס גרטן ירקות שורש מתובל בצ'ימיצ'ורי נענע, סלמון צרוב במיץ תפוזים ושומר, קדאיף גבינת מסקרפונה וגלידת טחינה.
סלמון כבוש בשמיר ואניס
חומרים:

סלמון ל טארק שאהוואן צילום: יחסי ציבור
2 כוסות מלח גס
3 כוסות סוכר לבן
1 כף פלפל שחור
2 כפות אניס - גרגרים
2 כפות גרגירי כוסברה
1 כפיות תימין קצוץ
1 צרור שמיר קצוץ
3 לימונים פרוסים דק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ומניחים בצד. מניחים את הדג על מסננת שמתחתיה מגש. מפזרים מעל הדג את תערובת עשבי התיבול והתבלינים היבשים שהכנו, מכסים בניילון נצמד ומניחים
במקרר למשך שלושה ימים.
לאחר שלושה ימים שוטפים את הדג מתערובת עשבי התיבול והתבלינים ומייבשים במגבת. פורסים לפרוסות דקות ומגישים לצד לימון פרוס או גבינות.
ובשבוע הבא
ב-17.7.2009 תארח דנה מלמד מפגש פסטה חגיגי. מלמד, בעלת טור שבועי מזה 5 שנים וטבחית מנוסה העובדת במסעדת MESSA כאשת הפסטה. כמומחית להכנת פסטה טריה, דנה תלמד כיצד מכינים בצק טרי ומעולה לפסטה, דרך המליות השונות ועד לשלב הקיפול (רביולי, טורטליני ועוד). עוד במפגש - הסוד לבישול נכון של פסטה.
הרשמה באתר של מאיר השמן או בטלפון 03-5071614.
בטעות נרשם שהתמונות בכתבה צולמו על ידי יולה זרובצקי.







נא להמתין לטעינת התגובות