יום שני צמחוני: יום ללא בשר במסעדות
חמש מסעדות הצטרפו לטרנד הצמחוני שהתחיל בבלגיה והתחייבו לא להגיש בשר יום אחד בשבוע ולצ'פר באקסטרה מנות צמחוניות. בין המשתתפות: כתית, מסה, מסעדת חדר אוכל ועוד. עכשיו תורכם

תומכים בצמחונות. צילום: יחסי ציבור
תחת התירוץ הירוק התאגדו גם בישראל מספר מסעדנים מוערכים שיציעו בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדות גם מנה עיקרית צמחונית משתנה מדי שבוע. חלק מהמסעדנים מודים כי המודעות הבריאותית הירוקה היא כבר לא טרנד אלא דרך חיים, גם בישראל. חלקם הצטרפו למבצע מתוך אידיאולוגיה, אחרים בשל האתגר.
עם זאת, להבדיל מהחברים מבלגיה, אף אחד מהמסעדנים הישראלים לא הסכים לוותר לגמרי על מנות הבשר. למרות שהמבצע מתאים מאוד לקיץ הישראלי החם, והויתור על בשר לטובת
קלילותן של המנות הצמחוניות הוא הגיוני ביותר.
"אני לא מתבייש להודות שאני אף פעם לא הייתי בקטע הירוק. יש לי, ותמיד היו לי במסעדה מנות צמחוניות מושקעות. הציעו לי להשתלב בפרויקט העולמי וכמובן שאמרתי שאשמח", מסביר שף מאיר אדוני מ"כתית" את מניעיו הלא כל כך אקולוגיים להצטרפותו למבצע. צמחוני יכול בכל יום בשבוע למצוא אצלנו מנה שמתאימה לו".
"הקטע הבריאותי תפס יפה בארץ בשנים האחרונות, משהו בתפישה כבר השתרש כאן. אני אוכל הרבה בשר, אבל טוב לנקות את הגוף מבשר פעם בשבוע", מסביר שף עמר מילר ממסעדת חדר אוכל. "באופן אישי מצאתי שזה מאתגר אותי למצוא מנה צמחונית חדשה כל שבוע". בין המנות שתמצאו במסעדתו בימי שני של השבועות הקרובים: כריך סביח ענקי פתוח ופלפלים ממולאים בגבינות.
המיזם שקיבץ את המסעדות שייך למגזין "על השולחן". באתר המגזין תמצאו גם כתב התחייבות בו תוכלו לחתום שאתם מתחייבים לאכול מזון צמחוני בלבד בימי שני של החודשיים הקרובים. המבצע יערך בחודשים יולי-אוגוסט. בין המסעדות המשתתפות כתית; חדר אוכל; בלאק אנד בורגר; סושי סמבה; מסה וכרמלה בנחלה.







נא להמתין לטעינת התגובות