עלי גפן במילוי בשר טלה ואורז ברוטב משמשים

עלי גפן מקבלים לתוכם מילוי של ארז מתובל, בשר קצוץ ומשמשים טריים מעל. להתחיל את השבוע עם גלגול קטן שלא מתפשר על קטנות. מתכון של השפית אושי ויטריאול ממסעדת השוקה

nrg מעריב | 12/7/2009 9:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חומרים ל-40 עלי גפן:
עלי גפן ממולאים של ביסטרו השוקה
עלי גפן ממולאים של ביסטרו השוקה צילום: אנטולי מיכאלו

50 עלי גפן משומרים או טריים (את המשומרים להשרות 20 דקות במים ואז להחליף מים 3 פעמים)
1/2 ק"ג בשר טלה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
1 כף עלי טימין
1 כפית בהרט
½1 כוס אורז ארוך מושרה במים
פושרים ל-½ שעה
5 משמשים טריים או מיובשים פרוסים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות יוגורט סמיך
מיץ לימון מ-2 לימונים
3 כפות רכז רימונים
2 כוסות מים
סילאן
1 כף צנוברים קלויים
מלח
פלפל

אופן הכנה:

המילוי: מטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים את בשר הטלה, מתבלים בבהרט, מלח, פלפל וטימין, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות נוספות. מקררים היטב ומוסיפים לתערובת את האורז.

מגלגלים את העלים: פורשים עלה כשהחלק המבריק כלפי מטה, מניחים בקצהו כפית אחת של המילוי ומגלגלים. יש להשאיר 10 עלי גפן בצד לריפוד וכיסוי הסיר. מרפדים את הסיר בעלי גפן, מניחים את העלים הממולאים בשתי שכבות ומכסים בעלי הגפן הנותרים.

הכנת הרוטב: מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, מיץ לימון, משמשים חתוכים, 2 גבעולי טימין, מלח, פלפל ורכז רימונים, ומבשלים עד לרתיחה.

יוצקים את הרוטב כ-1 ס"מ מעל העלים המגולגלים, ומבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות, עד לספיגה מלאה של הנוזלים. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה כ-20 דקות נוספות.

הגשה: יוצקים על צלחת הגשה יפה 3 כפות של יוגורט סמיך, מפזרים מעל משמשים קצוצים, מעט סילאן וצנוברים קלויים ומניחים במרכז את עלי הגפן המוכנים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים