רום סרוויס: 4 קוקטיילים עם רום

בטי פורד נהגה לסיים איתו יום של שתיית אלכוהול הגונה, ג'ורג' וושינגטון נתן לחיילים שלו מנה כפולה ממנו ביום העצמאות וגם הנשיא אובמה פתח איתו כמה ארוחות נשיאותיות. גבי בר חיים על המשקה הקאריבי הכי אקזוטי שהאמריקאים שמו עליו יד

גבי בר-חיים | 9/7/2009 16:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
וינסטון צ'רצ'יל, איש שלא ממש אהב אמריקאים (אבל אהב מאוד לגימה הגונה), טען ש"מבין כל
כאבי הראש שהטיפוסים האלו גרמו לנו, על דבר אחד לא הייתי מוותר: הרום שהמנוולים האלו שותים".
לא היה מוותר על רום. וינסטון צ'רצ'יל
לא היה מוותר על רום. וינסטון צ'רצ'יל ארכיון

כמה ימים אחרי ה-4 ביולי, יום העצמאות של המנוולים האלו, נראה רק הגיוני להתייחס לטענה הזו, בצורת הומאז' לרום.

הנוזל הזה אולי לא ידוע בתור פופולארי באמריקה, אבל בלי להתכוון, הוא מלווה את ההיסטוריה האמריקאית, כמו גם את הכוס המקומית, לא פחות מברבן או בירה. הנשיא אובמה כלל אותו כקוקטייל (מוחיטו, כמובן) בכמה מהארוחות הראשונות והרשמיות שלו כנשיא, בטי פורד וננסי רייגן היו מסיימות איתו יום של בעיות אלכוהול, הנרי קיסינג'ר לא היה עולה למטוס בלי כמה בקבוקים וג'ון קנדי לגם ממנו תוך כדי צפייה בתוצאות הבחירות ב-1960.

בנוסף, במהלך מלחמת האזרחים היה הרום החלק האהוב במיוחד במנת הקרב של החייל האמריקאי ממדינות הצפון, ובשנת 1778 ג'ורג' וושינגטון העניק לחיילים מנה כפולה של רום לכבוד יום העצמאות של המדינה. בקיצור, הנקודה ברורה: ארצות הברית אוהבת רום. והוא, כך נראה, אוהב אותה בחזרה.


את מעמדו הסופי כנחשק האומה הרוויח הרום בתקופת היובש (1933-1920), שגרם ללא מעט אמריקאים להתעשר (ביניהם אל קפונה, ממבריחיו העיקריים).
הבייבי של ארנסט

אפיל אקזוטי. קוקטייל עם רום
אפיל אקזוטי. קוקטייל עם רום צילום: SXC
לא ברור מה יש במשקה הקאריבי הזה שהתחבב כל כך על האמריקאים, אבל בכתבה שהוקדשה לנושא ב"ניו יורק טיימס", צוין כי העובדה שהוא מיוצר ממולסה התאימה מאוד לחיך האמריקאי, המחבב משקאות מתוקים.

גם האפיל האקזוטי היה מוקד משיכה למשקה. הנהייה העולמית אחרי הרום בשנים האחרונות, אחרי שנים של התעלמות, החזירה אותו למעמד של משקה אופנתי. אפשר להאשים בכך את הקוקטייל הלאומי
של קובה, המוחיטו, שהפך להיות פופולארי מאוד בשנים האחרונות, או את הדאקירי.

ובעצם, למה לא להיצמד למילותיו של ארנסט המינגווי - איש שטבע את מטבע הלשון דופקת הראש:
 "and my daiquiri in El Floridita My mojito in la Bodeguita" המסביר איפה בקובה הוא מזריק את הדרינקים החביבים עליו. כך או כך, שווה לנסות אותו בשילובים פחות בנאליים. הנה כמה רעיונות:

מוחיטו מלפפונים

הגרסה הראשונית למשקה הומצאה בתקופת היובש, בבודיוגה דל מדיו בר, מהלוקיישנים האהובים על המינגווי. כאן מובאת גרסה אופנתית למוחיטו הקלאסי, שהשתרשה היטב גם בישראל. איך מכינים?

החומרים:
40 מ"ל רום איכותי (דוגמת הוואנה קלאב)
כף סוכר חום
20 מ"ל מיץ לימון
1/3 מלפפון ירוק בחתיכות
עלי נענע
קרח מרוסק
קוביות מחצי לימון (או ליים, אם יש)

ההכנה:
1. כותשים את הנענע בכוס גבוהה (היי בול) יחד עם הסוכר החום.
2. מוסיפים את הלימון והמלפפון, קרח, רום וליים, מערבבים היטב ומגישים.

מוחיטו מלפפונים
מוחיטו מלפפונים נאור רהב

מוחיטו ג'ינג'ר

במסעדת האקאסאן בלונדון, אימפריית קוקטיילים טרנדית, מגישים את הנזק הזה במחירי עתק. אחרי כמה כאלה, האפיל הלא מזיק שלו מתחלף בתפיסת ראש נעימה במיוחד. איך מכינים?

החומרים:
ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ בגודל של כאצבע
50 מ"ל רום איכותי
מ"ל מיץ לימון סחוט
15 מ"ל מיץ ליים
מעט מי סוכר

ההכנה:
1. קרח כתוש בכוס כותשים את הג'ינג'ר עם כפית סוכר חום.
2. משקשקים את כל המרכיבים יחד, מוזגים לכוס גבוהה ומקשטים בג'ינג'ר.
3. יש מי שמוסיף פלפל שאטה לסיום, לפינאלה חריפה, אבל באמת שלא חייבים.

מאי טאי

המשקה שסדרת המופת "הגברים של שדירות מדיסון" החזירה לאופנה. ויקטור "טריידר ויק" ברגרון מבר הינקי דינקס באמרקוויל ב-1944 אחראי להמצאה הגאונית ודופקת הראש הזו. אחרי שבדק אותה על שני ג'אמייקנים הכריזו אלו "מאי טאי - רואה איי". או בטהיטית: "זה משהו לא מהעולם הזה". איך מכינים?

החומרים:
30 מ"ל רום לבן
30 מ"ל רום חום
20 מ"ל מיץ לימון טרי
25 מ"ל ליקר אמרטו
90 מ"ל מיץ אננס
15 מ"ל גרנדין קרח

ההכנה:
1. מוזגים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח.
2. מנערים ומסננים לתוך כוס גביע. מוסיפים פלח לימון ליים ומגישים עם מקל בחישה וקשית (הכי מצחיק-עם מטרייה קטנה וצבעונית).

קובה ליברה

טראש שאמריקאים אוהבים במיוחד (ובסוד, גם לא מעט ישראלים). המצאת הקוקה קולה ב-1886 השתלבה מעולה עם החיבה האמריקאית לרום, והתוצאה היא הנ"ל. האגדה מספרת שחייל אמריקאי שהוצב בקובה ערבב רום מקומי עם הקולה שהחיילים הביאו עימם מארה"ב. התוצאה: כאב ראש קל, ומשקה מבדר. איך מכינים?

החומרים:
50 מ"ל רום לבן
30 מ"ל מיץ ליים
קולה (עד סוף הכוס)
קרח

ההכנה:
1. מוזגים את מיץ הליים והרום לכוס גבוהה (היי בול) מלאה בקוביות קרח.
2. מוסיפים את הקולה ומקשטים בפלח ליים, ובקובנית או שתיים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים