גברת עם סלים: ביקור במפעל הסלטים משני

הניקיון הקפדני, האובססיביות לאיכות הירקות והכישרון בהכנת מטעמים הפכו את סלטי משני מעסק משפחתי קטן לאימפריה. יעל פז-מלמד גילתה אוצר בראשון לציון

יעל פז-מלמד | 7/7/2009 7:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סלטי משני
סלטי משני צילום: יחסי ציבור
במפעל קטן בראשון לציון עומדים עשרות עובדים ומכינים אוכל בדיוק באופן שבו מבשלים
אותו בבית. על גריל ענק נזרקים לאש חצילים כדי שייחרכו היטב. רק המושלמים שבהם זוכים למכת האש. חציל שדבק בו רבב, אפילו הקטן ביותר, נזרק.

אחרי שהאש צרבה אותו כמו שצריך, הוא עובר לידיהן הנאמנות של כמה עובדות, שפותחות אותו לחצי ומוציאות ממנו רק את "הבשר" הלבן והטוב. אליו יוסיף מנהל הייצור של "סלטי משני", אחד מארבעה אחים של משפחת כדורי, שאביהם הקים את המפעל לפני כ-30 שנה, תבלינים, הרבה לימון, כל מה שצריך כדי שסלט החצילים על האש יהיה מושלם. הכל ייארז, ייסגר באריזת ואקום, ויישלח לכל קצווי הארץ והעולם.

קחו, למשל, את סלט המטבוחה שמכינים במפעל הקטן והמצוחצח. שתי קערות של עגבניות יפהפיות מונחות זו לצד זו. המתבונן הלא מקצוען לא מבחין בכל הבדל בין השתיים, אלא שהעגבניות למטבוחה יילקחו רק מקערה אחת, אחרי שעברו מיון קפדני מכל הצדדים, ונמצא שאין בהן פגם. אלה שלא עברו את הבחינה ייזרקו בבושת פנים לקערה של העגבניות הפסולות. זהו הדין גם עם הפלפלים וכל שאר הירקות שמהם מכינים שם את מה שידוע בשם "סלטי משני".

מפעל קטן ומצוחצח
מפעל קטן ומצוחצח צילום: יחסי ציבור
 
רק אחרי הביקור שלי במקום הסתבר לי שמתל אביב דרומה אין מי שלא מכיר את חנות המפעל הגדולה והמלאה כל טוב, וגם את המסעדה הצמודה אליו. אחרי הכל, המקום קיים כבר עשרות שנים. כמובן שפה ושם שיפצו, הגדילו, הוסיפו מוצרים, אבל הרוח של האב האהוב, שנפטר לפני שש שנים, מרחפת עדיין בחלל, עם הקפדנות האובססיבית לכל פרט, שלא הצליח להיעלם מעיניו. זה מה שהפעים אותי בביקורי הראשון במקום ההוא: חוסר התחכום, העדר הקומבינות.

האמת היא שהגענו לשם כדי לבדוק אם נכונות השמועות שבמסעדה של המשפחה הזו מגישים ארוחת בוקר הכוללת מנה גדולה של חומוס עם תוספות, פלוס סלטים ופיתות, והכל ב-15 שקל. הכל נכון: איך שמתיישבים נערמים על השולחן כעשרה סוגי סלטים טריים ומצוינים, פיתות חמות, ואז מגיע החומוס לפי בחירה. אני ביקשתי חומוס עם פול, שחוסל באופן מיידי, ואלמלא התביישתי הייתי מזמינה מיד צלחת נוספת.

עבור כל זה אכן משלמים 15 שקל (ככל הנראה רק בבוקר, כי בתפריט כתוב שהמנה הזו עולה 20).
שבעים , שמחים וטובי לב נכנסנו לחנות המפעל כדי לשבור שבר לקראת סוף השבוע הממשמש ובא, ומביא בכנפיו ארוחות מרובות משתתפים, שיש להכין אותן בחום כבד. כבר בכניסה הבנתי שהדילמה נפתרה: מכאן אני יוצאת מסודרת. וכך היה.

חוסר תחכום, היעדר קומבינות. המסעדה
חוסר תחכום, היעדר קומבינות. המסעדה צילום: יחסי ציבור
תענוג לחיך

שני סלים גדולים מולאו בסלט טונה, סלט ביצים, חומוס, איקרה, דג מלוח וסלט חצילים. בנוסף, הוצאה מהפריזר חבילה של קבבים רומניים מעשה בית, וקופסאות פלסטיק מולאו בקישואים, פלפלים, כרוב וחצילים - כולם ממולאים בבשר עם קצת אורז, עשויים ברוטב עגבניות, וכולם זכו לתשבחות רבות, אחרי שנסתיימו התשבחות על הסלטים, שבאמת היו כמה דרגות גבוה יותר מכל הסלטים המוכנים שאנחנו מכירים.

שוב נלקחתי לשמחתי אל מאחורי הקלעים של החנות, אל המטבח שמכין את כל האוכל הטוב הזה, ושוב התפעלתי מהניקיון ומהקפדנות שבה הכל מוכן. תענוג לעיניים, ואחר כך גם תענוג אדיר לחיך.

תענוג לעיניים, ואחר כך גם תענוג אדיר לחיך
תענוג לעיניים, ואחר כך גם תענוג אדיר לחיך צילום: יחסי ציבור
 
את החנות הזו אני מתכוונת לאמץ כספקית של אוכל מוכן, במידה שמחליטים ללכת על האופציה הזו. סך הכל, מדובר ברבע שעה נסיעה מצפון תל אביב, אם לא נופלים על שעות העומס.

מסתבר שאפשר גם כך: בני משפחת כדורי הקימו את המפעל כדי לייצר סלטים למשפחה ולחברים שלהם, כפי שעשו שנים לפני שפתחו את המקום. הם לא שיערו שלימים ייצרו עשרות טונות, יהיו על המדפים של מרבית הסופרמרקטים בארץ וייצאו חלק
גדול לחו"ל.

הם גם לא שיערו שחברות גדולות יציעו להם עשרות מיליוני שקלים תמורת המפעל שהקימו, וגם לא ראו בעיני רוחם השקעה של למעלה מ-20 מיליון שקל במפעל חדש, שזה עתה נשלמה בנייתו בבית שמש.

אבל זה מה שקרה, והם משוכנעים שזה רק מפני שהם לא סוטים ימינה ושמאלה מהמורשת של אביהם, שהודיע להם כל הזמן שההצלחה תבוא רק אם יעבדו קשה וישמרו על העיקרון המקודש שעל איכות לא מתפשרים.

סלטי משני, חנות המפעל והמסעדה, רחוב אליהו הכהן 2, רמת אליהו, ראשון לציון, טל': 03-9622466 ,03-9611369

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים