טעימות פחות: ביקור בכרמלה בנחלה
ניתן ליהנות מארוחת טעימות אם המנות המוקטנות אכן מחפות על גודלן באמצעות טעמים עשירים. למרות הציפיות הגבוהות, בכרמלה בנחלה זה קורה קצת פחות

כרמלה בנחלה צילום: שי אפיגן
הדיל פשוט: שלמו פחות, טעמו יותר, ובתמורה נגיש לכם חצאי מנות. לפעמים התוצאה משביעת רצון ומשביעת קיבה, לפעמים לא זה ולא זה. לאחרונה הגיע הטרנד גם ל"כרמלה בנחלה", מסעדה מוערכת עם אחד השפים הטובים בעיר - דניאל זך.
"כרמלה בנחלה", על שמה המסקרן, היא אחת המסעדות היפות בתל אביב. אמנם צפופה (במקום שהושיבו אותנו התבקשנו כמה פעמים על ידי סועדים אחרים להצטופף כדי לתת להם לעבור), אבל מי שהתמזל מזלו וזכה בשולחן מבודד (יחסית) יכול ליהנות מאירוח נעים.
מלבד המקום האטרקטיבי - בתוך נחלת בנימין, שני מטר ממירי אלוני - המבנה עצמו עתיק ומשופע רהיטים חמים, וכשמוסיפים לכך את השירות המקצועי ומסביר הפנים מגלים את אחת הפנינות הקולינריות החביבות בעיר.
הגעתי לארוחה עם בן לוויה שמגדיר את עצמו "שף חובב", אכל במסעדה לפני כשנתיים ונהנה בה מאוד. הציפיות שלנו מארוחת הטעימות היו גבוהות. הן בגלל האווירה החגיגית שלבשנו לכבוד ארוחת יום שישי והן בגלל תיאור המנות העסיסי בתפריט.

כרמלה בנחלה צילום: שי אפיגן
להבדיל ממסעדות בסטנדרטים דומים, כמנות פתיחה על חשבון הבית מגישים כאן לא מטבלים אלא לחם לבן פשוט וחמאה. קצת מעליב, אבל אולי זה חלק מהטרנד - לחסוך. אנחנו לעומת זאת החלטנו לא לחסוך כשמדובר במנה מסקרנת מאוד בתפריט. למרות מחירה המופרז של מנת הפטה כבד, (54 שקלים (במסה המנה עולה 48 שקלים, בבראסרי 38 שקלים בלבד), החלטנו להזמין אותה, וציפינו להרגיש פיסה מגן עדן.
הפטה כאן מוגש על מצע קרוטונים, לצד חתיכות אגס צלויות וטבעות בצל מושחמות ביין. מה רבה הייתה הפתעתנו כשגילינו כי הכבד עצמו היה סטנדרטי לחלוטין, אפילו פחות - הפיסטוקים שהובטחו בתוכו בקושי הורגשו, והצנימים שליוו אותו לא היו אכילים במיוחד, כמה מהם שרופים וקשים לאכילה. למזלנו נותר לנו לחם לבן, והוא נאלץ לספוג מנה לא לו.
סשימי סלמון ורצועות ירקות שורש (מנה שלמה עולה 45 שקלים, בארוחת טעימות 27 שקלים) הגיעו ועליהם זילוף של רוטב מיונז וסאבי. גם זו מנה פשוטה למדי, במובן השלילי של המילה. הדג היה תפל בטעמו, ותוכו היה יבש, והירקות לא הצליחו לחפות על נרגנותו.

כרמלה בנחלה צילוםף אלי דסה
המנות העיקריות היו טובות יותר, אם כי לא ענו על הציפיות הגבוהות. בשל מחירן (ממוצע של מאה שקלים למנה), בחרנו בשני חצאי מנות. פרוסות שוק טלה צלוי (מחיר מנה 110 שקלים , בארוחת טעימות היא עולה 66 שקלים) היו רכות ונחו על מצע תפוחי אדמה, כרובית וטחינה חם. מנה יפהפייה, נימוחה ומשלבת טעמים המשתלבים היטב אלה באלה.
מנגד, מנת פילה סלמון (90 שקלים למנה, 54 שקלים בארוחת טעימות) אכזבה. הדג אפוי ברוטב ג'ינג'ר ולמון גראס ומלווה בירקות ירוקים, אולם אף שטעם הרוטב עז ומיוחד,
הוא לא הצליח לחדור לתוך הדג. התוצאה: מנה עיקרית שתיזכר בעיקר כיבשה.
דווקא המנה האחרונה הייתה ההצלחה הגדולה של הערב - טירמיסו אפוי (34 שקלים ), אמצעו שכבת שקדים רכה ונימוחה, וקצפת נעימה מלווה אותו. כדי לסיים את הערב בטעם מתוק הזמנו גם יין רימונים "בלאק לייבל" של כרם רימון (32 שקלים לכוס), וטעמו העז ליווה אותנו עד היציאה. "ידענו ארוחות טעימות טעימות יותר", סיכמנו .
"כרמלה בנחלה", התבור 46, פינת הרמב"ם 14 מדרחוב נחלת בנימין, טלפון: 03-5161417