הסומלייה: פוארה, פייר הואט
עזבו אתכם מהקז'ואל של יינות עשויים מענבים, והכירו את הפוארה - מבעבע אגסים טעים-טעים. עם שני אחוזי אלכוהול בלבד וריחות לא מעוררי חיך, הוא עדיין הפתעה טובה של קיץ
מחיר בחנויות: 49 שקלים
מחיר במסעדות: 90-70 שקלים

מבעבע מאגסים התוית
ליתר דיוק, לפוארה - מבעבע אגסים שנעשה בשיטה זהה לזו של סיידר התפוחים המוכר מעט יותר. בגדול מדובר בתהליך דומה לעשיית שמפניה, כשחלק מהתסיסה מתרחש בתוך הבקבוק.
נורמנדי הוא אזור, שחוץ מהקשר ההיסטורי שלו לבעלות הברית במלחמת העולם השנייה,
מייצר כבר שנים את ברנדי התפוחים האיכותי והנחשק שעונה לשם קלבדוס.
דבר אחד בטוח: הפוארה טעים-טעים. יחד עם זאת, שני דברים חשובים לציון בכל הנוגע למבעבע המיוחד הזה: שני אחוזי האלכוהול, שבוודאי לא יקפיצו לרבים מכם את השערות על הראש, והריחות המתקבלים מהנוזל, שלא יתחבבו על כל אחד.
לכן מומלץ לשתות את הפוארה בכוס שמפניה שמנתבת אל האף והפה רק את הריחות הנעימים. בזכות אחוז האלכוהול הנמוך, יש לנו עסק עם אפריטיף של ממש, מתקתק ומרענן.
זן: אגסים מחיר בחנויות: 49 שקלים מחיר במסעדות: 90-70 שקלים