פינוק גבינה אישי ברוטב אפרסקים וגרנולה ביתית
כהרגלנו בקודש שבת, הנה פינוק פשוט אך מושקע לבוקר של סוף שבוע. מתכון של השף יאיר פיינברג

עוגת גבינה אישית צילום: יולה קובריצקי
חומרים לעוגה:
חצי ליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
100 גרם אינסטנט פודינג
חצי קילו גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת
חומרים לרוטב:
500 גרם אפרסקים ללא הגרעין
250-300 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט גרנולה
הוראות הכנה:
1. מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק.
2. מקציפים את הגבינות עם הפודינג ומערבבים את שתי התערובות יחד.
3. מוזגים לכלים אישיים ושומרים במקרר.
4. לרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מעבירים את הריבה שנוצרה לתרמומיקס (או כל מעבד מזון),
וטוחנים למשך כמה שניות. מעבירים למקרר.
5. יוצקים מעט רוטב על כל עוגות הגבינה שקוררו, מפזרים מעט גרנולה מעל ומגישים.
• את האפרסקים ניתן להחליף בכל פרי רך אחר: תותים, משמש, נקטרינה, קיווי.
• במקום גרנולה ניתן פשוט לקשט באגוזים או בשקדים קלויים וקצוצים גס.
שיהיה ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
השף יאיר פיינברג הוא בעלים ומנכ"ל קייטרינג פיין קוויזין (Fein Cuisine)