פינוק גבינה אישי ברוטב אפרסקים וגרנולה ביתית

כהרגלנו בקודש שבת, הנה פינוק פשוט אך מושקע לבוקר של סוף שבוע. מתכון של השף יאיר פיינברג

nrg מעריב | 27/6/2009 9:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עוגת גבינה אישית
עוגת גבינה אישית צילום: יולה קובריצקי
באופן כללי אני מאוד מאמין באוכל פשוט וטעים – לא תמיד צריך להסתבך ולחפש חומרי גלם נדירים בשביל לקבל מנה מנצחת. את המתכון הזה לעוגת הגבינה קיבלתי לפני כמה שנים מידידה ותיקה, והוא עבר כמה גלגולים עד שהגעתי לנוסחא הנהדרת הזו, שלא רק שהיא משובחת אלא לוקח פחות מחמש דקות להכין אותה...

חומרים לעוגה:
חצי ליטר שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
100 גרם אינסטנט פודינג
חצי קילו גבינה לבנה
250 גרם גבינת שמנת

חומרים לרוטב:
500 גרם אפרסקים ללא הגרעין
250-300 גרם סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט גרנולה

הוראות הכנה:
1. מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק.

2. מקציפים את הגבינות עם הפודינג ומערבבים את שתי התערובות יחד.

3. מוזגים לכלים אישיים ושומרים במקרר.

4. לרוטב: מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מעבירים את הריבה שנוצרה לתרמומיקס (או כל מעבד מזון),
וטוחנים למשך כמה שניות. מעבירים למקרר.

5. יוצקים מעט רוטב על כל עוגות הגבינה שקוררו, מפזרים מעט גרנולה מעל ומגישים.

• את האפרסקים ניתן להחליף בכל פרי רך אחר: תותים, משמש, נקטרינה, קיווי.
• במקום גרנולה ניתן פשוט לקשט באגוזים או בשקדים קלויים וקצוצים גס.

שיהיה ב-ת-י-א-ב-ו-ן!

השף יאיר פיינברג הוא בעלים ומנכ"ל קייטרינג פיין קוויזין (Fein Cuisine)
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים