להתפרץ לקערה פתוחה: פירות הקיץ נכנסים אל הסלט
חיתוכים בענבים פריכים, קיצוץ של פלחי נקטרינה, כידרור של פרוסות אבטיח וסידור של פטל אדום. פירות הקיץ הטריים מסתדרים בערימה, מוכנים להיות העיקר של ארוחת הצהריים שלכם

חומרים ל-6 מנות:
3 כוסות ענבים ירוקים, חתוכים לרוחבם לפרוסות דקות
3 כוסות ענבים שחורים, חתוכים לרוחבם לפרוסות דקות
3 כפות מי סוכר (כמות זהה של מים
2 כפיות מיץ לימון
1/4 כוס אגוזי קשיו מקורמלים (ראה מתכון)
150 גר' גבינת סנט אגור (גבינה כחולה רכה)
לאגוזי הקשיו: לחמם 1/4 כוס סוכר עם כף מים עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף את אגוזי הקשיו, ולערבב בתוך הקרמל, כך שכל אגוז יקבל ציפוי אחיד. לשטח על תבנית עם נייר אפייה, ולהניח להצטננות.
לטחון את האגוזים בפולסים, במעבד מזון, עד לקבלת חתיכות קטנות, אך לפני קבלת אבקה.
לסלט: להכניס לקערה את שני סוגי הענבים, להוסיף מי סוכר ומיץ לימון, ולערבב היטב. להניח על צלחת או קערה, ולפזר מעל את הגבינה הכחולה ואת אגוזי הקשיו המקורמלים.

החומרים ל-6 מנות:
שתי חבילות פטל שחור
שתי חבילות פטל אדום
שני אגוזי קוקוס, מנוקים וחתוכים לרצועות (ניתן לרכוש כיום במרכולים)
1/2 כוס טפיוקה, מבושלת עפ"י הוראות האריזה
1/2 כוס עלי בזיליקום
1/2 כוס מי סוכר (כמות זהה של מים וסוכר שהובאו יחד לרתיחה)
כפית מיץ לימון
כפית ליקר קרם דה קסיס (אופציונאלי)
2 כפות עלי נענע קטנים
תלתלי קליפת לימון מסוכרת (אופציונאלי)
לטפיוקה בזיליקום: לחלוט את עלי הבזיליקום (לבשל במים רותחים כ-10 שניות, ולהעביר לאמבטיית קרח). לטחון בבלנדר, עם 1/4 כוס מי סוכר.
לסלט: להכניס את שני סוגי הפטל לקערה, ולערבב עם 1/4 כוס מי סוכר, מיץ הלימון והליקר, אם משתמשים.
לערבב את הטפיוקה עם סירופ הבזיליקום.
להניח את פרוסות הקוקוס על הצלחת, לפזר מעליהם את הפטל משני הסוגים, את הטפיוקה, עלי הנענע ותלתלי הלימון.

חומרים ל-6 מנות:
3 כוסות כדורי אבטיח (ניתן להכין בעזרת כף פריזיאן. אם אין כזאת, אפשר לחתוך את האבטיח לקוביות במקום)
3 כוסות כדורי מלון
2 כפות עלי נענע, חתוכים לרצועות דקות מאוד (שיפונד)
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, חתוך לקוביות קטנות
תלתלי קליפת לימון מסוכרת (אופציונאלי)
1/4 כוס וודקה
1/4 כוס מי סוכר
אופן ההכנה:
לערבב את הוודקה עם מי הסוכר, ולהשרות בהם את כדורי האבטיח והמלון כרבע שעה.
להכניס את הכדורים לקערה, ולערבב עם הג'ינג'ר המסוכר, והנענע.
להכנת תלתלי הלימון: להכין רצועות קליפת לימון (ניתן לעשות זאת ע"י שימוש בקולפן מיוחד, או להשתמש בקולפן רגיל, ולחתוך את הקליפה אח"כ לרצועות דקות). לבשל את קליפת הלימון במי סוכר עד לרתיחה ולסנן. לחזור פעמיים על הפעולה, ולשטח את תלתלי הלימון על תבנית לייבוש.

חומרים ל-6 מנות:
1/2 ק"ג עלי בייבי
3 נקטרינות, שטופות, וחתוכות לפרוסות דקות
200 גר' גבינת ברינזה
100 גר' אגוזי לוז, קלויים וחתוכים גס
לויניגרט:
100 מ"ל מיץ לימון
כפית גדושה חרדל
כפית דבש
שן שום, כתושה
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
400 מ"ל שמן זית כתית מעולה
מלח – לפי הטעם
להכנת הויניגרט: לערבב את מיץ הלימון עם החרדל, הדבש, השום והג'ינג'ר, עדיף באמצעות מטרפה ידנית, ולזלף בהדרגה את שמן הזית, עד לקבלת אימולסיה. להוסיף מלח לפי הטעם.
להרכבת הסלט: להכניס את עלי הבייבי לקערה, עם פרוסות הנקטרינה ו 3/4 מכמות הגבינה והאגוזים. להוסיף ויניגרט במידה הרצויה ( כדאי שכל העלים יהיו מכוסים היטב, אך שלא יישאר רוטב בתחתית הקערה. את יתר הויניגרט ניתן לשמור בצנצנת סגורה במקרר לשימוש הבא), ולערבב בעדינות, בעזרת הידיים (כדי לא לפצוע את העלים).
להערים את הסלט בקערה, ולפזר מעל את יתר הגבינה והאגוזים.