גיבורי העל החדשים של אמריקה
אזרחים בדמויות גיבורי על שהמציאו לעצמם, כמו להב העורב, מיסטר אקסטרים ועשרות נוספות של רובין-הודים ספק מטורללים ספק גאוניים, פושטים על רחובות אמריקה כדי להציל את העניים. כשהאימפריה קורסת צריך סופרמנים בשר ודם

סופר הירו. מציל את אמריקה מהזבל מתוך האתר הרשמי
אנחנו כבר יודעים שלמשבר הכלכלי יש משמעויות מעבר לירידה בהכנסות, כמו התחזקותן של תופעות חברתיות שתמיד היו קיימות: פנייה לרואי נסתרות, מעבר לייצור עצמי של מזון וגם – גיבורי על, סופר הירוס בשר ודם ברחובות הערים, הפועלים למען צדק חברתי ומעדיפים להסתתר מאחורי תחפושות.
בערי אמריקה תוכלו לפגוש את מיסטר רייבנבלייד ("להב העורב"), מיסטר אקסטרים והשומר השחור. חלקם אפילו לבושים בתלבושות שהייתם מצפים לראות על גופם של גיבורי על. לנוכח ההתפכחות מהאשליות שבאה בצמוד לשינויים בכלכלה, ובשל מצוקתם של רבים, יש מי שלקחו על עצמם את המשימה לספק עזרה לציבור, לסייע לחסרי הבית ולהילחם בפשע. הם מאמצים לעצמם פרסונה ויוצאים לדרך.
לקדם חשיבה חופשית

פנטום זירו. הסבל הניע אותו להצטרף לתנועת גיבורי העל מתוך האתר הרשמי
בן גולדמן, היסטוריון וגיבור על מניו יורק, הקים יחד עם חבריו חיים "לייף" לזרוס ודיוויד "סיביטרון" סיביטארס את האתר "גיבורי על אנונימיים" שקורא למעוניינים להצטרף, לתרום כסף או לדעת יותר על התנועה, שכנראה הולכת וגדלה. האתר גם יוזם שיתופי פעולה בין קבוצות שונות של גיבורי על. כגיבור על, כינויו של בן גולדמן
הוא "איש המצלמה (Cameraman), היות שהכוח המיוחד שלו הוא לתעד את ההתרחשויות בתנועה.
"רבים מהם [גיבורי העל של החיים האמיתיים] עברו מעין משבר אקזיסטנציאליסטי", אומר גולדמן ל-CNN. "ועכשיו הם צריכים לגלות מי הם. אנשים מתחילים לייחס ערך למה שהם מסוגלים לעשות במקום לייחס ערך למה שיש להם. הם מבינים שהכסף בן חלוף, וכי למעשה הוא דמיוני". לדברי גולדמן, בקיץ שעבר היו פזורים ברחבי העולם 200 גיבורי על.
לפי הנתונים שבאתר ReallifeSuperheroes, בו מופיעים בו כ-40 גיבורי-על, רוב הגיבורים הם גברים מחופשים, בעלי שמות כמו "האביר השחור", "העקרב הירוק", "אגרוף הארגמן" או קפטן ג'קסון. "החכם הירוק" (Green Sage) ממסצ'וסטס לדוגמה, מתאר את עצמו כסביבתן, ביולוג, מורה בתיכון. הוא פועל כדי לחנך אנשים לחיות חיים ירוקים, הוא אוסף אשפה, מגדל מזון לחסרי הבית ומתפקד גם כגנן גרילה נלהב.
פנטום זירו מספר שהסבל שחווה בעצמו וסבלם של אחרים לו היה עד – הם שהניעו אותו להצטרף לתנועת גיבורי העל. כמו גיבורי על רבים אחרים הוא עוסק בסיורים ברחובות, באיסוף תרומות ובסיוע הומניטרי. מה שמייחד את פנטום זירו הוא המשימה שלקח על עצמו: לקדם חשיבה חופשית ולעודד אנשים לשאול שאלות ולחשוב "מחוץ לקופסה" על מנת למצוא פתרונות לבעיותיהם.
יותר טרוריסט, פחות גיבור על

קפטן פרוספקס. גיבור ללא חת מתוך האתר הרשמי
מיסטר אקסטרים, שייסד את "ליגת הצדק אקסטרים" בסאן דייגו, קליפורניה, מספר שתגובות הציבור לגיבורי העל הן מעורבות: "לפעמים הן חיוביות ממש, כשאנשים אומרים 'וואוו, גיבורי העל נמצאים כאן', ואז מגיע המפקפק הקבוע שאומר 'הו, החבר'ה האלה הם לוזרים'. במקרים אחרים אנשים נראים מבוהלים, ולפעמים הם לא יודעים מה לחשוב עלינו".
יש לציין שמיסטר אקסטרים בחר לעצמו תלבושת די מפחידה, ועם המסכה המנומרת שמסתירה לחלוטין את פניו הוא נראה יותר כמו טרוריסט ופחות כגיבור על. כמו גיבורי על נוספים, מיסטר אקסטרים אינו רוצה לחשוף את זהותו. אולי בגלל שיש כאלה שחושבים שהם משוגעים, ואולי בגלל שהאנונימיות מעניקה יותר חופש.
מה בעצם מבדיל את גיבורי העל של החיים האמיתיים מאנשים טובים אחרים שעוסקים בגיוס תרומות ובעזרה הומניטרית? קודם כל התלבושות. גיבור העל יכול ללכת לעבודה בחליפה, לחזור הביתה, ללבוש גלימה, לחבוש מסכה ולהיכנס לתפקיד. מלבד זאת, הם מחוברים לחיי הרחוב. רייזרבלייד, למשל, הפך לגיבור על כשבמקרה נקלע לסצנת אונס והציל את האישה מהאנס. לייף לזרוס שומר על קשר אישי הדוק עם חסרי הבית בעירו ומספק להם מזון, ויטמינים, משחת שיניים ואפילו תחתונים.