חייל של אהבה: ספר חדש על אהבה ושוקולד
היש עוד חייל של אהבה כמו השוקולד? כנראה שלא. הוא מתוק, הוא יפה, ואפשר להביע איתו אלף מילים. חירות אשכנזי לא סמכה על זה וכתבה סיפורים שיבהירו את המצב במילים ובמתכונים

הנה פרק קצרצר מתוך הספר ואיתו שלושה מתכונים מתוקים:
החבר שלי ואני חלמנו על חופשה המון זמן. שנינו עבדנו נורא קשה ולא היה לנו רגע אחד לבלות ביחד. הוא עובד ביום, אני עובדת בלילה וזה אולי מתכון נהדר ליחסים בלי מריבות, אבל גם בלי עוד הרבה דברים אחרים.
"אנחנו חייבים חופש", אמרתי לו יום אחד.
"נחכה לקיץ", הוא הציע.
"אני לא יכולה כבר עם הנחכה לקיץ הזה", עניתי."בוא נברח מהכול לכמה ימים. ניסע באיזה דיל לסופשבוע. תבקש יומיים חופש מהעבודה, וביחד עם השישי שבת זה ייצא טוב."
הוא השתכנע ואני מצאתי דיל מצוין לפראג. זה נשמע לי כל כך רומנטי.
כשהכול היה כבר סגור וההתרגשות שלי היתה בשיאה הוא קיבל פתאום צו מילואים. מה פתאום מילואים? למה דווקא עכשיו? עד שהצלחנו לארגן חופשה שבה נהיה ביחד ארבעה ימים הגיע הצו הזה והורה לנו להיפרד לשלושה שבועות.

"זה לא כל כך פשוט. זה מילואים ואין מה לעשות", הוא אמר וסגר כל אפשרות לוויכוח.
בלילה שלפני היציאה למילואים הייתי עצובה, מודאגת ומאוכזבת. "אני רוצה לפנק אותך", אמרתי לו. מה אני יכולה לעשות בשבילך?"
"הכי טוב שתתני לי לישון", הוא ענה. "אני צריך לקום בחמש בבוקר ואני הרוג מעייפות." ומיד שקע בשינה עמוקה.
אבל אני לא נרדמתי. שכבתי במיטה וחשבתי איך לפנק אותו. רציתי להרגיש שאני עושה משהו בשבילו. ואז נזכרתי בחבילות שאמא שלי היתה שולחת לאחי כשהוא היה בצבא. הוא היה צנחן והיא היתה דאגנית ואת כל הדאגנות שלה היא הכניסה לחבילות ממתקים ענקיות
קמתי מהמיטה וניגשתי למלאכה. על שינה באותו לילה ויתרתי. יהיה לי די זמן לישון בימים הקרובים, חשבתי. נכנסתי למטבח, פשפשתי בארונות, מצאתי שוקולדים ומקופלות, כמובן, והחלטתי לאפות מאפינס. גם מתוק, גם טעים ולא צריך לחתוך בסכין. רק להוציא מהקופסה ולאכול. ולכבד את החבר'ה, כמובן.
הפשלתי שרוולים ואפיתי שני סוגי מאפינס. אחד עם שוקולד לבן ואחד עם מקופלת. הכנסתי אותם לשתי קופסאות פלסטיק אטומות והדבקתי על כל קופסה פתק שעליו כתבתי מה היא מכילה וציירתי לב קטן.
כשחבר שלי התעורר הוא מצא אותי רדומה על כיסא במטבח, כשהראש שלי מונח על השולחן לצד קופסאות המאפינס.

החומרים:
½ 2 כוסות קמח תופח
חצי כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 ביצים
כוס וחצי חלב
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
160 גרם חמאה מומסת
30 גרם שקדים טחונים גס
30 גרם מרציפן מגורר גס
ההכנה:
1. מערבבים את הקמח (עדיף מנופה), השוקולד והסוכר ויוצרים גומה במרכז הקערה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, החלב, הלימון והווניל ושופכים אל תוך הגומה שיצרנו בקערת הקמח. מוסיפים את החמאה המומסת ובוחשים היטב.
3. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים של מאפינס (הכמות מתאימה לתבנית של שישה שקעי מאפינס גדולים או לשתי תבניות של שישה שקעי מאפינס קטנים) לאחר ששומנה או שרופדה בגביעי נייר (מנז'טים).
4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

החומרים:
130 גרם חמאה
כוס סוכר
2 ביצים
כף רום, ליקר או ברנדי
¼ כוס רוויון
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס קמח רגיל
1 כוס קמח תופח
3 כפות אבקת קקאו
1 כפית סודה לשתייה
3 חטיפי מקופלת שבורים
ההכנה:
1. מערבלים בעזרת מיקסר ידני את החמאה ואת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים רום (או ברנדי או ליקר), וניל ורוויון, ואת הביצים זו אחר זו.
2. מוסיפים לקערה את שני סוגי הקמח, את הקקאו ואת אבקת הסודה לשתייה (עדיף מנופים), מערבלים שוב (במהירות נמוכה יותר) ומוסיפים את המקופלות השבורות.
3. משמנים תבניות שקעים או מרפדים בגביעי נייר וממלאים אותן בתערובת. הכמות מתאימה לשתי תבניות של שישה שקעי מאפינס קטנים.
4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.

החומרים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
100 גרם אגוזים קצוצים (אגוזי פקאן או אגוזי מלך)
3 ביצים
2 בננות מעוכות
100 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
ההכנה:
1. מערבבים בסיר על אש קטנה את השוקולד עם החמאה והסוכר עד שהם נמסים. ממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהאש.
2. מוסיפים לסיר את האגוזים ואת הבננות. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים. מערבבים היטב.
3. מוסיפים תוך כדי ניפוי את הקמח, את אבקת האפייה ואת אבקת הקקאו וממשיכים לערבב.
4. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת שרופדה בנייר אפייה ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. העוגה חייבת להישאר רכה במרכזה, אז רצוי לבדוק מה מצבה כבר אחרי 20 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מצננים וחותכים לריבועים די גדולים.
על אהבה ושוקולד, מאת: חירות אשכנזי, הוצאת מעריב, מחיר: 69 שקלים.







נא להמתין לטעינת התגובות