אם אין מים נשתה בירה: מבשלת הגולן בקצרין
במבשלת הגולן בקצרין תוכלו לצפות בתהליך הכנת הבירה במכלי נחושת ענקיים, לטעום 4 סוגי בירה מיוחדים לאיזור הגולן ולקנח בארוחת בשרים במסעדת הברוהאוס הסמוכה

מים טובים ושימור ההיסטוריה. מבשלת הגולן צילום: יח''צ
ובאמת, מים טובים ושימור ההיסטוריה הם שני השיקולים המרכזיים שהביאו להקמת מבשלת בירה בקצרין העונה לשם "מבשלת הגולן". במבשלה, הפתוחה כל השבוע משעה 11:00 ועד אחרון הסועדים, תוכלו לצפות בתהליך הכנת הבירה במכלי נחושת ענקיים ולאחר מכן לאכול ארוחת בשרים במסעדת הברוהאוס הסמוכה.
את המים שואבים במבשלה ממעיין הסלוקיה בגולן. המעיין נובע בבזלת והוא ידוע באיכות מימיו הצלולים ובכך שאין צורך "לטפל" בהם לפני השימוש. הרעיון להקים מבשלת בירה הגולן נבע מאיכות מי המעיין וכן בשל מזג האוויר הקר בדרך כלל באיזור, המסייע לכשותית (הצמח האחראי על מרירות הבירה) לפרוח. גם לאדמת הבזלת תפקיד חשוב, והיא זו שמעניקה לבירה את הארומה הייחודית שלה.
אחת מחברות הבירה הידועות בגרמניה "ג'ו אלברכט בראוארי וגסטרונומייטקניק" הוזמנה לסייע בהקמת המבשלה הצפונית. הברומאסטר (מבשל הבירה הראשי) של החברה מפקח מקרוב על תהליך הייצור לכל אורכו, מה שעשוי להבטיח איכות גרמנית.
לא מסוננת, לא מפוסטרת
אנשי המבשלה מספרים כי הם מייצרים בירה טרייה, לא מסוננת, לא מפוסטרת וללא חומרים משמרים. עם זאת, חובבי הבירה יוכלו לשתות אותה רק במקום, שכן לא ניתן למצוא אותה בחנויות. במבשלה תוכלו למצוא ארבע סוגי בירות המותאמים לאיזור:
◄ גולן: בירת לאגר אדומה, עתירת טעמים, עשויה מלתת שעורה קלוי משולב עם מרירות הכשותית ומתיקות קלה, 5.4% אלכוהול, משקה מענג המתאים ללגימת ערב.
◄ עמק: בירת פילזנר
בהירה מסוג לאגר, מצטיינת בקלילות ובטעמים נעימים לחיך. עשויה מלתת שעורה, טעם הכשות מודגש בה יותר, 4.8% אלכוהול, מתאימה לכל ארוחה.
◄ גליל: בירה עשויה מלתת חיטה, בהירה, עשירה, בעלת נוכחות, בטעם פירותי מרענן ומעניין, אופיינית לחבל בוואריה,. 5% אלכוהול מעניקים לה שובבות.
◄ בזלת: בירת לאגר מסוג "דאבלבוק", בעלת גוון כהה ועשיר בצבע ובטעם, מזכירה בטעמה קפה ושוקולד, כ- 8% אלכוהול.
מבשלת הגולן - בירה, אוכל, אווירה. טלפון: 04-6961311