ברבוניות במחבת על מצע של סלט חם
הגרגרים הירוקים של הפול הטרי ושל אפונת הגינה מוקפצים במחבת עם ניחוח לימון וטימין. על הברבוניות כבר אפשר לסמוך שידעו להשתלב בטעמים. מתכון של השף אסף גרניט

מונחות על ירוק. ברבוניות צילום: מאיה באומאל
החומרים ל-2 מנות:
200 גר' שזיפי בוסר
מלח ים
פלפל
4 כפות שמן זית
צרור טימין
200 גר' פול טרי
לימון
4 פילטים ברבוניות
בצל ירוק
100 גר' אפונה
כף צנוברים
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
ההכנה:
1. מבשלים את השזיפים במים עד ריכוך מלא.
2. חולטים את הפול ומעבירים למי קרח לכמה דקות. מקפיצים במעט שמן זית, פלפל, מלח ולימון.
3. מקפיצים את האפונה במחבת עם הפול, האפונה, הבצל, מיץ
הלימון והצנוברים.
5. מטגנים את הדגים במחבת למשך 3 דקות מכל צד, כשמעליהם טימין וקליפת לימון מגורדת.
6. מסדרים את סלט הפול החם ומעליו את הדגים. מעל הכל מניחים את השזיפים שבישלנו.