הכל כלול: אודטה קוצצת סלט

איך מכינים תוך שתי שניות סלט ירקות מושלם במעבד מזון? איך למנוע שיטפון בבית ואיך תגלו עד כמה אתם באמת מאושרים. הטיפים של אודטה

אודטה | 6/6/2009 9:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

אהלן חברים, איך מכינים סלט ירקות תוך שתי שניות, במעבד המזון, בטעם רענן משגע ובלי שהירקות יהפכו למשחה? הנה איך: פעם אחת

בלבד מקפידים כחוט השערה לא לזוז מהכמויות (הן נטו), סוגי הירק ואופן הקיצוץ, ומתקבל תענוג טעייייים בצורה מפתיעה!
אודטה
אודטה איור: רחלי שלו-פלאוט

החומרים:


100 גרם בצל (1 קטן ) 
 100 גרם מלפפון (אחד)
100 גרם פלפל אדום או צהוב (אחד עסיסי וקטן)
150 גרם עגבנייה (אחת)
50 גרם צנוניות קטנות (4 יחידות )
25 גרם פרוסת לימון בלי גרעינים בעובי ס"מ (מלימון בינוני מקולף בסכין)
2 פיסות קליפת לימון צהוב (סמ"ר כל אחת) 
20 גרם עלי נענע לפני שטיפה (שלושת רבעי כוס
של 200 מ"ל)
חצי כפית מחוקה מלח

אופן ההכנה:

חותכים בצל לחצי, וכל חציל ל-4 ושמים במעבד המזון, להב פלדה. מוסיפים גם מלפפון חתוך לאורכו, ואז לקטעים של 4 ס"מ. פלפל חתוך ל-8 פיסות גסות. מוסיפים עגבנייה חתוכה ל-4, צנוניות חתוכות כל אחת ל-4, פרוסת לימון בעובי ס"מ חתוכה ל-4, עלי נענע חתוכים במרחקים של 2 ס"מ, ומלח.

ושהירקות לא יעברו אף פעם את מחצית המכל. עובדים בפונקציה של הפולסים, שזה לגעת בכפתור -ומיד להרחיק ממנו את האצבע. עושים עשרה פולסים, ונוצר סלט קצוץ מדהים. אי פה אי שם (אבל מעט מאוד) תימצא חתיכת ירק גדולה מהרגיל. זה בסדר. שוטפים את קערת המעבד מתחת לברז, והיא כמו חדשה. ולמה זה כל כך כיף? כי לא מרגישים שאין בפנים שמן מרוב שהתיבול והגיוון נפלא, ולא צריך לסחוט לחוד לימון במסחטה, או להתעייף מהערבוב המסורבל במלח. הכל כלול כבר בפנים ומעורבב בזמן הקציצה. כיף. פשוט כיף.

איך למנוע שיטפון בבית?

יום אחד, בעודי מבשלת משהו, שמעתי מין "שששצסססט" רחוק ומוזר - כמו זרם מים שיוצאים בלחץ מטורף מצינור מכבי אש, אלא שהצליל הגיע מכיוון האמבטיה שלי, ולא מכבאית. לא היה לי מושג מה זה, אבל כולי הסתמרתי. כל עקרת בית שפעם אחת בלבד השתינו לה על קרש האסלה, או דרכו לה ברטוב של הספונג'ה מפתחת אינסטינקטים של נינג'ה, ואני לא שונה מכולן. כיביתי באחת את האש (בטיחות! ) וזינקתי לכיוון האמבטיה - רק כדי לראות את הגייזר הלוהט שנולד לי שם: סילוני מים חמים שלא יתוארו פרצו מתוך הארון הסגור שמתחת לכיור, הופכים בתוך שניות את רצפת האמבט שלי לוונציה. וכן, ברוך, יש לי תרמוסטט לדוד שמכוון לטמפרטורה חמה מינימלית.

איזה קללות איומות סיננתי על יצרני הברז בעודי פותחת את הדלתות, וסוגרת חזק את הברזים הקטנטנים הקבועים על הקיר, מאחורי הסיפון שמתחת לכיור. ורק אז הים נח מזעפו. אי אפשר היה, כמובן, להשתמש כבר בברז הכיור שאספקת המים אליו נותקה, אבל לפחות הזוועה המשפריצה הפסיקה. איזה מזל שהייתי בבית בדיוק כשזה קרה, ואיזה מזל שידעתי איפה הברזים הקטנטנים ואיך סוגרים אותם (לעולם עם כיוון השעון ומגבת ביד נגד החלקות) - אחרת הייתי צריכה לשחק ברולטה רוסית: איפה הברז הראשי של הדירה שלי בים השיברים שבחצר? כדאי, באמת, פעם אחת ולתמיד למצוא אותו ולסמן אותו בטוש לא מחיק.

אני אפילו לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם בדיוק בזמן הזה הייתי הולכת רק עד הסופר. מה מתברר? שלכל הברזים החדשים עם מנגנון ה"קרים-חמים", יש שתי צינוריות גמישות של לחץ מים. אחת שמובילה אליהם מים קרים, ואחת, חמים. ברגע מסוים בלי אזהרה מוקדמת, גם אם הברז חדש יחסית ומחברה טובה, המים החמים מפוצצים את הצינורית הזו. כמעט תמיד זו צינורית המים החמים - כי רוב הצינוריות מחורבנות ולא עומדות בחום. הן עשויות גומי, ומעליו איזו רשת מתכת עדינה ארוגה בדוגמת ג'קארד, כמו בד. לעשות אותן מסיליקון עמיד? חס ושלום! הן עוד תהיינה עמידות. כמו משאבות המתכת של מכונות הכביסה של פעם, שהחזיקו מעמד 20 שנה, והיום הן עשויות מפלסטיק, כדי שיתקלקלו.

 "אין מה לעשות", אמר האינסטלטור שהחליף את הצינורית הפגומה, שהיא חלק אינטגרלי מהברז ולכן הוא היה צריך לפרק גם אותו. "אולי רק למשש בקפדנות, פעם בחודש, את כל הצינוריות האלה לכל אורכן. "לפעמים יש מזל, ומרגישים בהתנפחות, שפירושה מצב טרום פיצוץ. זה ירגיש כמו חספוס קל באצבעות, כי במקום ההתנפחות סיבי המתכת העוטפים את הצינורית מתרחקים ומתרווחים מעט, ואז זה טיפה שורט. אבל לא תמיד זה עוזר, כי לפעמים זה מתפוצץ בבום". אני מקווה בכל לבי שאיזה נודניק יעשה לאחת מיצרניות הברזים תביעה ייצוגית מהסרטים על נזקים בבית והכל. אולי אחר כך נזכה לקבל מהן צינוריות עמידות.

סטטיסטיקות

קיבלתי את הסטטיסטיקה הזו במייל: "אם יש לכם אוכל במקרר, בגדים, קורת גג ומקום לישון, אתם יותר עשירים מ-75 אחוז מהאנשים בעולם. אם יש לכם כסף בבנק ובארנק, אתם בין 8 האחוזים העשירים ביותר בעולם. "אם קמתם הבוקר עם יותר בריאות מחולי, אתם יותר מבורכים מהרבה אנשים שלא ישרדו עד סוף היום הזה. אם לא חוויתם פחד מלחמה, בדידות מאסר, כאבי רעב או ייסורי עינויים, אתם נמצאים לפני 700 מיליון אנשים בעולם.

"אם אתם יכולים ללכת לבית התפילות שלכם ללא פחד מהטרדה, מאסר, עינוי או מוות - שלושה מיליארד אנשים מקנאים בכם ומבורכים פחות מכם. אם יש לכם משפחה או חברים שאתם אוהבים, אתם זן מאושר. אם תוכלו להרים את ראשכם ולחייך, אתם לא בנורמה - אתם ייחודים בין כל אלה שמטילים ספק ומיואשים.

"אם קיבלתם את הנתונים האלה במחשב שלכם, אתם חלק מאחוז אחד עולמי שיש להם בכלל מחשב. אם יכולתם לקרוא את הדברים, אתם יותר מבורכים ממעל שני מיליארד אנשים בעולם שלא יודעים לקרוא. תספרו את הברכות שלכם, ואם תרצו, תעבירו את זה הלאה, כדי להזכיר לכולם כמה שהם מבורכים!".

כפפות בלי טלק

כדאי מאוד להחזיק בבית ככפות לאטקס חד פעמיות למטרות בישול שונות. אבל שימו לב לקנות רק את אלו בלי הטלק, שהוא חומר רעיל ביותר לאכילה. אני משתגעת איך בכל הסייטקיות שולפים מהקופסה כפפות עם ענני טלק. אין לי מושג למה אלו בלי הטלק מעט יותר יקרות, שהרי נחסך פה מחיר הטלק, אבל כתוב עליהן "פאודר פרי" וניתן להשיג אותן בכל רשת ניו פארם.




הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, טיפים? שלחו מייל. אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אודטה

עצות קטנות לחיים גדולים וטיפים שכדאי לזכור

לכל הכתבות של אודטה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים