אדום על העץ: ביקור באתרי קטיף דובדבנים
צבע ארגמן, טעם עסיסי וריח נפלא – לפרי הדובדבן יש הכי הרבה סקס אפיל מבין פירות הגן, וזה הזמן לצאת ולקטוף אותו באתרי הקטיף העצמי הפזורים ברחבי הארץ

פריחת הדובדבן בישראל צילום: רונן גלבוע, עמותת תיירות גולן
עץ הדובדבן הגיע לישראל בתחילת שנות ה-70 ממדינות אירופה וממדינת אורגון שבארה"ב. הדובדבן גדל באיזורים ההרריים בגובה של 850 מטרים ומעלה, ולגידולו נדרשות מנות קור במהלך החורף. איזורי גידול הדובדבן העיקריים בארץ הם הרי ירושלים, הר יתיר ורמת רחל, צפון רמת הגולן והגליל הגבוה.
בארץ גדלים מספר זני דובדבן: המקדים הוא זן הבורלא, אחריו הבינג הנפוץ, הסאם, הצ'יינוק, הסטלה, הוואן, ההיידל, הרנייר (הזן היחיד בעל הצבע הצהוב), ועוד שני זנים חדשים יחסית שגדלים בארץ בשבע השנים האחרונות – הלאפיינס והסוויטהרט (לב מתוק).
תרבות שלמה
סביב הדובדבן בישראל נבנתה תרבות שלמה של אתרי קטיף עצמי, המושכים אליהם מבקרים רבים. האתרים הפכו למרכזי בילוי משפחתיים, המספקים שלל פעילויות לכל המשפחה, ולרוב ניתן גם לבצע קטיף של פירות נוספים לפי עונת השנה.
חווית הקטיף מלווה
באכילה מטורפת של דובדבנים ישירות מהעץ, ואהובה על כולם ללא קשר לגיל הקוטף. עונת קטיף הדובדבן היא קצרה יחסית – בין ארבעה לשישה שבועות מסוף חודש מאי ועד תחילת חודש יולי.
אתרים לקטיף עצמי שאפשר לבקר בהם: בוסתן בראשית בגולן בקיבוץ עין זיוון, בוסתן קטיף עצמי במושב אודם, קטיף פירות יער בשעל ובוסתן בקיבוץ ראש צורים. מחיר כניסה לאתר קטיף דובדבנים כולל אכילה מהעץ ללא הגבלה יעלה בדרך כלל 25 שקלים לאדם.
למידע נוסף על טיולים ואטרקציות בחינם בישראל