הודי נייטרלי: איך מכינים גבינת פניר בבית

הפניר משמש בסיס למאכלים הודיים צמחוניים וטעמו הנייטרלי עהופך אותו לוורסיה ההודית לטופו. במסעדת אינדירה מכינים אותו כל יום ועכשיו גם אתם יכולים. הסבר ומתכונים

ירדן לוי | 1/6/2009 15:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אוהבי האוכל ההודי מכירים ודאי את הפניר, הוורסיה ההודית לטופו. הוא אינו מכיל מלח, יש בו 0% שומן וטעמו הנייטרלי סופח אליו כל טעם שיתווסף, מה שעושה אותו לבסיס מושלם עבור מתכונים צמחוניים.

הפניר קל מאד להכנה ביתית ונוח מאד לעבודה. להלן המתכון של מסעדת אינדירה, שם מכינים אותו מדי יום.

החומרים לפניר:
3 ליטרים של חלב עזים דל שומן (עדיף 0%)
מיץ מלימון אחד

ההכנה:
1. מביאים את החלב לרתיחה בסיר. בעת הרתיחה החלב יתחיל להקציף. כשזה קורה חשוב להנמיך מיד את האש, ולהוסיף את מיץ הלימון.

2. לאחר הוספת מיץ הלימון, יש לערבב את החלב במשך 4 עד 5 דקות עד שגושי הגבינה נפרדים מהמים.

3. לאחר סיום הבישול יוצקים את הגבינה ואת הנוזלים לשקית בד עדין וסוחטים היטב.

4. את שקית הבד יש לתלות מעל כיור למשך כשעתיים עד ששארית הנוזלים מתנקזים מהשקית והגבינה מתקררת.

5. לאחר קירור מוציאים את גוש הגבינה שנוצר וחותכים לריבועים. את ריבועי הפניר מומלץ לטגן עד לקבלת מעטפת זהובה ולעבוד איתם בצורה הזאת.
מוטר פניר (Mutter Paneer)

מותר פניר
מותר פניר צילום: יחסי ציבור
החומרים:
200 גרם גבינת פניר
כוס וחצי אפונה ירוקה מבושלת
בצל אחד
עגבנייה אחת
3-4 עלי ציפורן
רבע כפית פלפל שחור
כפית אבקת ג'ינג'ר
3 שיני שום קצוצות
צ'ילי ירוק אחד
חצי כפית כורכום
כפית אבקת צ'ילי אדום
חצי כפית של כוסברה קצוצה
כף גרעיני פרג
כפית כמון
כפית גארם מסאלה
5-6 כפות שמן
מלח לפי טעם
עלי כוסברה לקישוט

לתערובת אבקת Garam Masala: (ניתן גם לקנות מוכן)
2 גרם פלפל שחור
1 גרם ציפורן
2 גרם קינמון
1 גרם הל
1 גרם זרעי כמון
1 גרם עלי דפנה
חצי גרם זרעי כוסברה

ההכנה:
1. לחמם מחבת עם שמן זית למדיום.
2. לחתוך את הפניר לקוביות קטנות ולטגן במחבת עד להשחמה קלה. בזמן הטיגון להפוך את קוביות הפניר ובסיום להניח בצד.

3. לחתוך את הבצל, עגבניות וצ'ילי ירוק לחתיכות בגודל סביר ולטחון במעבד מזון עד שהתערובת הופכת לעיסה דביקה. בסיום הטחינה להוסיף את אבקת הג'ינג'ר שום.

4. לחמם את השמן שנשאר מטיגון הפניר
ולטגן כ- 30 שניות את התבלינים. להוסיף את עיסת העגבנייה, בצל וצ'ילי שיצרנו ולהמשיך לטגן יחד במידת חום מדיום עד להזהבה.

5. מוסיפים את האפונה וכחצי כוס מים על פי הצורך להבאת הרוטב לסמיכות הרצויה.

6. מוסיפים את הפניר לתוך התערובת לערבב היטב ולהמשיך לחמם לעוד 5 דקות נוספות.
7. לקישוט מסדרים מעל עלי כוסברה והמנה מוכנה.

פאניר מסאלה
פאניר מסאלה צילום: יחסי ציבור

פניר מסאלה

החומרים:
250 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות
2 כוסות מים
3 עגבניות
רבע כפית הל
8 שיני ציפורן
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
כפית מחית ג'ינג'ר שום
כפית מחית צ'ילי ירוק
חצי כפית כורכום
1 כפית אבקת פלפל צ'ילי אדום
1 כפית זרעי כמון
עלי כוסברה לקישוט
מלח לפי הטעם

ההכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים לכרבע שעה, ולאחר מכן מקלפים ומועכים עד לקבלת מחית אחידה.

2. במחבת, מחממים שמן ומטגנים קלות את הציפורן, זרעי הכמון, מחית הג'ינג'ר שום ומחית הצ'ילי הירוק.

3. מוסיפים את אבקת ההל, פלפל שחור, אבקת צ'ילי אדומה, מלח, כורכום ומערבבים היטב עד להוצאת טעמי התבלינים בשמן. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מורידים את האש לגובה בינוני ובוחשים עד קבלת רוטב אחיד ודביק.
5. מוסיפים את קוביות גבינת הפניר המושחמת ומבשלים במשך דקה נוספת.

6. לפני הגשה מקשטים את המנה עם עלי כוסברה קצוצים ומגישים לצד לחם הודי חם (נאן) או אורז.

מלאי כופתה

מלאי כופתה
מלאי כופתה יחסי ציבור
החומרים:
200 גרם פניר מגורר
כוס קמח מנופה
2 תפוחי אדמה עשויים כמחית
שמן לטיגון

לרוטב:
3 כפות שמן
400 מיל' חלב
2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
כפית כורכום
2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק
מלח לפי הטעם
כף של קשיו טחון
2-3 כפיות חלב
כפית סוכר
חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים

ההכנה:
1. מערבבים את הפניר עם מחית תפוחי האדמה וכף קמח.
2. יוצרים כדורים בינוניים ומצפים אותם בקמח.
3. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.

הרוטב:
1. מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
2. מתבלים בכורכום ומוסיפים את הפלפלים הירוקים.
3. מוסיפים את העגבניות ומטגנים היטב.

4. מוסיפים את החלב לתערובת ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם.
5. לאחר בישול של 5-7 דקות מוסיפים את הכדורים ומביאים שוב לרתיחה למשך שתי דקות.
 את המנה ניתן להגיש עם נאן (לחם).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים