מלכת השכונה: ביקור במסעדת לחם יין
את הלחמים האלה כבר ראינו בהרבה מקומות, כך גם את העוגות וארוחות הבוקר. ובכל זאת, מסעדת לחם יין בקריית סביונים מצליחה איפה שאחרות נופלות. יעל פז-מלמד העבירה שם בוקר של כיף

כי מעבר לכל הסיבות ההגיוניות וההסברים המלומדים, עדיין נותרים כמה אחוזים של קסם לא מוסבר. שם נמצאת "נקודת השבירה", אם להשתמש לרגע במונחים מעולם הטניס. ב"לחם יין", מאפייה ומסעדה בקריית סביונים שביהוד, חשים בקסם הזה, והוא שהופך את המקום לסיפור הצלחה, שנמשך כבר עשר שנים.
ישנן מעט מאוד מסעדות שכונתיות, הרחק ממרכז העניינים של תל אביב, ששורדות יותר משנה-שנתיים. כמי שמתגוררת בשכונה צפון תל אביבית מרובת תושבים, שמחירי הבתים בה מבטיחים כי הפרוטה מצויה בכיסם, אני יודעת שמדובר בעניין כמעט בלתי אפשרי.
מרכז מסחרי לא גדול יש בשכונתנו, ובמשך שנים נעשו אינספור ניסיונות להקים בו מסעדות. חלקן פשוטות, אחרות הביאו אותה באוכל "גורמה צרפתי", אך דבר לא עזר. אף אחת לא שרדה מעבר לשנה.
לכו תבינו למה. הרי מה יותר כיף מאשר לצאת מהבית, ללכת כמה מטרים, ולהיכנס למסעדה שבעלי הבית שלה מוכרים לך, כמו גם מרבית הסועדים, וכמובן, התפריט. בלי פקקים, בלי בעיות חניה, בלי תכנונים מוקדמים ארוכי טווח.

והנה, לאט לאט, בלי שנרגיש, מתחילה להתפצח השאלה מה הופך מקום לסיפור הצלחה, ואחר לכישלון. "לחם יין" הוא סיפור הצלחה, מפני שהצליח לבנות מאפייה ומסעדה שכונתית בדיוק כמו שצריך.
דגנית עמיחי ורונה פרדיס, שתי בחורות צעירות, אמהות לילדים, שלפני עשר שנים היו הרבה יותר צעירות, באו מהשכונה, הכירו את צורכי התושבים בה, וזה היה המשאב היחיד שלהן, כשהחליטו להקים את המאפייה, שלימים גדלה והפכה למסעדה. אחת הגיעה מתחום התקשורת, השנייה מתחום עיצוב הפנים, ללא כל רקע בתחום המסעדנות, אבל עם היכרות מצוינת של חתך האנשים שיהוו את קהל הלקוחות שלהם.

"לחם יין" אינו מחדש דבר בתחום האפייה והמסעדנות. את כל הלחמים שיש כאן ראינו במקומות אחרים. כך גם את העוגות והעוגיות וארוחות הבוקר, אבל את כל מה שעשו אחרים, עושים באותה רמה, ואפילו טוב יותר. אם כך, למה להרחיק נדוד, אם יש אותו דבר ליד הבית. זה, אם תרצו, הסוד הגדול.
ארוחת הבוקר מוגשת לנו - שלוש חברות שכל פגישה היא חג עבורנו - על
"לחם יין" הוא אחד המקומות החשובים הללו שהרכיבו יחד עם סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבי"ח וולפסון, תפריט דיאטטי מיוחד, שבא לידי ביטוי בעיקר בארוחת הצהרים של המקום, אבל גם בארוחות הבוקר אפשר ליהנות ממנו.

למשל הלחם הקל הנהדר, שמוגש יחד עם סלסלת הלחמים העמוסה לעייפה בסוגי לחם שונים ומטריפים. או באותן גבינות רזות שטעמן משובח. גם סלט ירקות טרי הגיע, וכמובן, חביתה וריבה תוצרת בית, ומיץ תפוזים וקפה - הכל, יחד עם הלחמים שבסלסלה, העניק חוויה נעימה וטעימה שנרצה לחזור עליה שוב ושוב. תמורת 38 שקל הגיע מחבת גדול ובתוכו שקשוקה נהדרת, שטובלים בה את הלחם ומתמוגגים. טובלים פעם נוספת, וכן הלאה.
הייתה גם מישהי שהחליטה להזמין ב-37 שקל פרנץ' טוסט, שהגיע בתוספת הרבה מפירות העונה חתוכים על המקום, והרבה רוטב מייפל בצד. היא ישבה לה בשקט וחיסלה את כל שלוש הפרוסות, וגם אילו אכלה עוד שלוש כאלו איש לא היה יודע. ישנן בנות שאוכלות ונשארות רזות.
יש גם ארוחת בוקר של בריאות, וכזו שהיא דיאט, ובעבור 28 שקל תוכלו להתפנק עם סלסלה נאה של מאפים ולחמים, ריבה, חמאה וקפה.
ישבנו לנו, הבנות, פטפטנו בלי סוף, בלסנו ולעסנו והתענגנו, וכשהגיע החשבון, והוא היה סביר ומטה, בסביבות 50 שקל לאישה, קבענו להיפגש שם גם בחודש הבא. ואז נכנסנו למאפייה, הצטיידנו בלחמים ובעוגה, ושרנו בקול כל הדרך חזרה. הידד לכן, דגנית ורונה. אתן יודעות את המלאכה.
לחם יין, החורש 4 יהוד (קריית סביונים), טלפון : 03-6321793