טעימות: מתכונים של שי-לי ליפא אנגל לשבועות
ממלאים עגבנייה עסיסית, ממיסים חמאה לבצק הקדאיף, מקציפים שמנת עבור מילוי הסיגרים. מחברת ספרי הבישול שי-לי ליפא אנגל עם שלושה מתכונים משפחתיים ממוצא הבלקני
חמש חברות המשפחה מנדבות מתכוני חג המבוססים על גבינות, פירות וירקות ומושפעים מהמוצא הבלקני תורכי של המשתתפות. כל המאכלים קלים להכנה והצילומים היפהפיים של רונן מנגן משלימים את האווירה.

10 עגבניות גדולות חצויות
150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת גס
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% מגוררת גס
10 זיתי טאסוס חצויים ומגולענים
1/2 כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)
הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרוקנים את הגרעינים ונוזלי העגבניות ומניחים את העגבניות המרוקנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים
חומרים לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:
לסירופ סוכר:
240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים או מסוננים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית מי ורדים
לבסיס ולציפוי:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 קוטג' 5%
1/2 גליל גבינת פרומעז מגוררת גס
3 כפות סוכר
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד לקבלת נוזל צלול. מעבירים למקרר.
מכינים את הבסיס והציפוי: מפרידים ומאווררים בעדינות את אטריות הקדאיף. יוצקים את החמאה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נספגת. מרפדים תבנית משומנת במחצית מהאטריות.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית. מסדרים על הבסיס בשכבה אחידה ומניחים מעל את יתרת תערובת האטריות.
אופים כ-25 דקות עד להזהבה. יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה. מצננים כ-10 דקות ומגישים חמים.

10 עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת מומסת
למלית:
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% של "השף הלבן" מפוררת
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כוס קוביות אפרסקים קטנות בגודל 1/2 ס"מ
1 ביצה טרופה
להגשה:
דבש
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. לא משתהים על מנת שהמלית לא תפריש נוזלים.
מכינים את הסיגרים ואופים: מברישים עלה פילו בחמאה ומחלקים ל-4 מלבנים שווים. מניחים פס מלית בעובי 1 ס"מ לרוחב השליש התחתון של כל מלבן. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר הדוק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו. אופים 15-12 דקות עד להזהבה עמוקה. מגישים חמים עם דבש.
מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר השף הלבן