טעימות: מתכונים של שי-לי ליפא אנגל לשבועות

ממלאים עגבנייה עסיסית, ממיסים חמאה לבצק הקדאיף, מקציפים שמנת עבור מילוי הסיגרים. מחברת ספרי הבישול שי-לי ליפא אנגל עם שלושה מתכונים משפחתיים ממוצא הבלקני

nrg מעריב | 14/5/2009 10:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
התדמית של חג השבועות רחוקה אמנם מהמשפחתיות שמאפיינת את קודמיו, אבל זה לא מפריע למחברת ועורכת ספרי הבישול שי-לי ליפא אנגל לחבור לתנובה ולהוציא בשיתוף עם הוצאת על השולחן, חוברת מתכונים שלצורך כתיבתה היא גייסה את כל המשפחה.

חמש חברות המשפחה מנדבות מתכוני חג המבוססים על גבינות, פירות וירקות ומושפעים מהמוצא הבלקני תורכי של המשתתפות. כל המאכלים קלים להכנה והצילומים היפהפיים של רונן מנגן משלימים את האווירה.

עגבניות ממולאות

עגבניות ממולאות
עגבניות ממולאות צילום: רונן מנגן
חומרים ל-10 מנות:

10 עגבניות גדולות חצויות
150 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת גס
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% מגוררת גס

10 זיתי טאסוס חצויים ומגולענים
1/2 כוס פירורי פנקו (פירורי לחם יפניים)

הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרוקנים את הגרעינים ונוזלי העגבניות ומניחים את העגבניות המרוקנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים
גבינות בקערה וממלאים את העגבניות. מניחים שני חצאי זית על כל עגבנייה ומפזרים פירורי פנקו. אופים כ-25 דקות עד להזהבה.

כנאפה

חומרים לתבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ:

לסירופ סוכר:
240 מ"ל (1 כוס) מים מינרליים או מסוננים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית מי ורדים

לבסיס ולציפוי:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 קוטג'  5%
1/2 גליל גבינת פרומעז מגוררת גס
3 כפות סוכר

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד לקבלת נוזל צלול. מעבירים למקרר.

מכינים את הבסיס והציפוי: מפרידים ומאווררים בעדינות את אטריות הקדאיף. יוצקים את החמאה וממשיכים לערבב עד שכל החמאה נספגת. מרפדים תבנית משומנת במחצית מהאטריות.
מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית. מסדרים על הבסיס בשכבה אחידה ומניחים מעל את יתרת תערובת האטריות.

אופים כ-25 דקות עד להזהבה. יוצקים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה. מצננים כ-10 דקות ומגישים חמים.

סיגרים במילוי גבינה ואפרסקים

סיגרים במילוי גבינה ואפרסקים
סיגרים במילוי גבינה ואפרסקים צילום: רונן מנגן
חומרים ל-40 סיגרים:
10 עלי פילו מופשרים
100 גרם חמאה מומסת מומסת

למלית:
1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען 5% של "השף הלבן" מפוררת
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כוס קוביות אפרסקים קטנות בגודל 1/2 ס"מ
1 ביצה טרופה

להגשה:
דבש
מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית בקערה. לא משתהים על מנת שהמלית לא תפריש נוזלים.

מכינים את הסיגרים ואופים: מברישים עלה פילו בחמאה ומחלקים ל-4 מלבנים שווים. מניחים פס מלית בעובי 1 ס"מ לרוחב השליש התחתון של כל מלבן. מקפלים פנימה את השוליים ומגלגלים לסיגר הדוק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו. אופים 15-12 דקות עד להזהבה עמוקה. מגישים חמים עם דבש.


מתכונים נוספים ניתן למצוא באתר השף הלבן

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים