הסומלייה: דונהוף פינו בלאן 2007
הפינו בלאן הוא זן מיוחד ומרגש שלא מקבל בישראל ביטוי. בפעם הראשונה יוצא המדור ללגום ביקבים זרים, עם הפינו בלאן של דונהוף, שרחוק מלהיות מתוק אבל גם לא בדיוק יבש
זן: פינו בלאן
המחיר בחנויות: 120-100 שקל
המחיר במסעדות: 180-150 שקל

יין לבן צילום: אי-אפ-פי
אם כך, למה לא לנסות קצת תוצרת חוץ: הפינו בלאן, כמו שאר רעיו הארומטיים - פינו גרי, גוורצטרמינר, ריזלינג, סילבנר וכו' - מגיע בעיקר מהאזורים הקרים של צרפת (אלזס), גרמניה ואוסטריה.
בשתי האחרונות הזן נקרא וייסר בורגונדר (לא להבהל, וייסר = לבן, בורגונדר = פינו). מדובר בזן מיוחד מאוד, שמניב יינות מתובלים, שונים ומרגשים שכדאי לטעום ולהכיר.
היצרן דונהוף מאזור הנאהה שבגרמניה נחשב לאחד מגאוני הריזלינג בעולם. בסדרה הבסיסית של היקב אפשר למצוא מציאות של ממש כמו הפינו גרי והיין שעליו מסופר פה.
ההגדרה "טרוקן" על תווית הבקבוק (יבש בגרמנית) מעט מטעה: אמנם היין רחוק מלהיות מתוק אך גם לא בדיוק יבש. ההרגשה בחיך נופלת במקום טוב באמצע. היין טעים בטירוף, מאוד חלק ונקי, והוא פשוט אחד היינות הטובים ביותר לאוכל שפגשתי.
הוא קליל ומפנק לבילוי ביתי, אבל גם מספיק מורכב ומלוטש כדי להתמודד עם מרבית המנות הקיימות בתפריט הים תיכוני. כמו יינות לבנים רבים, הגיל הצעיר של היין עושה עמו חסד. שנים נוספות בבקבוק יוסיפו מעט מורכבות לעניין, אך כדאי לשתות אותו מהר.
מעטים המקומות שמוכרים אותו, אבל מי שיאתר את הבקבוק ירוויח.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg