מה בין לאגר לקיץ? שלושה אירועי בירה

שלושה מקומות מעודכנים מתחילים לייבא השנה מגוון בירות מן העולם. במסעדת NG עושים מזה פסטיבל מנות מבושלות בבירה שיימשך כל החודש. מתחילים עם מתכון לפורטרהאוס

רוי רגב | 13/5/2009 16:22 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הימים הם ימי הכנה לקיץ ישראלי מתיש, ארוך ולח. אחת מפעולות הצינון לכבודו היא הבאתן של מבחר בירות חדשות המגיעות לראשונה לשוק הישראלי, בניסיון לשבות את לב הצרכן המקומי. 
בירות בפסטיבל דרך היין
בירות בפסטיבל דרך היין צילום: יחסי ציבור
למי מכם שרוצה להיזכר בטעמה של בירה הודית לאחר טיול ארוך במזרח, נספר כי מסעדת אינדירה ההודית החלה לייבא באופן בלעדי את הבירה המפורסמת קינג פישר. הבירה, שמגיעה מאזור דרום הודו, נמכרת עכשיו במסעדה בפחיות, אבל בקרוב תשודרג גם לבקבוקי 750 מ"ל. הבירה צלולה ומתקתקה ונחשבת לאחת הבירות הפופולאריות בהודו.

אנשי "דרך היין" פותחים את העונה עם מגוון בירות מרשים מרחבי העולם. ביום שישי הקרוב, החל מהשעה 10:00 ועד 15:00, יתקיים בסניף התל אביבי של הרשת אירוע טעימות של בירות לאגר ואייל. בין המדינות המיוצגות באירוע, הולנד, בלגיה, בריטניה וארה"ב. הטעימות יוגשו ללא תשלום ויכללו יצרנים כמו גרולש, דובל, קסטיל וסמואל אדאמס.   

במסעדת NG בנווה צדק לוקחים את עניין הבירות צעד אחד קדימה ומקדישים את כל החודש לבשלני הבירות הישראלים. במשך כל מאי תוכלו להתרשם מבירות של שמונה יצרני בירות מקומיות באירוע של חברת ביר מאסטר הישראלית בשיתוף עם המסעדה. תפריט NG התאים עצמו לאירוע וכולל מגוון מנות המבושלות בבירה ומנות בשריות אחרות שמתאימות לנשנוש לצד המשקה.

בין המנות בתפריט המיוחד: פאי נתחי אנטריקוט מבושלים בבירה דאנסינג כאמל; פרחי קרפצ'יו בבירת פורטר ופורטרהאוס המבושל גם הוא בבירת פורטר של ליבירה.

בין יצרני הבירה שיציגו את מרכולתם החודש במסעדה תמצאו את מבשלת גולדה ממושב סלעית, מבשלת סלארה מקיבוץ גניגר, מבשלת אייזיס ממושב דקל, מבשלת ליברה מחיפה, מבשלת דאנסינג כאמל מת"א ועוד.


נתח פורטרהאוס בבירה בהכנה ביתית

לטובת מי שרוצה להתנסות בבישול ביתי בתוספת בירה הבאנו לכם את מתכון הפורטהאוס בבירה של NG:

פורטר האוס ב-NG
פורטר האוס ב-NG צילום: יחסי ציבור



מרכיבים:
נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל של 1.2 – 1.6 קילו (מזמינים מקצביה. נתח הפורטר מורכב למעשה, מצד אחד של סינטה, עצם במרכז ופילה בצד השני.)
כוס בירה מסוג אייל (לף בלונד ובראון, ג'ון מרטינס, הוגארדן)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
200 גרם חמאהמ חתוכה לקוביות

אופן הכנה:
1) מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח. במחבת סטייקים מברזל או על גריל, סוגרים את הנתח משני צדדיו. כ-7 דקות כל צד. מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם משני הצדדים ובכך מפרידים את הסינטה מהפילה. את הפילה חותכים לשניים ואת הסינטה פורסים לפרוסות בעובי של אצבע וחצי.

2) מפזרים על המחבת מלח ופלפל שחור גרוס. מרכיבים מחדש את הנתח בתוך המחבת (מסדרים את העצם, הסינטה והפילה כמו שהיו מסודרים לפני החיתוך) . את פרוסות הסינטה מסדרים כמניפה. 

3) מניחים על פני הבשר
את קוביות החמאה על פני הבשר ומפזרים שוב מלח ופלפל.

4) אם המחבת ניתנת להכנסה לתנור אפייה, יוצקים את הבירה לתחתיתה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לזמן של 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה. אם צריך, מעבירים את הנתח לתבנית תאימה ומוזגים את הבירה אל תוכה.

5) מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. עם כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים.

מגישים כשהחמאה עדיין רותחת ומבעבעת.


פסטיבל הבירה יתקיים בסניף דרך היין ת"א - החשמונאים 93, ת"א. טלפון : 03-5619263
באינדירה – שאול המלך 4, ת"א. טל: 03-5686802 וב-NG - בר בשר בנווה צדק. אחד העם 6 תל אביב. 03-5167888

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים