מה בין לאגר לקיץ? שלושה אירועי בירה
שלושה מקומות מעודכנים מתחילים לייבא השנה מגוון בירות מן העולם. במסעדת NG עושים מזה פסטיבל מנות מבושלות בבירה שיימשך כל החודש. מתחילים עם מתכון לפורטרהאוס

בירות בפסטיבל דרך היין צילום: יחסי ציבור
אנשי "דרך היין" פותחים את העונה עם מגוון בירות מרשים מרחבי העולם. ביום שישי הקרוב, החל מהשעה 10:00 ועד 15:00, יתקיים בסניף התל אביבי של הרשת אירוע טעימות של בירות לאגר ואייל. בין המדינות המיוצגות באירוע, הולנד, בלגיה, בריטניה וארה"ב. הטעימות יוגשו ללא תשלום ויכללו יצרנים כמו גרולש, דובל, קסטיל וסמואל אדאמס.
במסעדת NG בנווה צדק לוקחים את עניין הבירות צעד אחד קדימה ומקדישים את כל החודש לבשלני הבירות הישראלים. במשך כל מאי תוכלו להתרשם מבירות של שמונה יצרני בירות מקומיות באירוע של חברת ביר מאסטר הישראלית בשיתוף עם המסעדה. תפריט NG התאים עצמו לאירוע וכולל מגוון מנות המבושלות בבירה ומנות בשריות אחרות שמתאימות לנשנוש לצד המשקה.
בין המנות בתפריט המיוחד: פאי נתחי אנטריקוט מבושלים בבירה דאנסינג כאמל; פרחי קרפצ'יו בבירת פורטר ופורטרהאוס המבושל גם הוא בבירת פורטר של ליבירה.
בין יצרני הבירה שיציגו את מרכולתם החודש במסעדה תמצאו את מבשלת גולדה ממושב סלעית, מבשלת סלארה מקיבוץ גניגר, מבשלת אייזיס ממושב דקל, מבשלת ליברה מחיפה, מבשלת דאנסינג כאמל מת"א ועוד.
נתח פורטרהאוס בבירה בהכנה ביתית
לטובת מי שרוצה להתנסות בבישול ביתי בתוספת בירה הבאנו לכם את מתכון הפורטהאוס בבירה של NG:

פורטר האוס ב-NG צילום: יחסי ציבור
מרכיבים:
נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל של 1.2 – 1.6 קילו (מזמינים מקצביה. נתח הפורטר מורכב למעשה, מצד אחד של סינטה, עצם במרכז ופילה בצד השני.)
כוס בירה מסוג אייל (לף בלונד ובראון, ג'ון מרטינס, הוגארדן)
מלח ים
פלפל שחור גרוס
200 גרם חמאהמ חתוכה לקוביות
אופן הכנה:
1) מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח. במחבת סטייקים מברזל או על גריל, סוגרים את הנתח משני צדדיו. כ-7 דקות כל צד. מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם משני הצדדים ובכך מפרידים את הסינטה מהפילה. את הפילה חותכים לשניים ואת הסינטה פורסים לפרוסות בעובי של אצבע וחצי.
2) מפזרים על המחבת מלח ופלפל שחור גרוס. מרכיבים מחדש את הנתח בתוך המחבת (מסדרים את העצם, הסינטה והפילה כמו שהיו מסודרים לפני החיתוך) . את פרוסות הסינטה מסדרים כמניפה.
3) מניחים על פני הבשר
את קוביות החמאה על פני הבשר ומפזרים שוב מלח ופלפל.
4) אם המחבת ניתנת להכנסה לתנור אפייה, יוצקים את הבירה לתחתיתה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות לזמן של 6 דקות או יותר, תלוי במידת העשייה הרצויה. אם צריך, מעבירים את הנתח לתבנית תאימה ומוזגים את הבירה אל תוכה.
5) מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. עם כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ושופכים על הבשר מספר פעמים.
מגישים כשהחמאה עדיין רותחת ומבעבעת.
פסטיבל הבירה יתקיים בסניף דרך היין ת"א - החשמונאים 93, ת"א. טלפון : 03-5619263
באינדירה – שאול המלך 4, ת"א. טל: 03-5686802 וב-NG - בר בשר בנווה צדק. אחד העם 6 תל אביב. 03-5167888