טירמיסו אישי
ככה באמצע היום, כוס מתוקה ועשירה. גבינת המסקרפונה, הקקאו והאספרסו, יוצרים את הפינוק שאיש לא יכול לעמוד בפניו. מתכון לטירמיסו של השף אבירם דותן ממסעדת לוצ'נה הירושלמית

טירמיסו אישי של השף אבירם דותן צילום: דן פרץ
חומרים:
6 ביצים מופרדות
6 כפות ( 75 גרם) סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה
1.15 כוס אספרסו חזק וקר או כף של נס קפה עם מים חמים
80 מ"ל ברנדי
40- 50 בישקוטים
קקאו לקישוט
אופן ההכנה:
טורפים את החלמונים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים גבינה ומערבבים לתערובת במרקם חלק ואחיד.
את החלבונים מקציפים במיקסר לקצף יציב. טורפים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה ולאחר מכן מקפלים בעדינות את יתרתו לתוך אותה תערובת.
מערבבים
אספרסו וברנדי יחד וטובלים בו את הבישקוטים למשך שניה, מכל הכוונים (לא משרים!).
מסדרים שלושה מהבישקוטים בכוסות הגשה אישיות או בקעריות שקופות, שופכים את התערובת מעל ומכניסים למקרר למשך לילה.
הגשה:
לפני ההגשה זורים קקאו בנדיבות, ואפשר לקשט גם עם בישקוט בצד.