בדרך כל סטייק: עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל
אנטרקוט, צלעות כבש, סינטה, פילה, ספריבס, שקדי עגל - אם המילים האלה מעוררות את בלוטות הרוק שלכם, אתם במקום הנכון: עשר מסעדות הבשר הטובות ביותר בישראל

רק נתחים רציניים יגישו לכם ב-NG, ותשכחו גם מפרגיות. לכאן מגיעים לאכול את מנת הפורטרהאוס האלוהית, שמורכבת מסינטה
לא טעמתם אף פעם כזה פילה וגם לא כזו סינטה. החיבור שלהם יחד, על הפלנצ'ה הלוהטת שמטפטפת מחמאה, עם התוספת שהיא ממש לא אישיו, וכוס יין - זה מה שאתם צריכים לאכול ב-NG. מדובר בהמון המון בשר ואתם חייבים פרטנר בשביל לפרק מנה כזו. רק אחרי זה תוכלו להגיד שאכלתם נתח הגון של בשר. אתם חייבים את זה לעצמכם.
NG, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב, טל' 03-5167888
בין קדימה לתל מונד, מקום נטוש קולינרית, נפתחה לפני כמה שנים פורטרהאוס, שקרויה על שם הנתח מעורר התאווה. גאוות המקום היא הבשר שנלקח מפרות מבכירות, כלומר, פרות שהגיעו לגיל המתאים להפיכתן לסטייקים.

הבשר מטופל בקפידה, הסטייקים עסיסיים והכי כיף גם ללכת לוויטרינה ולבחור בעצמכם את הסטייק המשויש שאותו אתם רוצים על הצלחת. המקום משמש גם מעין קצבייה ואפשר לקחת הביתה נתחים שווים ואפילו שקדי עגל מצוינים במחיר הגון בהחלט.
פורטרהאוס, דרך בני דרור 8, א"ת תל מונד, טל' 09-7969666
המסעדה שממוקמת באתר הנופש הוותיק היא אופציה ראויה בהחלט לכל מי שמחפש ארוחת שישי טעימה באזור הגליל והכנרת. המסעדה ממוקמת במבנה יפה עשוי מעץ ואבן, האח הבוערת מחממת ומוסיפה רומנטיקה והנוף צופה אל הרי הגליל ורחבת הרכיבה.

אם תגיעו בצהריים תוכלו גם לעשות בה סיבוב ולהראות לילדים את הפוני. האוכל טעים מאוד והכל סובב סביב הבשר, אבל גם צמחונים יוכלו ליהנות פה. יש מרק בצל נהדר, אנטרקוט מעולה וגם קנטקי פרייד צ'יקן בגרסה הבלתי מעובדת שלו: סלסילת קש ובה ערמת נתחי עוף בציפוי קריספי ועבה, הכי מגרה שיש.
יש מנות לילדים במחירים שווים, וכל המנות גדולות ונדיבות. מי שבטנו מלאה עד להתפקע יכול לקחת חדר וליהנות גם מארוחת הבוקר הנעימה שמגישים באותו לוקיישן לאורחי הצימרים.
חוות ורד הגליל, דרום הגולן, טל' 04-6935785
דארלינג, ששוכנת מול כיכר רבין, היא רוטיסרי בדיוק כמו שרוטיסרי אמורה להיות: קטנה, ובה מספר מנות מצומצם והמון המון בשר שמסתובב סביב עצמו ועושה חשק לטעום הכל.

בפחות מ-100 שקל תוכלו לזכות כאן בארוחה זוגית נהדרת, ואת הקינוח תאכלו באחת הגלידריות הנהדרות באבן גבירול הסמוך. אל תחמיצו.
דארלינג, כיכר רבין 8, תל אביב, טל' 1-700-708-765
מיט בר בשדרות חן כבר הפכה למיתוס תל אביבי. באחרונה נפתח גם סניף בהרצליה פיתוח, והקהל התל אביבי מגיע גם לשם, בעיקר בשבתות עם המשפחה. איכות הבשר במיט בר היא ללא פשרות והמחיר בהתאם, אבל על בשר טוב אנחנו מוכנים לשלם תמיד, העיקר שלא יגישו לנו צמיג מלא גידים.

אנטרקוט זה יופי, אבל במיט בר אפשר ליהנות מעוד המון מנות בשריות טובות: הקרפצ'ו נפלא, השיפודים של הסינטה והבייקון שמימיים, והספריבס, ששמן יצא למרחוק, מתקתקות ונהדרות. השירות קשוב ומקסים, ואפשר להבין איך בנוף המסעדות המתחלפות במרכז תל אביב מיט בר מחזיקה כבר יותר מעשור.
מיט בר, שדרות חן 52, תל אביב, טל' 03-6956276; הסדנאות 4, הרצליה פיתוח, טל' 09-9568844
מטולה, העיר ההיא אי שם בקצה הארץ, היא לא המקום הראשון שהייתם חושבים עליו שהיו אומרים לכם מסעדת צמרת, אבל מתברר שיש הפתעות בחיים.

בפעם הבאה שאתם בקצה הארץ, תנו קפיצה.
הטחנה, הראשונים 1, מטולה, טל' 04-6944810
מו ומו ממוקמת ברחוב הראשי והלא ממש אטרקטיבי של רחובות. בחשכה תתקשו למצוא אותה, אבל כשתיכנסו פנימה לא תרצו לצאת. האווירה נעימה, הצוות מקסים והקהל המקומי אוהד ושמח - משהו מזה דבק בכם אם תרצו ואם לאו.

לעיקרית תוכלו ללכת על הסטייקים הקלאסיים או דווקא על מנת פילה יען, שהוא, למי שלא מכיר, בשר רזה וטעים מאוד ומומלץ לקרניבורים מתחילים שעדיין מסתייגים מבשר עתיר שומן.
מו ומו, הרצל 177, רחובות, טל' 08-9462690
אל פויקה, אודה ולא אבוש, אני שולחת אתכם לא רק בשביל האוכל אלא בשביל החוויה. סיר הברזל הזה שהגיע מאפריקה הוא סיבה מצוינת להתכנס סביב השולחן ולדגום מגוון מנות שמתבשלות שעות והופכות למעדן.

המסעדה עצמה, במתחם נוגה ביפו, מעוצבת יפה מאוד ומתאימה לארוחה לילית רומנטית למי שכבר עברו את שלבי ההתאהבות וחוסר התיאבון.
פויקה, תרצה 14, מדרחוב תיאטרון גשר, יפו, טל' 03-6814622
הסניף הירושלמי של רשת פאפאגאיו הוותיקה מציע אופציה כשרה לתושבי העיר הקדושה. המסעדה פופולרית בזכות קונספט השיפוד הרץ "אספטו קוהידו", המגיע ממסורת האירוח הברזילאי ומציעה אכילה ללא הגבלה, אטרקציה שלעולם לא יוסר חִנה בעיני הישראלים.

לאור המיתון, מי שלא רוצה את תפריט ה"אכול לפי יכולתך" ומסתפק במועט ניתנת לו האופציה גם לבחור מנות אישיות מהתפריט החדש, כמו המבורגר מצוין של 300 גר' ב-45 שקל. יש גם עסקיות צהריים במחירים נוחים, קוקטיילים טעימים ומוזיקה דרום אמריקאית משמחת. מקום טוב לחגיגה משפחתית.
פאפאגאיו, יד חרוצים 3, תלפיות ,ירושלים, טל' 02-6745745
אל מיטשוס הגענו במקרה אחרי ביקור ביקב רמת הגולן, שנמצא מרחק שלוש דקות נסיעה ממנו. מטושטשים מטעימות יין רבות, ללא אוכל שירפד את הקיבה, נראתה מיטשוס כמו נווה מדבר בקצרין השוממת.

קצבייה בחזית מסעדה היא תמיד סימן טוב. הרי ידוע שהקצב משאיר לעצמו את הנתחים הטובים ביותר (ומכאן השם "נתח קצבים"), ואם הקצב הוא במקרה גם בעל מסעדה, הרי הרווחנו. ואכן הרווחנו.
הבשר כאן נצלה על גריל פחמים, הדרך הטובה ביותר בעינינו לאכול את הבשר, ועם הישיבה מקבלים גם מבחר מנות ראשונות און דה האוס שכוללות שום טרי ביין לבן, חצילים בטחינה, סלט פטרוזיליה ופטה כבד.
הבשרים נהדרים. מנות הטלה טובות במיוחד, ויש גם פלטות מעורבות שיוצאות על מנגל קטן ששומר על חומו של הבשר. גאוות המקום היא על נקניקיות, המבורגרים וקבב שנעשים בייצור ביתי, שתוכלו גם לרכוש לברביקיו הקרוב עליכם לטובה.
מיטשוס, א"ת קצרין, ליד תחנת כיבוי אש (מאחורי המרכז המסחרי), טל' 04-6963334