בדרך כל סטייק: עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

אנטרקוט, צלעות כבש, סינטה, פילה, ספריבס, שקדי עגל - אם המילים האלה מעוררות את בלוטות הרוק שלכם, אתם במקום הנכון: עשר מסעדות הבשר הטובות ביותר בישראל

מלי זיידמן | 9/5/2009 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
NG - בגלל המקצוענות

NG
NG צילום: ג'ניפר ארביט
במקום ששכנה מסעדת היוקרה המיתולוגית תמוז, בלוקיישן מקסים בנווה צדק שיזמין טיול רגלי שהוא אפריטיף, יושב כבר שמונה שנים NG, בר בשר שמאמין באידיאולוגיה אחת: במקום שלוקח בשר ברצינות אין מקום לקבבונים ולהמבורגרים.

רק נתחים רציניים יגישו לכם ב-NG, ותשכחו גם מפרגיות. לכאן מגיעים לאכול את מנת הפורטרהאוס האלוהית, שמורכבת מסינטה
ופילה שעצם ביניהם.

לא טעמתם אף פעם כזה פילה וגם לא כזו סינטה. החיבור שלהם יחד, על הפלנצ'ה הלוהטת שמטפטפת מחמאה, עם התוספת שהיא ממש לא אישיו, וכוס יין - זה מה שאתם צריכים לאכול ב-NG. מדובר בהמון המון בשר ואתם חייבים פרטנר בשביל לפרק מנה כזו. רק אחרי זה תוכלו להגיד שאכלתם נתח הגון של בשר. אתם חייבים את זה לעצמכם.

NG, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב, טל' 03-5167888

פורטרהאוס - בגלל הבשלות

בין קדימה לתל מונד, מקום נטוש קולינרית, נפתחה לפני כמה שנים פורטרהאוס, שקרויה על שם הנתח מעורר התאווה. גאוות המקום היא הבשר שנלקח מפרות מבכירות, כלומר, פרות שהגיעו לגיל המתאים להפיכתן לסטייקים.

פורטרהאוס
פורטרהאוס צילום: יחסי ציבור
הסבלנות בארץ קצרה, והסטייקים שמגיחים אליכם מהצלחת, אם הם לא מיובאים מדרום אמריקה, עשויים מפרות צעירות מדי, שלא הספיקו להעלות על עצמן מספיק חוכמה ושומן בשביל להיהפך לעסיסיות. פה זה אחרת.

הבשר מטופל בקפידה, הסטייקים עסיסיים והכי כיף גם ללכת לוויטרינה ולבחור בעצמכם את הסטייק המשויש שאותו אתם רוצים על הצלחת. המקום משמש גם מעין קצבייה ואפשר לקחת הביתה נתחים שווים ואפילו שקדי עגל מצוינים במחיר הגון בהחלט.

פורטרהאוס, דרך בני דרור 8, א"ת תל מונד, טל' 09-7969666

חוות ורד הגליל - בגלל הנוף

המסעדה שממוקמת באתר הנופש הוותיק היא אופציה ראויה בהחלט לכל מי שמחפש ארוחת שישי טעימה באזור הגליל והכנרת. המסעדה ממוקמת במבנה יפה עשוי מעץ ואבן, האח הבוערת מחממת ומוסיפה רומנטיקה והנוף צופה אל הרי הגליל ורחבת הרכיבה.

חוות ורד הגליל
חוות ורד הגליל צילום: רואי קטלן

אם תגיעו בצהריים תוכלו גם לעשות בה סיבוב ולהראות לילדים את הפוני. האוכל טעים מאוד והכל סובב סביב הבשר, אבל גם צמחונים יוכלו ליהנות פה. יש מרק בצל נהדר, אנטרקוט מעולה וגם קנטקי פרייד צ'יקן בגרסה הבלתי מעובדת שלו: סלסילת קש ובה ערמת נתחי עוף בציפוי קריספי ועבה, הכי מגרה שיש.

יש מנות לילדים במחירים שווים, וכל המנות גדולות ונדיבות. מי שבטנו מלאה עד להתפקע יכול לקחת חדר וליהנות גם מארוחת הבוקר הנעימה שמגישים באותו לוקיישן לאורחי הצימרים.

חוות ורד הגליל, דרום הגולן, טל' 04-6935785

דארלינג - בגלל התוספות

דארלינג, ששוכנת מול כיכר רבין, היא רוטיסרי בדיוק כמו שרוטיסרי אמורה להיות: קטנה, ובה מספר מנות מצומצם והמון המון בשר שמסתובב סביב עצמו ועושה חשק לטעום הכל.

דארלינג
דארלינג צילום: יחסי ציבור
המחירים זולים, ומלבד העוף הצלוי הפופולרי כל כך במחוזותינו, יש גם רוסטביף נהדר, ספריבס טלה, תבשיל בשר ושלל מנות משתנות מדי יום. התוספות נהדרות לא פחות: ירקות צלויים שמחכים בתחתית הרוטיסרי וסופגים את כל מיצי הבשר וגם סלט ארדיטי, סלט משתנה של השף המוכשר והחתיך יואל ארדיטי - פעם אטריות זכוכית עם פטריות שיטאקי ופעם שעועית ובצל סגול, זה תמיד ייחודי וזה תמיד טעים בטירוף.

בפחות מ-100 שקל תוכלו לזכות כאן בארוחה זוגית נהדרת, ואת הקינוח תאכלו באחת הגלידריות הנהדרות באבן גבירול הסמוך. אל תחמיצו.

דארלינג, כיכר רבין 8, תל אביב, טל' 1-700-708-765

מיט בר - בגלל הספריבס

מיט בר בשדרות חן כבר הפכה למיתוס תל אביבי. באחרונה נפתח גם סניף בהרצליה פיתוח, והקהל התל אביבי מגיע גם לשם, בעיקר בשבתות עם המשפחה. איכות הבשר במיט בר היא ללא פשרות והמחיר בהתאם, אבל על בשר טוב אנחנו מוכנים לשלם תמיד, העיקר שלא יגישו לנו צמיג מלא גידים.

מיט בר
מיט בר צילום: יחסי ציבור
אם המחיר הוא שיגרום לכם לפספס את החוויה, אז עכשיו לרגל המצב מגישים שם דיל אנטרקוט שווה במיוחד שכולל סטייק אנגוס (גזע מובחר של פרות מאוהיו, שעשו עלייה לישראל) במשקל 300 גר' עם תוספת, מנה ראשונה וקינוח וכוס יין גמלא ב-98 שקל.

אנטרקוט זה יופי, אבל במיט בר אפשר ליהנות מעוד המון מנות בשריות טובות: הקרפצ'ו נפלא, השיפודים של הסינטה והבייקון שמימיים, והספריבס, ששמן יצא למרחוק, מתקתקות ונהדרות. השירות קשוב ומקסים, ואפשר להבין איך בנוף המסעדות המתחלפות במרכז תל אביב מיט בר מחזיקה כבר יותר מעשור.

מיט בר, שדרות חן 52, תל אביב, טל' 03-6956276; הסדנאות 4, הרצליה פיתוח, טל' 09-9568844

הטחנה - בגלל הנקניקייה

מטולה, העיר ההיא אי שם בקצה הארץ, היא לא המקום הראשון שהייתם חושבים עליו שהיו אומרים לכם מסעדת צמרת, אבל מתברר שיש הפתעות בחיים.

הטחנה
הטחנה צילום: יחסי ציבור
הטחנה במטולה, שהיא שם דבר אצל הצפוניים, בהחלט מתברגת לעשירייה הזו בכבוד. חמוצי הבית מתוצרת ביתית מצוינים, האוכל מוגש על פלטות עץ ומתבשל על הגריל או בקדרות פויקה, נקניקיית השבלול העצומה שמוגשת למנה ראשונה היא משהו שאתם חייבים לעצמכם (ולשאר יושבי השולחן שיזללו ממנה גם), סטייק הטחנה, לב האנטרקוט, וגם קינוחים חמודים (אם נשאר לכם מקום).

בפעם הבאה שאתם בקצה הארץ, תנו קפיצה.

הטחנה, הראשונים 1, מטולה, טל' 04-6944810

מו ומו - בגלל פילה היען

מו ומו ממוקמת ברחוב הראשי והלא ממש אטרקטיבי של רחובות. בחשכה תתקשו למצוא אותה, אבל כשתיכנסו פנימה לא תרצו לצאת. האווירה נעימה, הצוות מקסים והקהל המקומי אוהד ושמח - משהו מזה דבק בכם אם תרצו ואם לאו.
 

מו ומו
מו ומו צילום: יחסי ציבור
ייתכן שהסיבה האמיתית נעוצה במגוון הבירות שמגישים במקום, שהולכות נהדר עם המנות הבשריות. מנת הכבד הקצוץ, שמגיעה עם ריבת בצל וריבת דובדבנים חמוצים, היא לא פחות ממושלמת, וגם מנה של נקניקיות מו ומו שמוגשות על מצע של נזיד שעועית היא כיפית לפתיחה.

לעיקרית תוכלו ללכת על הסטייקים הקלאסיים או דווקא על מנת פילה יען, שהוא, למי שלא מכיר, בשר רזה וטעים מאוד ומומלץ לקרניבורים מתחילים שעדיין מסתייגים מבשר עתיר שומן.

מו ומו, הרצל 177, רחובות, טל' 08-9462690

פויקה - בגלל הרומנטיקה

אל פויקה, אודה ולא אבוש, אני שולחת אתכם לא רק בשביל האוכל אלא בשביל החוויה. סיר הברזל הזה שהגיע מאפריקה הוא סיבה מצוינת להתכנס סביב השולחן ולדגום מגוון מנות שמתבשלות שעות והופכות למעדן.
 

פויקה
פויקה צילום: רפי לוינסון
נתחי הפילה הכבוש הם תשובה ניצחת לקרפצ'ו (שכבר קצת נמאס ממנו), האנטרקוט המעושן הוא חגיגה לאוהבי העישון ומעל הכל דווקא עוגת השוקולד החמה שמתבשלת בפויקה אישי (מדובר במנה לשניים מינימום) היא מנה שאסור לפספס.

המסעדה עצמה, במתחם נוגה ביפו, מעוצבת יפה מאוד ומתאימה לארוחה לילית רומנטית למי שכבר עברו את שלבי ההתאהבות וחוסר התיאבון.

פויקה, תרצה 14, מדרחוב תיאטרון גשר, יפו, טל' 03-6814622

פאפאגאיו - בגלל האכילה המרובה

הסניף הירושלמי של רשת פאפאגאיו הוותיקה מציע אופציה כשרה לתושבי העיר הקדושה. המסעדה פופולרית בזכות קונספט השיפוד הרץ "אספטו קוהידו", המגיע ממסורת האירוח הברזילאי ומציעה אכילה ללא הגבלה, אטרקציה שלעולם לא יוסר חִנה בעיני הישראלים.

פאפאגאיו
פאפאגאיו צילום: יחסי ציבור
ב-159 שקל לאדם מקבלים שם פלטת סלטים, לחם ורטבים, ובשר ללא הגבלה שכולל קבב טלה, צ'וריסוס, פרגיות, צלי בקר, סינטה, אנטרקוט ועוד. הטריק במקומות האלה זהה: מתחילים בבשר הזול יותר, כמו קבב ופרגיות, וכשאתם כבר מלאים, מגיעים הנתחים היקרים. קבלו טיפ: אתם בהחלט יכולים לקבוע את סדר המנות ולבקש מהמלצר להביא לכם את האנטרקוט ראשון ואת הקבב בסוף.

לאור המיתון, מי שלא רוצה את תפריט ה"אכול לפי יכולתך" ומסתפק במועט ניתנת לו האופציה גם לבחור מנות אישיות מהתפריט החדש, כמו המבורגר מצוין של 300 גר' ב-45 שקל. יש גם עסקיות צהריים במחירים נוחים, קוקטיילים טעימים ומוזיקה דרום אמריקאית משמחת. מקום טוב לחגיגה משפחתית.

פאפאגאיו, יד חרוצים 3, תלפיות ,ירושלים, טל' 02-6745745

מיטשוס - בגלל הקצב

אל מיטשוס הגענו במקרה אחרי ביקור ביקב רמת הגולן, שנמצא מרחק שלוש דקות נסיעה ממנו. מטושטשים מטעימות יין רבות, ללא אוכל שירפד את הקיבה, נראתה מיטשוס כמו נווה מדבר בקצרין השוממת.

מיטשוס
מיטשוס צילום: יחסי ציבור

קצבייה בחזית מסעדה היא תמיד סימן טוב. הרי ידוע שהקצב משאיר לעצמו את הנתחים הטובים ביותר (ומכאן השם "נתח קצבים"), ואם הקצב הוא במקרה גם בעל מסעדה, הרי הרווחנו. ואכן הרווחנו.

הבשר כאן נצלה על גריל פחמים, הדרך הטובה ביותר בעינינו לאכול את הבשר, ועם הישיבה מקבלים גם מבחר מנות ראשונות און דה האוס שכוללות שום טרי ביין לבן, חצילים בטחינה, סלט פטרוזיליה ופטה כבד.

הבשרים נהדרים. מנות הטלה טובות במיוחד, ויש גם פלטות מעורבות שיוצאות על מנגל קטן ששומר על חומו של הבשר. גאוות המקום היא על נקניקיות, המבורגרים וקבב שנעשים בייצור ביתי, שתוכלו גם לרכוש לברביקיו הקרוב עליכם לטובה.

מיטשוס, א"ת קצרין, ליד תחנת כיבוי אש (מאחורי המרכז המסחרי), טל' 04-6963334

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים