עוגת גבינה ותפוחים לשבועות
מתיקות של גבינה עם וניל, חמצמצות של תפוחי הגרנד סמית. העוגה הזאת מתאימה לשבת, ואם מתעקשים, גם לשבועות. המתכון באדיבות אורית מורן מיריד האוכל של דיזנגוף סנטר

עוגת גבינה ותפוחים צילום: יחסי ציבור
לבצק פריך:
1/3 כוס סכר
2/3 חבילת חמאה (של 100 גר')
¼ כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
לערבב ולהוסיף כוס קמח רגיל.
את הבצק מרפדים על גבי תבנית עגולה משומנת בקוטר 24 כולל הדפנות.
לתפוחים:
150 גר' סוכר (כוס ורבע)
שני תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית.
1 כפית קינמון.
למלית:
300 גר' גבינת שמנת
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
1 חלמון
4 כפות סוכר
1 כף פודינג אינסטנט וניל
1 כף קורנפלור
מעט וניל.
אופן ההכנה
התפוחים:
1. קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות.
2. שמים את הסוכר בסיר ומחממים עד שהוא נמס והופך לקרמל בצבע כתום-זהוב.
3.
מכניסים פנימה את התפוחים ומבשלים 3-4 דקות ומוסיפים כפית קינמון.
4. מוציאים את התפוחים ומסננים מהקרמל המיותר.
המלית:
מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת חלקה ושופכים לתוך התבנית עם הבצק.
מסדרים מעל המלית את התפוחים המקורמלים.
מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 40 דקות.