אני אוהב אותי? קואצ'ינג רוחני-עסקי
אנשים מתקשים לקדם את עצמם משום שהם מתקשים להכיר את עצמם: הם בעצם נדרשים לשווק מוצר שאינם מבינים ועל כן גם אינם אוהבים

רבים מאיתנו חושבים שהם יודעים הכל על עצמם. רובנו מאמינים שאנחנו מכירים את עצמנו מאל"ף ועד ת"ו ושאף אחד לא יוכל לחדש לנו דבר. אך מתברר שכאשר שואלים שאלה אחת בנוגע לקושי בתחום כלשהו, כגון מדוע אני לא מוצא עבודה? ולחילופין: מדוע אני לא מוצאת בן זוג? - במקרים רבים מתברר שאנחנו בעצם לא ממש מכירים את עצמנו, וצריכים "לעבוד קשה" כדי למצוא תשובות.
אז מתברר שאולי אני לא באמת יודע במה אני טוב, ולעתים אף לא מסוגל לזהות את התכונות החזקות שלי. ישנם מקרים בהם אני לא יודע לשווק את עצמי. עד אותה נקודת זמן הייתי בטוח שאני כבר יודע הכול על אודותיי, אז מדוע אני לא מצליח למכור את המוצר שאני מכיר טוב מכל – אני?!
חשוב שאדע מי אני ומהן היכולות שלי, וחשוב שאאדע כיצד למקד את עצמי לדיוק מרבי בנוגע לדבר שאחריו בעצם מחפש: כאשר החיפוש נערך בצורה ממוקדת, לאחר תהליך של הבשלה והכרה בערך העצמי, התוצאות אינן מאחרות להגיע.
הכרה בערך העצמי קשורה לדימוי העצמי. חיזוק הדימוי העצמי הוא שלב הכרחי לפני חיפוש עבודה, מציאת זוגיות או תחומים אחרים בחיים. במקרים רבים נוטים אנשים לתלות את חוסר הצלחתם בתירוץ שכל האנשים סביבם - מהעבר ומההווה, אשמים במצבם. מצב כזה מעמיק את חוסר ההצלחה, מפני שהוא מאפשר לאדם להיות פסיבי ולהימנע מפעולה. האשמה זו בעצם לא מקדמת אותי לשום מקום אלא להיפך - מעצימה את התקיעות.
ברגע שאני עסוק בהאשמה זה בא ממקום של פחד להתמודד ולגדול, אך אנחנו כבר "ילדים גדולים" שלא באמת יכולים להמשיך ולהאשים אחרים; הגיע הזמן שניקח אחריות, נתחיל בעבודה עצמית ונתמודד.
כאשר אנחנו לא אוהבים את עצמנו, כפי שאנחנו ראויים להיות; כאשר אנו לא נעזרים בסיטואציות מהסוג המאפשר לנו להתבונן בשקיפות מלאה על עצמנו ועל חיינו; וכאשר אנו עסוקים בביקורתיות כלפי הזולת - אנו יכולים ללמוד מכך שגם את עצמנו אנחנו לא באמת אוהבים. לכן, השאלה הראשונה במסגרת העבודה על עצמי היא: האם אני אוהב את עצמי?
ללמוד לאהוב את עצמי
כאשר נתקדם עם עצמנו נוכל להבין שכל קושי שמופיע מכוון לתת לנו הזדמנות לגדול. משמעות הדבר היא גילוי הכוח האישי, זיהוי היכולות, העלאת הדימוי העצמי ושימוש נכון בכל הכלים שרכשנו. בשלב הבא נוכל להתייחס לכל אירוע לא כאל קושי אלא כאל הזדמנות. כבר בשלב הזה נהיה במצב נכון יותר לעשות על עצמנו עבודה ולהתגבר על הקושי, כאשר אנו יוצאים עם כוחות וכלים להתמודד עם מצבים דומים בהמשך.
לעיתים אנו חשים חוסר זרימה: דברים לא מתרחשים כפי שהיינו רוצים, וקשה לנו לשים את האצבע ולגלות שאלה הם הפחדים. הם לרוב סמויים מן העין, אך הם אלה אשר מונעים מאיתנו להתקדם. בעזרת הכוונה נכונה, שאילת שאלות ממוקדת והקניית ידע מעשי, כל אדם יכול להגיע עם עצמו למצב בו ישתמש בצורה הנכונה ביותר בכל המשאבים, אשר את חלקם טרם זיהה ובאחרים עדיין לא השתמש. כל אחד מקדם את עצמו בקצב המתאים לו.
יעל רון שנבלהיא מאמנת רוחנית עסקית