קבב דיאנא
מתכון של השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנה הנצרתית

קבב של דוחול ספאדי צילום: שלומי מזורי
1 ק"ג בשר טלה (רצוי מאזור הירך)
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
מעט בהרט לבנוני (להשיג בחנויות תבלינים, אפשר להחליף בבהרט אחר), לפי הטעם
100 גרם צנוברים קלויים
1 עגבניה חתוכה לרבעים
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לרבעים
אופן ההכנה:
לשים את הבשר, הבצל הקצוץ והפטרוזיליה יחד עד ליצירת עיסה אחידה. מתבלים במלח, בהרט ופלפל שחור ומוסיפים את הצנוברים.
יוצרים כדורים ומשפדים על שיפוד ברזל רחב.
אחרי כל כדור משפדים לסירוגין רבע בצל ורבע עגבניה.
צולים את השיפודים על רשת גריל או גריל פתוח או פשוט אופים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות כרבע שעה.