שיטת השיקשוקה: דאקירי הוא הקוקטייל של הקיץ

בארצות הברית חוגגים את קיומו המבורך בכל קיץ במסיבת לחות, שדווקא נראית מתאימה למרחץ החום הקרב ובא. אבל עד שיישפך פה רום כמים, הכירו את קוקטייל הדאקירי ותתחילו לשקשק

גבי בר-חיים | 23/4/2009 16:49 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בימים האחרונים מי שמסתובב ברחובות ישראל המתרתחים, נחשף לסרטי סנאף אסתטיים, המאותתים באופן ברור כי כשהמעלות עולות, האינטלקט בישבן. יש לי הכוחות לעניין: פתאום הקרוקס יוצאות מהארון, חולצות בטן סינתטיות נבלמות בקפלולי שומן, ומכנסיים של עוברות ועוברי אורח נבלמים בקו המפשעה. ועדיין לא דיברנו על הנטייה לשתות וויסקי זול ולהזיע בכיף. עדיף בקרוקס, בחולצת בטן ובכרס.

קוקטייל למתחממים
קוקטייל למתחממים צילום: SXC
בקיצור, הבנתם את המסר. והוא לא נעים. אבל אם מזיעים על זה חזק, אפשר בהחלט למצוא כמה צדדים נעימים יחסית בצ'יפסר הזה, המכונה "קיץ ישראלי". אחד מהם הוא, ובכן, העובדה שכשחם מותר ורצוי להיות מטומטמים. ועם קוקטייל נכון, הטמטום דווקא עובד יופי (ומשכיח את אותן צרות אסתטיות מסביב).

מכיוון שמי שיוצא החוצה בימים אלו, יסתחרר מהמלבושים המינימליים של האוכלוסייה, מתחושת העוני המתקרב, ומניחוח השחיתות והריקבון המוסרי, אין ברירה אלא להצדיע למקום שאליו אנחנו הכי קרובים רעיונית בימים אלו: קובה, ועקב כך, גם לקוקטייל המקומי: הדאקירי.

מעבר לעובדה שהתרכובת הזו מושלמת לימים לוהטים, היא גם הקוקטייל המעורבב הראשון שהומצא מחוץ לאמריקה. חוץ מזה, הוא מבוסס על רום-אחד הלהיטים הגדולים של השנים האחרונות בנישת המשקאות הלבנים, שבארץ עדיין לא גילו לגמרי (ולא, מוחיטו זה לא נחשב). אה כן, וג' ון קנדי היה מכור לו. ואם זה לא מספיק, אז או?קיי, תמשיכו לשתות וויסקי. בקרוקס, מול בחורות מכריסות שלבושות מעט מדי.
תענוג קובני

הצ'יזבט הידוע ביותר על המצאתו של הדאקירי מתחיל בשנת 1898, כשמהנדס ושמו ג' נינגס סטוקטון קוקס ביקש לעצמו דרינק הגון. מכאן, מתפצלות הגרסאות על אודות היחס בין הלימונים לרום, ועל סוג הרום באופן כללי. מה שמשותף לכולן הוא השימוש בסוכר ובהרבה קרח. התוצאה, בכל אופן, נקראה דאקירי, על שם אותה עיירה באזור סנטיאגו שבה עבד קוקס.

משם הגיע המשקה לארצות הברית ב-1909 על ידי האדמירל לוציוס ג'ונסון שהפיץ אותו בקרב אנשי צבא. והפך להיסטריה, ובצדק. עד היום, אגב, חוגגים בארצות הברית את יום הדאקירי הלאומי ב-19 ביולי, כולל תחרויות קוקטיילים ומסיבות לחות. האמת? אפשר גם לחגוג אותו יפה מאוד באפריל, בישראל.

רגע לפני שאתם נכנסים בכל הכוח בשייקר שלכם, כמה מילים על רום - משקה שלא מוכר מספיק בישראל, אבל כדאי שיתחיל לקבל כאן יותר תשומת לב. הסיפור של המשקה הזה מתחיל במאה ה-17, בקולוניות

האנגליות בים הקריבי. אלו גידלו לא מעט קני סוכר, והכינו מהם מולסה, שנשלחה לארצות הברית להכנת רום. הצלחתו של המשקה הביאה להתפתחות הייצור בקולוניות עצמן, כשכל אחת מהן פיתחה סגנון רום משלה. התוצאה: לכל ארכיפלג או אי באזור יש לא מעט סוגים של רום, השונים זה מזה בתוספת הסוכר, בשמרים ובשיטות הזיקוק.

בגדול, הרום המוכר לנו הוא זה שנעשה במתודה ספרדית או קובנית, שמתאפיין בצבע לבן או זהוב (מתוספת של קרמל), והוא קליל יחסית. הרום הצרפתי כבר כבד יותר וקרמלי, מיוצר ממולסה ולא רק מסוכר ומתובלן. הרום האנגלי הוא בעל נוכחות וארומות מודגשות של מולסה, והוא דומיננטי יותר. לדאקירי מומלץ להשתמש ברום בסגנון קובני-בין בהוואנה קלאב (חום או לבן), ובין במותגים אחרים. בכלל, מוטב שתתרחקו מחיקויים נחותים. כמו שאת הוויסקי שלכם לא תחליפו בזיוף ממחסום קלנדיה, אל תעשו את זה גם עם רום.

דאקירי קלאסי

החומרים:
60 מ"ל רום (בקרדי גולד, הוואנה קלאב, או כל רום אחר ואיכותי שחביב עליכם)
כפית סירופ סוכר
כף מיץ ליים
20 מ"ל מים מינרליים קרים
קרח

ההכנה: משקשקים את המרכיבים בשייקר על קרח ויוצקים לכוס מרטיני. מקשטים בפלח לימון.

דאקירי קפוא

את הדאקירי הקפוא הכינו לראשונה בבר פלורידיטה, שנמצא במלון פלאזה שבהוואנה, קובה. שם גם גילה אותו הסופר ארנסט המינגוויי, והתאהב. כדי להגיע לגרסת המינגוויי לסיפור, מוסיפים למתכון הנוכחי גם חצי אשכולית סחוטה, ומוסיפים עוד 20 מ"ל של רום לבן. לא מעבדים, אלא משקשקים בשייקר ומסננים לכוס גבוהה עם קרח.

החומרים:
60 מ"ל רום לבן
כף מיץ ליים
כף סירופ סוכר
זילוף של גרנדין

ההכנה: מעבדים את כל המרכיבים בבלנדר, על כ-1/3 ליטר קרח. מגישים בכוס מרטיני מקוררת היטב. אפשר להוסיף גם תות, אננס, בננה וכדומה.

אנרגיה חולנית

 וודקה XXO 19/90
וודקה XXO 19/90 יחצ
כבר כתבתי על הקשר בין מעמדו של ביג ליבובסקי כסרט קאלט  לנהייה העכשווית אחרי הרוסי הלבן, אבל מה שבהתחלה היה נדמה כקוריוז טראשי, הפך למשקה הבית של לא מעט סטלנים. ואגב, הוא מתאים בול לטמפרטורות גבוהות. כצפוי, הקוקטייל המתוק מדי הזה, שמערב קלואה, וודקה ושמנת מתוקה, עבר גם לא מעט מודיפיקציות כדי להתאים עצמו לחכם של משתמשים חדשים. אחת מהן היא ויתור על הקלואה, אותו ליקר איכס מתקתק, והמרתו בוודקה בטעם קפה.

עובדה שוודקה בטעמים - עניין די מאוס - היא להיט היסטרי אינה עניין חדש. הוואן גוך דאבל אספרסו, תוצרת מותג הסופר פרימיום ההולנדי, היא אחת היציאות המוצלחות בתחום. לעזרתה הגיעה עכשיו ‭,EspreXXO 19/90‬ שמיוצרת באותה מזקקה, אך זולה משמעותית.

טעימה מהנוזל תגלה טעמים דומיננטיים של פולי קפה, אבל גם תחושה חלקה פחות מזו של המקבילה הוואן גוכית, שתנעם למי שאוהב עוקצנות בוודקה שלו. מנגד, מדובר ב-45 אחוז אלכוהול וב-19 מ"ג קפאין, הרבה יותר מה־מתחרה - מה שמבטיח חוויה אנרגטית משהו. המחיר: 150 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים