הכפר הירוק: איך עושים גינה קטנה בגזוזטרה

העובדה שאין לכם גינה היא לא סיבה מספיק טובה לא לגדל עשבי תיבול טריים שיקפיצו את הסלט שלכם. גם חסה יכולה לחיות חיים לא רעים באדנית, שלא לדבר על בזיליקום, ארוגולה ועגבניות שרי

שחר שילוח | 20/4/2009 8:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
 צילום: sxc

גם אם אין לכם גינה, אתם עדיין יכולים לגדל לעצמכם חלק מהאוכל שתם צורכים בתוך מיכלים, אדניות ועציצים למיניהם. למה? כדי לחסוך כסף, כדי לחסוך מעצמכם חומרי דישון והדברה, כי זה כיף, כי זה יפה, כי זה עיסוק נחמד שאפשר לשתף בו ילדים. אם אתם בענייני תזונה ירוקה, גידול צמחי מאכל באדניות במרפסת יקרב אתכם אל אידיאל התזונה הלוקאלית. ייתכן שלא תצליחו לספק לעצמכם את כל דרישת הפטרוזיליה השנתית, אבל גם נגיסה מירק שצמח בבית היא תענוג ששווה את המאמץ.

איך בוחרים במה להשקיע את האמביציות החקלאיות שלכם? צמחי המאכל שניתן לגדל בבית נחלקים לכמה קבוצות: עשבי תיבול, צמחי מרפא ותה ועלים לסלט וירקות. אפשר גם להכין אדניות לפי קבוצות: אדנית בסגנון איטליה שתכלול תבלינים כמו אורגנו ובזיליקום, אדנית לחליטות שתכלול לואיזה, נענע, מרווה ועוד או אדנית לסלט שתכלול פטרוזיליה, כוסברה ארוגולה ועוד. נתחיל בעשבים.
עשבים

רוב העשבים יגדלו היטב בעציץ: נענע ומנתה לסוגיה, רוזמרין, בזיליקום, מרווה, תימין, אורגנו, כוסברה, טרגון ועוד. צריך להתחשב בכמות החשיפה לשמש שהצמח דורש ולבדוק האם אתם יכולים לספק לו אותה בחלק בבית שבו אתם מתכוונים להציב את העציץ.

אם אתם שותלים כמה צמחים באותו מיכל, ודאו שהם גדלים בתנאי שמש והשקיה דומים. אם אין לכם מספיק מקום, עדיף לבחור בצמחים כמו בזיליקום, שכמה עלים ממנו כבר עושים את הרוטב, על פני פטרוזיליה שבדרך כלל מחסלים ממנה צרורות שלמים.
צומחת בקלות. מרווה
צומחת בקלות. מרווה משתלת חישתיל

עלים לסלט

חסה יכולה לגדול בעציץ, וגם ארוגולה, תרד ועוד כמה מהחבורה הזאת. אפשר לצרף אליהם סלק (שכל חלקיו אכילים – שורש ועלים), צנונית וגזר. הצירוף מתאים במיוחד אם יש לכם מקום לאדנית גדולה על אדן החלון.

ירקות גדולים

אם יש לכם מרפסת גדולה או גג, תוכלו לטפח קישואים ודלועים מסוגים שונים (תתפלאו כמה זנים יש לדלעת חוץ מהסוג עצום הממדים שנמכר בפלחים אצל הירקן), עגבניות (עדיף מזנים קטנים כמו שרי), פלפלים. קחו את הזמן להתנסויות עד שתגלו מה אוהב לצמוח אצלכם.

פרחים אכילים

פרחים מגדלים רוב הזמן ליופי ומדי פעם בשביל האטרקציה. פרחים כמו כובע הנזיר, אמנון ותמר וציפורנים יכולים לשעשע מדי פעם את הסלט שלכם.

צמחים לתה ולבריאות

 

בזיליקום
בזיליקום צילום: sxc
נענע, מרווה, זוטא לבנה, זעתר, למון גראס ועוד רבים אחרים יחסכו מכם את קניית התה הירוק בסופר ויאפשרו לכם להכין בעצמכם שילובים בדיוק כמו שאתם אוהבים.

אדנית חריפה

שום, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה. לא צריך הרבה מהם בשביל לשנות לגמרי את הטעמים שייצאו מהמטבח שלכם.

אדנית בסגנון איטלקי

תימין, מרווה, אורגנו, רוזמרין, בזיליקום – ולא תזדקקו עוד לשקיות הקטנות ההן שמגיעות עם הפיצה.

לפני שאתם רצים לקנות עציצים ואדניות בדקו אם יש לכם בבית חפצים שיכולים להפוך לעציצים, כמו צעצועים ישנים, כלי מטבח שיצאו מכלל שימוש, סלסילות שי שאפשר להניח בתוכן עציצי פלסטיק, אריזות למיניהן ועוד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
קבלו עיתון מעריב למשך שבועיים מתנה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים