פסטה פרימוורה

מתכון של שרי אנסקי

שרי אנסקי | 16/4/2009 13:29 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

החומרים:

2 חופני שעועית ירוקה צעירה, חתוכה לקוביות או פרוסות דקות
1 קישוא זוקיני בינוני, חתוך לאורך לארבע וכל פלח לפרוסות עבות.
1 כוס פולי פול ירוק מקולף גם מהקליפה הפנימית העוטפת את הגרגירים.
1 כוס אפונה טרייה או עדינה קפואה
12 אספרגוסים בינוניים או חמישה לבבות ארטישוק, או כל ירק או שורש עונתי יפה. באספרגוסים, מרחיקים את קצות הגבעולים וחותכים לפרוסות באורך 2-3 סנטימטרים. את לבבות הארטישוקים חותכים לפלחים.
6 כפות חמאה

4 עגבניות קטנות מוצקות קלופות. חוצים ומסירים את המיץ והגרעינים, וחותכים לקוביות או לרצועות 1/4 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא הכרחי)
1/2 כוס שמנת מתוקה טרייה
1/2 קילו אטריות ביצים יבשות רחבות מסוג פטוצ'יני
2 שיני שום כתושות
חופן גדול עלי בזיליקום קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
גבינת פרמזן איטלקית
מלח

אופן ההכנה:

 1. אחרי שכל הירקות מוכנים, מביאים מים לרתיחה בסיר גדול בשביל הפסטה. בסיר בינוני נפרד מביאים מים לרתיחה חזקה בשביל הירקות, ומוסיפים לכל אחד מהם כף מלח.

2. ממלאים קערה גדולה עם מים מאוד קרים ושמים בצד.

3. מכניסים את השעועית למי המלח הרופ תחים בסיר בינוני, ומבשלים דקה וחצי. מצרפים את האספרגוס, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד חצי דקה. מצרפים את הקישוא ופולי הפול הקלופים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד חצי דקה. מצרפים את האפונה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד חצי דקה. מסננים ומיד מעבירים לקערה עם המים הקרים. אחרי כ-3 דקות מסננים ומעמידים בצד.

4. מחממים 3 כפות חמאה על אש בינונית-גבוהה.

מוסיפים את העגבניות והפלפל, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות מעט. יוצקים לסיר את השמנת מתוקה ומבשלים עד שהרוטב מעט מסמיך, מכסים ושומרים בצד.

5. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.

 6. מחממים 3 כפות חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את הירקות המאודים, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במעט מלח.

7. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומחזירים לסיר המרוקן. מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומצרפים את שאר הירקות, עלי הבזיליקום ומיץ הלימון. מערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח אם צריך. מחלקים לצלחות ומגרדים על כל מנה שפע של גבינת פרמזן.

הערות ותוספות:

אפשר להוסיף לתבשיל גם ברוקולי אחד. מפרידים את התפרחת לפרחים, ואת הגבעול מקלפים לפני שפורסים.

את האספרגוס אפשר להחליף בעכוב (ערכובית הגליל) מנוקה היטב שיש עכשיו בשווקים הערביים. יש לבשל אותם בהתחלה כ-2-3 דקות לפני שמצרפים את השעועית.

פרימוורה קרבונרה: אחרי שמצרפים לפסטה את הרוטב והירקות הירוקים, בוחשים ומערבבים לתוכם 2-3 חלמוני ביצים טריות. מחזקים את כמות הפלפל שחור.

פשטידת פרימוורה: אם נשארה לכם קצת פסטה, מאוד מוצלח לבחוש לתערובת הירקות והרוטב ביצים טרופות, מלח ופלפל, ולאפות כפשטידה. אפשר גם לצקת למחבת עם שמן זית או חמאה ולטגן לפשטידה או חביתת פריטטה. במתכונת של ה"מעקודה" הצפון אפריקאית, מותר להוסיף לתערובת גם קוביות של תפוח אדמה מבושל וביצים קשות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים