סלט פרימוורה עם פולים טריים, בצל ירוק ונענע
מתכון של שרי אנסקי

סלט פרימוורה צילום: שרי אנסקי
כ-300 גרם שעועית ירוקה צעירה
כ-1 כוס אפונה טרייה קלופה
כ-1 כוס פול ירוק קלוף פעמיים (גם מהקליפה שעוטפת את הגרגירים)
1 לימון גדול ועסיסי
3-5 בצלים ירוקים
שמן זית משובח
מלח גס
חופן עלי נענע קצוצים
אופן ההכנה:
1. מכינים קערה עם מים קרים וקוביות קרח. מרתיחים מים עם מעט מלח, ומבשלים את השעועית בשלמותה עד שצבעה נעשה מעט כהה יותר (זה לוקח כ-3-5 דקות). מסננים מהמים ומיד טובלים בקערה עם מי הקרח. מסננים וחותכים את השעועיות לקוביות קטנות (אם הן רחבות אז חותכים לפרוסות דקות). מעבירים לקערה.
2. שומטים למי המלח המבעבעים את האפונה ומבשלים
כ-4-5 דקות בלבד. מסננים למי הקרח ל-2-3 דקות, לפני שמסננים שוב היטב ומצרפים לשעועית. גרגירי הפול נזקקים ל-2 דקות בישול בלבד.
3. פורסים את הבצל ירוק ומצרפים לקערה. זורים מעט מלח גס, סוחטים חצי לימון ומטפטפים מעט שמן. מערבבים, טועמים ומוסיפים עוד לימון ושמן זית לפי הטעם.
4. מוסיפים את עלי הנענע, חוזרים ומערבבים.
החלפות ותוספות:
את הבצל אפשר להחליף ב-3-4 שיני שום טרי כתוש או בשום ירוק.
את עלי הנענע מוצלח מאוד להחליף בצרור עלי רוקט (אחרי שמסירים מהם את הגבעולים) או ברשאד.
לסלט הזה מוצלח להוסיף חצאי כדורים קטנים של מוצרלה טרייה או קוביות גבינה בולגרית. רעיון מוצלח עוד יותר הוא לבחוש לתוכו 2-3 כפות שמנת חמוצה או יוגורט כבשים.
אפשר כמובן להוסיף למגוון הירקות המאודים גם פרוסות של לבבות ארטישוק, אספרגוס ואפילו חופן שקדים ירוקים פרוסים דק.