הקרב על סטפן: השף הצרפתי חוזר לטלוויזיה
גם עיכובים מערכתיים ושיקולים מסחריים לא ירחיקו את שף סטפן מהטלוויזיה הישראלית. מי שכבש את לב הבשלנים והתרגל גם לסחוג, חוזר השבוע עם טורניר מסעדות חובק עדות ורמות. ראיון עם השף הצרפתי

איך היית מגדיר את המעמד שלך בשוק הקולינריה הצרפתי?
"אני לא ממש אוהב לדבר על עצמי ולהשתחצן אבל יש סיבה שמפיקי התוכנית הזמינו אותי לישראל. לפי כל הסקרים בצרפת, המסעדה שלי נחשבת לאחת מ-500 המסעדות הטובות. בשנה שעברה נבחרתי למקום החמישי במדריך גומיו המקומי. בסה"כ חשוב לי שהמסעדה שלי תעבוד היטב ושהלקוחות יהיו מרוצים. כל ענייני הדירוגים פחות מעניין אותי."
איך בצרפת מקבלים את העובדה שהפכת לכוכב בעולם הקולינריה הישראלי?
"אני לא ממש פרסמתי את העובדה שאני משתתף בתוכנית פריים-טיים בישראל. למרות זאת, מגיעים למסעדה שלי בצרפת המון יהודים צרפים שמכירים אותי מהתוכניות וכמובן גם תיירים ישראלים רבים."
איך ההרגשה לקראת עונה שלישית בארץ?
"בסופה של העונה השנייה הרגשתי כבר עייפות, אבל אחרי מנוחה בצרפת והתמקדות במסעדה שלי הרגשתי געגועים לתוכנית. הקונספט החדש נתן לי אנרגיות וגם הגעגועים לישראל. בזכות יאיר (שף יאיר פיינברג, הסו-שף שלו בתוכנית, ר.ר) הרבה יותר קל לי להתאקלם כל פעם מחדש. בלי יאיר לא הייתי מצליח לייצר אנרגיות כאלה. זאת, למרות שהשנה הקונספט קשה הרבה יותר מפני שצריך לתפעל צוות מסעדה שלם".
מה דעתך על רמת המסעדות הישראליות שהשתתפו בתוכנית?
"אני מרגיש שבכל פעם שאני מגיע לישראל הרמה כאן משתפרת. אין ספק שהמתחרים שלוקחים חלק בתחרויות בתוכנית משתפרים מעונה לעונה. אני שמח לגלות סגנונות חדשים של המטבח הישראלי, גם כאלה פחות מקצועיים אבל שמייצגים מטבח ייחודי".
מה דעתך על שילובן של מסעדות ביתיות בתחרות מול מסעדות מקצועיות בעונה החדשה?
"לדעתי חשוב לתת במה למסעדות מכל הסוגים, למרות שהרמה היא לא אחידה. באופן אישי אני אוהב מסעדות פחות מסחריות, כאשר בסופו של דבר השאלה היא מה יותר טעים, אין כאן תשובה חד משמעית. לפעמים מטבח ביתי יכול להיות טעים הרבה יותר מבישול גורמה. בסה"כ בתחרות משתמשים באותם חומרי גלם וצריך לדעת איך להשתמש בכל מוצר. השף בוחר את הגישה ואת הפרזנטציה, כך שכל המסעדות מגיעות מאותה נקודת מוצא."
איך הרגשת עם צילומי "המשימה" בהם נראה שהתבקשת להתנהג בצורה שטותית מן הרגיל?
"מבחינתי לא ניגשתי לתוכנית הזאת בצורה רצינית אלא במטרה להציג סוג של שואו. אני יודע שישנן סיטואציות בהן הייתי צריך להתנהג בצורה מקצועית יותר ואני מבטיח שבעונה הזאת תראו סטפן רציני לגמרי. את המשימה של המטבח הצבאי אהבתי במיוחד בגלל העבר הצבאי שלי אבל ביתר המשימות היה קצת קשה לי לעבוד בצורה מקצועית."
מה דעתך על השופטים האורחים בתוכניות, האם לדעתך הם מבינים את היצירתיות שלך במטבח?
"אני מבין שלרבים מהשופטים יש טעם שונה משלי ואני לא מנסה לחנך אף אחד לאהוב בישול מסוג מסוים. כאשר אני מבשל חשוב לי יותר להעביר מסר. אם האוכל יוצא טוב וטעים אז אני מאמין שגם השופטים מזהים את זה. אני מודה שלא תמיד אני מצליח לייצר את מה שהתכוונתי אליו בתוכנית."
מה דעתך על השותפים שלך בתוכנית רן וירון (השפים ירון קסטנבוים ורן שמואלי)?
"מדובר בצמד מאוד מקצועי וצנוע ועם כישרון הרבה יותר גדול ממה שהצופים בבית יכולים לראות."
מה אתה לוקח מהביקורת של השופטים הישראליים?
"אני מנסה לקחת את הביקורת בצורה בונה ולהבין את הראש הישראלי, עד כמה שאני יכול. בתור צרפתי אני יכול להבין את הטעם הישראלי טוב יותר בעזרת ביקורת של סועדים הרגילים לטעמים מסוימים. באופן בסיסי הלקוח מחפש את אותה החוויה בסעודה, גם בישראל וגם בצרפת."
יש סיכוי לראות אותך גם בעונה רביעית של התוכנית?
אם זה תלוי בי אז יש לי כוח לצילומי עונה נוספת כבר עכשיו. אני נהנה מכל רגע בישראל, יש לי חברים שפים רבים שלוקחים אותי למסעדות ומכירים לי טעמים חדשים וחוויות חדשות".
בסיום הראיון שואל בנימוס השף הצרפתי האם לדעתי התוכנית טובה מספיק ומהנה והאם מבחינתי הייתי שמח לראות עונה נוספת של
הראיון עם ירון קסטנבוים ורן שמואלי לקראת העונה החדשה








נא להמתין לטעינת התגובות


